Hjemmelavede studenterbrød er en lækker, lille kage, som altid er et hit! Den består af 90% kagerester, så det er samtidig en god kage, hvis du har kagerester liggende…. Det har jeg faktisk sjældent 🙂 Jeg plejer at bage den her kage, når jeg har brug for ‘kagerester’. Det er en let chokoladekage, som fungerer rigtig godt, når der skal laves trøffelmasse til træstammer eller studenterbrød. Hvis du ikke har kagerester liggende, eller har tiden eller lysten til at bage en chokoladekage, så kan købe-chokoladekage sagtens bruges til at lave hjemmelavede studenterbrød.
Lækre, hjemmelavede studenterbrød
Jeg er vild med trøfler, træstammer og studenterbrød. Alt sammen lavet på kagerester. Jeg kan godt li’ tanken om, at man kan få så lækre kager ud af ‘rester’. Hvis ikke alle studenterbrødene bliver spist på én gang, så kan de godt opbevares på køl i et par dage i en lufttæt emballage.
Ingredienser
- Mørdej:
- 130 gram mel
- 80 gram koldt smør
- 30 gram flormelis
- 1 æg
- Trøffelmasse:
- 500 gram kagerester
- 100 gram nutella
- 1 spsk romessens
- Glasur og syltetøj:
- 2 spsk hindbærsyltetøj
- 300 gram flormelis
- Ca. 1/2 dl kogende vand
- Pynt:
- Krymmel
Instruktioner
- Mørdej: Start med at tænde ovnen på 200 grader alm. ovn.
- Kom hvedemel og smør i en skål og smuldr det sammen.
- Tilsæt flormelis og saml hurtigt dejen med lidt æg.
- Rul dejen ud til en firkant og læg den i en form beklædt med bagepapir. Jeg bruger en form, der måler 25 x 17 cm.
- Bag mørdejen i ovnen og lad den køle af på en bagerist efterfølgende. Rengør formen, som dejen blev bagt i. Den skal bruges til trøffelmassen.
- Trøffelmasse: Smuldr kageresterne godt.
- Bland nutella og romessens i og ælt massen godt sammen.
- Beklæd kageformen fra tidligere (25 x 17 cm) med film. Læg trøffelmassen heri og tryk den ud i formen.
- Smør den kolde mørdejsbund med et tyndt lag marmelade.
- Herefter skal trøffelmassen ovenpå. Tag fat i filmen og vend massen ovenpå den bagte mørdejsbund.
- Stil kagen i køleskabet i ca. 1 time. Rør glasuren sammen og fordel den på trøffelmassen og drys med krymmel. Sæt tilbage i køleskabet i 30 minutter, så er det lettere at skære studenterbrødet ud i nogle flotte stykker.

Har du kagerester liggende? Så kan du også prøve at lave mine hjemmelavede træstammer eller de her lækre trøfler.