Hjemmelavede studenterbrød er en lækker, lille kage, som altid er et hit. Den består hovedsageligt af kagerester, så det er også en god kage, hvis du har kagerester liggende – det har jeg dog sjældent 🙂 Så når jeg har brug for rester, plejer jeg at bage den her kage.
Det er en let chokoladekage, som fungerer rigtig godt, når der skal laves trøffelmasse til træstammer eller studenterbrød. Hvis du ikke har kagerester liggende, eller har tiden eller lysten til at bage en chokoladekage, så kan købe-chokoladekage sagtens bruges til at lave hjemmelavede studenterbrød.
Lækre, hjemmelavede studenterbrød
Jeg er vild med trøfler, træstammer og studenterbrød. Alt sammen lavet på kagerester. Jeg kan godt li’ tanken om, at man kan få så lækre kager ud af ‘rester’.
Hvis ikke alle studenterbrødene bliver spist på én gang, så kan de opbevares på køl i et par dage i en lufttæt emballage.
Hjemmelavede studenterbrød, ca. 15 stk
Ingredienser
- Bunden:
- 150 gram hvedemel
- 80 gram koldt smør
- 60 gram flormelis
- 1 æg
- Trøffelmasse:
- 700 gram chokoladekagerester
- 100 gram Nutella eller smeltet chokolade kan evt. undlades
- 1-2 spsk romessens
- 3-4 spsk hindbærmarmelade
- Glasur og krymmel:
- Ca. 250 gram flormelis
- Kogende vand
- 1-2 spsk tivolikrymmel
Sådan gør du
- Bunden: Skær det kolde smør i mindre stykker og kom det i en skål med hvedemelet. Smuldr det sammen.
- Tilsæt flormelis og rør rundt.
- Hæld blandingen ud på et meldækket bord og tilsæt ægget oveni. Saml hurtigt dejen med ægget. Evt. tilsæt mere mel, hvis dejen er for klistret.
- Pak dejen ind i husholdningsfilm og kom på køl i 30 minutter.
- Efter 30 minutter: Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til en firkant og læg den i en form (ca. 25×20 cm) beklædt med bagepapir.
- Bag bunden i ovnen i 12-15 minutter, til den er gylden og lad den efterfølgende køle af i formen.
- Trøffelmasse: Smuldr kageresterne godt i en skål.
- Bland Nutella/smeltet chokolade, romessens og hindbærmarmelade i og ælt massen godt sammen. Hvis kageresterne er meget klistret, så undlad Nutellaen/chokoladen.
- Fordel trøffelmassen oven på den afkølede bund.
- Glasur og pynt: Rør glasuren sammen og fordel den på trøffelmassen og drys med krymmel. Sæt kagen på køl i en times tid, inden servering – så er den lettere at skære ud i flotte stykker.
Har du kagerester liggende? Så kan du også prøve at lave mine hjemmelavede træstammer eller de her lækre trøfler.