Hjemmelavede flødeboller i juleversion

Hjemmelavede flødeboller i juleversion

De her hjemmelavede flødeboller er med kanelskum og orangechokolade. Det er en herlig sød sag, som faktisk ikke er så svær at bikse sammen. Det kræver bare lidt tid og tålmodighed. Jeg er absolut ikke verdensmester, når det kommer til snorlige kager, og det er bl.a. derfor, jeg elsker hjemmelavede flødeboller. I min optik må de nemlig godt være skæve og helt unikke 🙂

Flødeboller med et jule-touch

Jeg har valgt at lave en juleversion; Flødeboller med kanelskum og orangechokolade – pyntet med guldstøv. Hvis du ikke er til chokolade med orangesmag, så kan du bruge ren mørk chokolade.

Jeg dypper ikke mine flødeboller i den smeltede chokolade, men sætter dem i stedet på en paletkniv og hælder chokoladen over flødebollen. Det er nemmere, synes jeg. Hvis alle flødebollerne ikke bliver spist med det samme, så kan de godt holde sig i køleskabet i 2-3 dage.

Kakaosmør til flødeboller

Kakaosmør er genialt, når det kommer til chokoladeovertræk til flødeboller. Det fortynder chokoladen, og det gør det meget nemmere at få fordelt den smeltede chokolade over skummet.

Det er masser af webshops, der sælger kakaosmør. Det kan også findes i velassorterede supermarkeder – eksempelvis Bilka.

Hjemmelavede flødeboller i juleversion | Cakewoman.dk

Hjemmelavede flødeboller med kanelskum og orangechokolade, 12-13 stk

Ingredienser
  

  • Bund:
  • 200 gram marcipan
  • Skum:
  • 80 gram æggehvide
  • 165 gram sukker
  • 1/2 dl vand
  • 50 gram glukosesirup
  • 1-2 tsk kanel
  • Overtræk:
  • 200 gram chokolade 100 gram mørk og 100 gram med orangesmag
  • 50 gram kakaosmør
  • Spiseligt guldstøv eller guldflager

Sådan gør du
 

  • Bundene: Start med at tænde ovnen på 180 grader alm. ovn.
  • Skær skiver (hvis du har en rund marcipan) af marcipanen, cirka 1/2 cm i tykkelsen. Eller rul marcipan ud mellem 2 stykker bagepapir og udstik runde marcipanbunde.
  • Bag bundene i ovnen i cirka 10 minutter. Lad dem køle helt af.
  • Kanelskum:
  • Bring glukosesirup, vand og sukker (kun 150 gram sukker, de resterende 15 gram skal piskes med æggehviderne) i kog i en lille gryde, og rør til massen har en temperatur på 117 grader.
  • Mens massen koger op, piskes æggehvider og 15 gram sukker skummende.
  • Når sukkermassen når 117 grader, hældes den i en tynd stråle over æggehviderne, samtidig med, at der piskes videre.
  • Fortsæt med at piske i 15-20 minutter til skummet er sejt.
  • Smag skummet til med kanel og kom det herefter i en sprøjtepose med en rund tyl.
  • Sprøjt skummet ud på bundene, og lad herefter flødebollerne hvile ved stuetemperatur, mens chokoladeovertrækket forberedes.
  • Chokoladeovertræk:
  • Hak al chokoladen fint.
  • Smelt chokoladen og kakaosmørret i en skål over vandbad ved svag varme, sørg for at røre undervejs. Når 2/3 af chokolade + kakaosmør er smeltet, tages skålen af vandbadet. Rør rundt til det er smeltet helt til en ensartet masse.
  • Overtræk flødebollerne med den smeltede chokoladeblanding og pynt med guldstøv/guldflager
Hjemmelavede flødeboller i juleversion | Cakewoman.dk

Er du til søde julesager, så skal du prøve de her lækre juletrøfler med chokolade. De er super nemme at bikse sammen, og så smager de rigtig julede.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*