Cheesecake med chokoladekagebund, citron og hindbær. Det lyder næsten for meget af det gode. Men det er overhovedet ikke for meget! Det er faktisk en ret lækker og perfekt kombination, synes jeg 🙂
I bunden er der en bagt chokoladekage, og ovenpå er der to lækre lag med flødeost, et med citron og et med hindbær. På toppen er der pyntet med friske hindbær og Maltesers. Det kræver ikke de store bageevner at lave den her cheesecake. Den er dejlig nem og ligetil, men den tager lidt tid at samle. Men det er også det eneste, du skal have in mente, når du giver dig i kast med den her skønne cheesecake med chokoladekagebund.
Undgå en skilt creme
Har du også problemer med, at flødeostecremen skiller? Det har jeg prøvet alt for mange gange. Men jeg har fundet et trick! Hos dygtige Nip, der bager flotte kager, faldt jeg over tippet; Husblassen skal smeltes sammen med citronsaften. Derefter skal det køles ned, før det bliver rørt sammen med cirka 1 spsk af ostecremen. Herefter røres det sammen med resten af ostecremen. Så undgår du, at cremen skiller. Velbekomme!
Cheesecake med chokoladekagebund, citronfromage og hindbærfromage
Ingredienser
- Chokoladekagebund:
- 75 gram smør
- 150 gram mørk chokolade
- 1 æg
- 1,5 dl sukker
- 1 dl mælk
- 1,5 dl mel
- 1 tsk bagepulver
- 100 gram knuste Oreos
- Citron-lag:
- 3 blade husblas
- 200 gram flødeost
- 2 dl cremefraiche 18%
- 2 tsk vaniljesukker
- Saft fra en citron
- 2 æggehvider
- 50 gram flormelis
- Hindbær-lag:
- 3 blade husblas
- 300 gram frosne hindbær
- 0,5 dl vand
- 1 dl sukker
- 200 gram flødeost
- 2,5 dl fløde
- Pynt:
- Friske hindbær
- Maltesers
Instruktioner
- Chokoladekagebund: Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
- Smelt smør og chokolade over vandbad. Lad det efter køle af.
- Pisk æg og sukker sammen i 2-3 minutter.
- Rør mælk i blandningen og rør rundt.
- Kom smeltet, afkølet smør/chokolade blanding i og rør sammen.
- Kom mel, bagepulver og knuste Oreos i. Rør blandingen sammen til en ensartet masse.
- Hæld dejen i en springform (23 cm) beklædt med bagepapir og smurt med smør.
- Bag den i ovnen i 20 minutter. Lad efterfølgende kage køle af og tag selve ringen af formen. Sæt kagen på frys i 30 minutter, så er det lettere at få kagebunden over på det fad, du vil servere kagen på.
- Vask springformen (kun ringen, ikke bunden), beklæd den med kageplast eller film og kom chokoladekagebunden tilbage i formen. Husk at placere på det fad, du vil servere kagen på.
- Citron-lag: Læg husblassen i blød i koldt vand i 10-15 minutter.
- Pisk flødeost, cremefraiche og vaniljesukker sammen.
- Hiv husblassen og af vandet og smelt det over vandbad sammen med citronsaft.
- Rør et par spsk af flødeost-blandingen sammen med den smeltede husblas/citronsaft.
- Rør det sammen med resten af flødeost-blandingen.
- Pisk hviderne stive, hæld flormelis ved og pisk det sammen.
- Vend de stive æggehvider i flødeost-blandingen.
- Hæld blandingen over chokoladekagebunden og stil på køl i 2 timer. Citron-laget skal have sat sig, før hindbær-laget hældes over.
- Hindbær-lag: Læg husblassen i blød i koldt vand i 10-15 minutter.
- Kog hindbær, vand og sukker op i en gryde.
- Skru ned på helt svag varmen og blend (jeg bruger en stavblender), til massen bliver fin og jævn, tag den af varmen og lad det køle lidt af.
- Kom flødeosten i og rør rundt.
- Pisk fløden til en let skum og vend det med bærblandingen.
- Hiv husblassen og af vandet og smelt det over vandbad.
- Rør et par spsk af bærblandingen sammen med den smeltede husblas.
- Rør herefter sammen med resten af bærblandingen.
- Hæld massen over kagen og stil den på køl tildækket i minimum 4 timer, gerne natten over.
- Inden servering: Befri kagen for kageplast og pynt med friske hindbær og Maltesers.

Er du til cheesecake? Så synes jeg også, du skal prøve min citron cheesecake med Oreos, Maltesers og bær.
Update på nye opskrifter?
Hvis du vil have nys om, når der er nyt herinde på www.cakewoman.dk, så synes jeg, du skal følge med på min Instagram 🙂 Her opdaterer jeg altid, når der er nye opskrifter. Du er også hjertelig velkommen til at tagge mig, hvis du prøver nogle opskrifter af og poster billeder af resultatet. Det vil gøre mig så glad <3
Hej Julie. Tak for opskriften på denne kage! …Det var simpelthen min debut som “fler-lags-kage-bager” 😀 Og det var virkeligt sjovt! (Har drømt om at prøve det LÆNGE) Det må jeg gøre igen snart! 😀
Den var dejlig frisk. En god blanding af syrligt og sødt. (…Jeg gav den liiidt ekstra gas med citron-laget, da min kæreste -som havde fødselsdag- er mere til det syrlige, end det søde. Og det virkede fint. 🙂 )
Et spørgsmål eller to:
Skal chokoladebunden være kølet HELT ned til stuetemperatur, før den sættes i fryseren den halve time? – citron-laget virkede sådan lidt….smeltet-agtigt…der hvor det grænsede op (ned) til chokoladekagelaget, da vi skulle spise den? Måske har bunden ikke været kold nok, da jeg hældte citronlaget på??
Alle ved fødselsdagsbordet var vældigt begejstrede. 😀
Tak og godt nytår! 🙂
Venlig hilsen, Marie
Hej Marie – og godt nytår til dig 🙂
Jeg er glad for, kagen faldt i god jord – til trods for den blev lidt spøjs, der hvor chokoladekagebunden og citronlaget mødtes.
Det lyder som om, at bunden måske har været en anelse lun, da citronlaget er fordelt hen over. Jeg har ikke oplevet, at citronlaget smeltede, når det kom i kontakt med chokoladekagebunden. Så jeg tror, som du også selv skriver, at bunden nok ikke har været helt kølig.
Men det gør mig virkelig glad, at den alligevel blev et hit 🙂
Tak for din kommentar.
De bedste hilsner Julie