Skal morgenmaden være ekstra god, så kan jeg varmt anbefale glutenfri bananpandekager med skyr. De er supernemme, og med den rette toppings bliver de så lækre, at de sagtens kan spises som dessert.
Nemme banankager
I den her opskrift har jeg lavet bananpandekagerne i en glutenfri version, da jeg har brugt havremel. Det kan du bl.a. købe i Bilka. Hvis det ikke er nødvendigt for dig at lave en glutenfri version, så kan havremelet skiftes ud med almindelig hvedemel.
Jeg har før lavet bananpandekager kun på bananer og æg, og det smager okay, men mætheden mangler lidt hos mig efter at have spist dem. Jeg synes, at skyr’en og melet er med til at give mere fylde og mæthed i de her bananpandekager.
Bananpandekager der kan fryses
Bananpandekagerne er både gode, når de er nystegte, men kan også sagtens fungerer som en madpakke-snack. De kan fryses ned og tages op, når der er brug for lækre bananpandekager.
Ideer til pandekager
Og så til det vigtigste: Toppings! ALDRIG gå ned på toppings 🙂 Jeg har valgt at pynte med Nutella, mandler og bananskiver. Men eksempelvis kan peanutbutter, kokosmel, karamel, sirup, friske bær, og hakket chokolade også bruges.
Glutenfri bananpandekager med skyr, 10-12 stk
Ingredienser
- 1 dl vaniljeskyr alternativt alm. skyr og 1 tsk. vaniljesukker
- 3 æg
- 1 dl mælk
- 2 modne bananer
- 1 tsk bagepulver
- 2 dl havremel du kan også bruge almindelig hvedemel, men så bliver pandekagerne ikke uden gluten
- Smør eller olie til stegning
- Forslag til toppings:
- Peanutbutter
- Nutella
- Banan
- Mandler
- Kokosmel
- Mørk chokolade
Sådan gør du
- Start med at piske æg, mælk og vaniljeskyr godt sammen.
- Mos bananerne og rør i blandingen.
- Kom bagepulver og mel i blandingen og rør godt sammen.
- Varm smør eller olie op på en pande.
- Kom pandekagedejen på panden, omkring 3/4 dl pr. pandekage, og steg på begge sider.
- Så er pandekagerne klar til at blive serveret med toppings.