julecheesecake

Julecheesecake med brunkage og brændte mandler

Spring til opskrift

Julen er fuld af lækre kager og desserter. Den her julecheesecake med brunkagebund, appelsinfyld og brændte mandler er ingen undtagelse.

På Cakewoman.dk har jeg et par andre cheesecakeopskrifter. Bl.a. min citron cheesecake med Oreos og den ligeså skønne cheesecake med chokoladekagebund. Men der er altid plads til endnu en cheesecake på herinde 🙂

Cheesecake med et jule-drys

Den her julecheesecake består af en bund med knuste brunkager. Ovenpå er der cremet flødeost rørt op med flødeskum og appelsinsaft, som giver en dejlig smag.

Til slut er kagen pyntet med lækre, knasende, hjemmelavede brændte mandler, der er vendt i spiselige guldflager. Jeg har købt nogle i Bilka. Ellers kan du google ‘spiselige guldflager ‘, så kan du helt sikkert også finde noget tilsvarede.

De brændte mandler fungerer rigtig godt sammen med smagen af brunkage og appelsin, og guldstøvet gør det ekstra julet. Det er ret let og ligetil at lave sine egne brændte mandler. De smager dejligt, og så er et glas med hjemmelavede brændte mandler også en fin lille ting, som f.eks. kan gives i værtindegave eller puttes i en pakkekalender.

Hvis du ikke har lysten til at give dig i kast med hjemmelavede brændte mandler, så kan en købeversion også sagtens bruges.

Cheesecake uden husblas

En cheesecake uden husblas kan sagtens lade sig gøre. Det er denne opskrift et eksempel på, den er nemlig lavet uden husblas. Når kagen har været på køl, og ostecremen har fået lov at sætte sig, kan den sagtens ‘stå selv’.

Kagen er ikke ligeså stiv i det, som hvis der anvendes husblas. Men det synes jeg personligt heller ikke gør noget. Den lidt blødere ostecreme er mindst ligeså lækker og smagfuld.

Er du i julehumør? Så kan du også prøve mine juletrøfler med hvid chokolade, som smager skønt af brunkager og mandler. Du kan finde opskriften lige her!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*