Svenske chokoladesnitter er min absolutte julekage-favorit. Snitterne har været en fast del af december så lang tid tilbage, som jeg kan huske. De smager rigtig godt, og så er de nemme at bage. Dejen skal ikke hvile et døgn inden bagning, de kræver ikke de store pynte-evner, og du skal heller ikke ud og købe forme og udstikkere for at bage svenske chokoladesnitter. Det er en sand jule-vinderkage 🙂
Hviletid efter bagning
Ligesom mange andre småkager, skal de svenske chokoladesnitter heller ikke bage specielt lang tid i ovnen. De er bløde, når du tager dem ud af ovnen, men efter afkøling bliver snitterne sprøde. De er dog stadig lidt bløde inde i midten, men det gør dem kun bedre. Jeg har endnu ikke mødt et menneske, som ikke brød sig om svenske chokoladesnitter, så jeg synes, at du skal give dem et forsøg 🙂
Svenske chokoladesnitter, 40-50 stk
Ingredienser
- Chokoladesnitter:
- 6 dl mel
- 1 tsk bagepulver
- 2 1/2 dl sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 4 spsk kakao
- 200 gram koldt smør
- 2 æg – hvis æggene er små så kan det være nødvendigt med 3 æg for at samle dejen
- Pynt:
- 1 æggehvide
- Perlesukker
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 175 grader alm. ovn.
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
- Skær smørret i mindre dele og smuldr det i melet.
- Saml dejen med de 2 (evt. 3) æg.
- Del dejen i fire og rul ud i stænger på omkring 25-30 cm i længden. Evt. kom lidt ekstra mel på bordpladen. Tryk dem flade til 1 cm i højden.
- Læg stængerne over på bageplader beklædt med bagepapir. Jeg bager to stænger på én bageplade ad gangen i ovnen.
- Pisk æggehviden skummende (bare med håndkraft) og pensl stængerne. Drys efterfølgende med perlesukker.
- Bag kagerne øverst i ovnen i ca. 12 minutter. Når stængerne kommer ud af ovnen skæres de i skrå snitter, mens de stadigvæk er på bagepladen. Dejen er lidt blød, så vær en smule forsigtig. Efter 10 minutter kan kagerne flyttes over på en bagerist, hvor de køler af.
- Når snitterne er kølet af, vil de være sprøde udenpå og bløde indeni.
Lyst til andre søde julesager? Så kan du prøve mine hjemmelavede flødeboller med kanelskum og orangechokolade, juletrøfler med hvid chokolade eller julecheesecake med brunkagebund, appelsinfyld og brændte mandler.
Kan dejen fryses?
Hej Linda 🙂
Jeg har ikke selv prøvet at fryse dejen ned, så kan faktisk ikke sige, det med 100% sikkerhed.
Men jeg tænker umiddelbart, at det sagtens kan lade sig gøre. Det kan jo i hvert fald godt gå med brunkager, vaniljekranse og andre julekager, så tror egentlig godt det kan. Men har som sagt ikke selv prøvet det.
De bedste hilsner
Julie 🙂
Hej Julie
Jeg har prøver at bage disse og de smager fantastisk 🙂
Dog er de blevet ret bløde, jeg gav dem lidt ekstra i ovnen fordi jeg var bange for at de ikke blev sprøde og de virker nu lidt tørre i stedet – kan det være det der er gået galt ?
Mvh Kristel
Hej Kristel
Glad for at høre, at du synes om smagen 🙂
Jeg har ikke oplevet, at de blev tørre, når de får de der 10-12 minutter i ovnen. Så tænker den ekstra tid ovnen godt kan være skyld i det.
Det er nemlig det der med, at de virker lidt ufærdige efter så kort i ovnen, men når først de får lov til at køle af, så bliver de sprøde udenpå og bløde indeni. Heldigvis er december jo lang, så jeg håber, du har lyst til at give dem et forsøg igen 🙂
Rigtig glædelig jul! De bedste hilsner Julie
Hej Julie.
Har denne december 2021, bagt disse og mums alle er vilde med dem. Det bliver min nye julesmåkage favorit og tradition😋.
Glædelig Jul
Hej Karin 🙂
Det er jeg simpelthen så glad for at høre. Tusind tak for din kommentar og rigtig glædelig jul og godt nytår.
De bedste hilsner
Julie 🙂
Hvor lang tid kan de holde sig?
1-2 uger i en lufttæt beholder – Jeg synes de er bedst, hvis de bliver spist indenfor den periode 🙂
Mvh Julie