Svenske chokoladesnitter

Svenske chokoladesnitter

Svenske chokoladesnitter er min absolutte julekage-favorit. Snitterne har været en fast del af december så lang tid tilbage, som jeg kan huske. De smager rigtig godt, og så er de nemme at bage. Dejen skal ikke hvile et døgn inden bagning, de kræver ikke de store pynte-evner, og du skal heller ikke ud og købe forme og udstikkere for at bage svenske chokoladesnitter. Det er en sand jule-vinderkage 🙂

Hviletid efter bagning

Ligesom mange andre småkager, skal de svenske chokoladesnitter heller ikke bage specielt lang tid i ovnen. De er bløde, når du tager dem ud af ovnen, men efter afkøling bliver snitterne sprøde. De er dog stadig lidt bløde inde i midten, men det gør dem kun bedre. Jeg har endnu ikke mødt et menneske, som ikke brød sig om svenske chokoladesnitter, så jeg synes, at du skal give dem et forsøg 🙂

Svenske chokoladesnitter

Lyst til andre søde julesager? Så kan du prøve mine hjemmelavede flødeboller med kanelskum og orangechokolade, juletrøfler med hvid chokolade eller julecheesecake med brunkagebund, appelsinfyld og brændte mandler.

4 kommentarer

  1. Linda Moeskjær Andersen

    Kan dejen fryses?

    • Hej Linda 🙂

      Jeg har ikke selv prøvet at fryse dejen ned, så kan faktisk ikke sige, det med 100% sikkerhed.

      Men jeg tænker umiddelbart, at det sagtens kan lade sig gøre. Det kan jo i hvert fald godt gå med brunkager, vaniljekranse og andre julekager, så tror egentlig godt det kan. Men har som sagt ikke selv prøvet det.

      De bedste hilsner
      Julie 🙂

  2. Hej Julie
    Jeg har prøver at bage disse og de smager fantastisk 🙂
    Dog er de blevet ret bløde, jeg gav dem lidt ekstra i ovnen fordi jeg var bange for at de ikke blev sprøde og de virker nu lidt tørre i stedet – kan det være det der er gået galt ?
    Mvh Kristel

    • Hej Kristel

      Glad for at høre, at du synes om smagen 🙂

      Jeg har ikke oplevet, at de blev tørre, når de får de der 10-12 minutter i ovnen. Så tænker den ekstra tid ovnen godt kan være skyld i det.

      Det er nemlig det der med, at de virker lidt ufærdige efter så kort i ovnen, men når først de får lov til at køle af, så bliver de sprøde udenpå og bløde indeni. Heldigvis er december jo lang, så jeg håber, du har lyst til at give dem et forsøg igen 🙂

      Rigtig glædelig jul! De bedste hilsner Julie

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*