Nytårskage med kransekagebund

Nytårskage med kransekagebund, jordbæris og guf

Spring til opskrift

En nytårskage med kransekagebund, jordbæris og guf er en festlig kage, som passer perfekt til årets sidste aften. Det er samtidig en meget nem nytårskage, som skal stå på frys i 7-8 timer, før den serveres. Det betyder, at kagen kan forberedes dagen inden, og der er mindre stress i køkkenet den 31. december.

Nytårskage med kransekagebund

Hvis der er én ting, som jeg forbinder med nytårsaften, så er det selvfølgelig kransekage. Kransekage udgør bunden i kagen, og ovenpå er der en lækker og cremet is lavet på fløde og kondenseret mælk tilsat jordbærsyltetøj. Det kræver ingen ismaskine, kun lidt ekstra plads i fryseren 🙂 Jeg har også valgt at lave en guf, som kommes på toppen af nytårskagen. Det giver en skøn smag til kransekagen og jordbær-isen, og samtidig gør det kagen lidt ekstra festlig.

Det er uden tvivl en familiekage, da smagene gør alle glade 🙂 Hvis du ønsker at lave en ren voksen-udgave, så er jeg sikker på, at isen smager ekstra lækkert, hvis den smages til med en smule Asti.

Har du ingen kagering?

Jeg bruger en justerbar kagering som denne til at lave nytårskagen. Det gode ved sådan en justerbar kagering er, at at den kan strammes til.

Har du ingen kagering til rådighed, så kan en springform bruges. Bag kransekagebunden i springformen, der er beklædt med bagepapir. Når kransekagebunden er afkølet, tages den ud af formen (rengør selve ringen på springformen) og placer kagebunden på det fad, du vil servere kagen på.

Herefter placeres den rengjorte ring rundt om bunden igen. Kom kageplast (eller madfilm) langs kanten og hæld isen over bunden og kom på køl.

Nytårskage med kransekagebund

Er du til islagkage, så synes jeg også, du skal prøve den her lækre islagkage med marcipanbund og likør-is 

2 kommentarer

  1. Hvor mange personer er der cirka til i sådan en kage? Som dessert?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*