Hjemmelavede studenterbrød er en lækker, lille kage, som altid er et hit. Den består hovedsageligt af kagerester, så det er også en god kage, hvis du har kagerester liggende – det har jeg dog sjældent 🙂 Så når jeg har brug for rester, plejer jeg at bage den her kage.
Det er en let chokoladekage, som fungerer rigtig godt, når der skal laves trøffelmasse til træstammer eller studenterbrød. Hvis du ikke har kagerester liggende, eller har tiden eller lysten til at bage en chokoladekage, så kan købe-chokoladekage sagtens bruges til at lave hjemmelavede studenterbrød.
Lækre, hjemmelavede studenterbrød
Jeg er vild med trøfler, træstammer og studenterbrød. Alt sammen lavet på kagerester. Jeg kan godt li’ tanken om, at man kan få så lækre kager ud af ‘rester’.
Hvis ikke alle studenterbrødene bliver spist på én gang, så kan de opbevares på køl i et par dage i en lufttæt emballage.

Ingredienser
- Bunden:
- 150 gram hvedemel
- 80 gram koldt smør
- 60 gram flormelis
- 1 æg
- Trøffelmasse og marmelade:
- 700 gram chokoladekagerester
- 100 gram nutella eller smeltet chokolade (kan evt. undlades)
- 1-2 spsk romessens
- 3-4 spsk hindbærmarmelade
- Glasur og krymmel:
- Ca. 300 gram flormelis
- Ca. 1/2 dl kogende vand
- Tivolikrymmel
Instruktioner
- Bunden: Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
- Skær smørret i stykker og kom det i en skål med hvedemelet. Smuldr det sammen.
- Tilsæt flormelis og rør rundt.
- Hæld blandingen ud på et meldækket bord og tilsæt ægget oveni. Saml hurtigt dejen med ægget. Evt. tilsæt mere mel, hvis dejen er for klistret.
- Drys mel på bordet og rul dejen ud til en firkant og læg den i en form (ca. 25×20 cm) beklædt med bagepapir.
- Bag bunden i ovnen i ca. 12 minutter, til den er gylden og lad den køle af på en bagerist efterfølgende. Rengør formen, som bunden blev bagt i. Den skal bruges til trøffelmassen.
- Trøffelmasse: Smuldr kageresterne godt.
- Bland Nutella/smeltet chokolade og romessens i og ælt massen godt sammen. Hvis kageresterne er meget klistret, så undlad Nutellaen/chokoladen.
- Beklæd kageformen fra tidligere med husholdningsfilm. Kom trøffelmassen heri og tryk den ud i formen.
- Kom marmelade ovenpå og smør i et tyndt lag.
- Herefter skal bunden placeres ovenpå. Stil efterfølgende kagen i køleskabet i 1 times tid. Den er lidt lettere at arbejde med, når den har fået lov til at stå på køl.
- Glasur og pynt: Når kagen har været på køl, skal den pyntes med glasur og krymmel.
- Hiv forsigtig kagen op ad formen, sådan at kagen fortsat bliver holdt sammen af husholdningsfilmen. Placer et skærebræt ovenpå og vend kagen rundt, således at bunden nu er nederst og trøffelmassen er øverst. Fjern husholdningsfilmen.
- Rør glasuren sammen og fordel den på trøffelmassen og drys med krymmel. Så kan kagen skæres ud og serveres. Evt. kan kagen sættes tilbage i køleskabet i 30 minutter, inden den skæres i – så er det lettere at skære ud i flotte stykker.

Har du kagerester liggende? Så kan du også prøve at lave mine hjemmelavede træstammer eller de her lækre trøfler.