Nemme bananvafler

Nemme bananvafler

Nemme bananvafler er en sikker vinder. Uanset om det er til morgenmad, en eftermiddagssnack eller som dessert, så er bananvafler super lækre.

På grund af bananerne bliver de her vafler knap så sprøde som mine almindelige vafler, men det synes jeg absolut ikke gør noget. Bananerne giver vaflerne en skøn og sød smag, og jeg elsker, at man nærmest kan servere vaflerne som en omgang tapas med alverdens toppings til.

Jeg er især vild med Nutella og jordbær til. Og peanutbutter – det smager også skønt sammen med bananvaflerne. Men sirup, flormelis, marmelade, hindbær, honning, melon… Ja, der er faktisk virkelig mange lækre toppings og tilbehør, der vil passe perfekt sammen med de her vafler.

Bananvafler til brunch

De lækre og nemme bananvafler vil være perfekte til en god hjemmelavet brunch. Hertil vil øllebrød, koldhævede boller og pandekager også være skønne at servere.

Hvis det er en voksen-brunch, hvor der kan serveres alkohol til, så lyder de her drinks alt for lækre: Mimosa med cremede hindbær og jordbær – dem skal jeg ha’ prøvet af inden alt for længe, tror jeg 🙂

Nemme bananvafler

Ingredienser
  

  • Vafler
  • 100 gram smør
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 dl letmælk
  • 2 modne bananer ca. 200 gram
  • Forslag til topping:
  • Banan
  • Jordbær
  • Blåbær
  • Nutella

Sådan gør du
 

  • Start med at smelte smørret og lad det køle lidt af.
  • Bland havregryn, mel og bagepulver sammen i en skål.
  • Tilsæt mælk og pisk sammen.
  • Mos bananer, tilsæt dem i skålen og pisk dejen sammen.
  • Tilsæt smeltet smør og pisk sammen.
  • Sæt dejen på køl og lad den hvile i 20 minutter.
  • Varm vaffeljernet godt op og hæld ca. 1 dl dej på. Der bliver omkring 6-7 plader vafler af denne portion.
  • Lad vaflerne køle lidt af på en rist og server med det samme.
Nemme bananvafler

Har du lyst til at prøve at lave en vaffelkage? Så kan du prøve den her skønne og nemme vaffelkage med chokolade og appelsinskum.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*