Toblerone cheesecake

Frossen Toblerone cheesecake med Oreos

Frossen Toblerone cheesecake med Oreos er en nem og skøn dessertkage. Ideen til kagen opstod, da jeg havde lyst til Toblerone-is OG kage. Og da jeg synes, at cheesecakes er super lækre, så tog ideen ligesom form 🙂

Jeg har allerede et par cheesecake-opskrifter på Cakewoman.dk, prøv f.eks. Citroncheesecake med Oreos, Maltesers og bær, Cheesecake med chokoladekagebund, citronfromage og hindbærfromage eller Julecheesecake med brunkage og brændte mandler

Toblerone cheesecake med Oreos

En almindelig cheesecake består for det meste af tre lag: Kiksebund, flødeostfyld og gele på toppen. Jeg er ikke fan af gele på toppen, så jeg plejer at pynte mine cheesecakes på andre måder. I den her udgave har jeg puttet Oreos og Toblerone på toppen.

Kageplast til springform

Til opskriften bruger jeg en justerbar kagering, hvor den flydende masse kommer i. Man kan også bruge ringen fra en springform.

Derudover bruger jeg kageplast til kanten. Alternativ kan husholdsningsfilm også bruges, men jeg synes, det er langt lettere at anvende kageplast. Her er jeg stor fan af denne kageplast. Kvaliteten er kraftig, hvilket gør det meget lettere at beklæde indersiden af kageringen med. 

Når kagen skal serveres, så husk at tage den ud 10 minutter før servering. Så er den meget lettere at skære ud. God fornøjelse 🙂

Frossen Toblerone cheesecake med Oreos | Cakewoman.dk

Frossen Toblerone Cheesecake med Oreos

Antal 10

Ingredienser
  

  • 250 gram Toblerone
  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 2,5 dl piskefløde
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 200 gram flødeost naturel
  • 1 rulle Oreos 154 gram

Sådan gør du
 

  • Start med at komme Toblerone (gem 50 gram til pynt) i en skål og smelt over vandbad. Fortsæt med opskriften, mens Tobleronen smelter.
  • Kom æggehvider i en skål. Pisk æggehviderne stive og stil til side.
  • Kom fløden i en anden skål. Pisk fløden til skum og stil til side.
  • Kom æggeblommer og flødeosten i en tredje skål og pisk sammen til en ensartet masse.
  • Kom den smeltede Toblerone-chokolade i skålen med æggeblomme og flødeost. Rør sammen til en ensartet masse.
  • Kom flødeskummet i og rør rundt.
  • Vend til slut de stive æggehvider i blandingen.
  • Placer ringen fra en springform eller en justerbar kagering (ca. 20-22 cm) på det fad, du vil servere kagen på. Beklæd formen med kageplast. Alternativ kan husholdningsfilm bruges.
  • Knus Oreo-kiksene groft (gem 4-5 kiks til pynt) og fordel på fadet.
  • Hæld Toblerone-massen over kiksene.
  • Stil kagen på frys i minimum 3-4 timer.
  • Inden servering: Tag kagen ud af fryseren 10 minutter, før den skal serveres. Så er den nemmere at skære i. Befri kagen fra formen + kageplast og pynt med Oreos og Toblerone på toppen.

4 kommentarer

  1. Avatar af Trine

    Kan jeg lave den i en lille bradepande? 🙂

    • Avatar af Julie

      Hej Trine 🙂

      Det vil jeg sagtens mene, du kan.
      Bunden er ikke fast på samme måde som i en almindelig cheesecake. I den her udgave er det bare stykker af Oreos, der er spredt nederst.
      Så det er mest ‘looket’, det bliver anderledes, hvis du laver den i en bradepande 🙂

      Rigtig godt nytår! 🙂
      De bedste hilsner
      Julie, Cakewoman.dk

  2. Avatar af Trine

    Hvornår skal fløden i? 🙂

    • Avatar af Julie

      Beklager mit sene svar, Trine!

      Men kan godt se, at det manglede i opskriften. Det er rettet til nu.

      De bedste hilsner Julie 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*