Banancupcakes med chokolade og peanutbutter frosting er både nemme at lave, tager ikke lang tid, og så smager de dejligt.
Kagerne er svampede, og der er lækre, hakkede chokoladestykker i, som gør dem ekstra gode. Den cremede frosting med peanutbutter på toppen er skøn samme med smagen af banankage.
Banancupcakes med chokolade
De her banan cupcakes med chokolade er skønne i sig selv, men frostingen gør dem ekstra gode! Jeg dekorerer kagerne med en tyl fra Wilton, som giver et fint blomsterudtryk. Alternativt smøres frostingen på med en kniv, det smager absolut ligeså lækkert!
Hvis du har frosting til overs, så server det ‘on the side’ til kagerne – så kan man altid tage lidt ekstra, hvis man mangler, når toppen af kagen er spist 😉
Kage der kan bages dagen inden
Disse banancupcakes med chokolade og peanutbutter kan sagtens bages dagen i forvejen. Hvis du kommer frostingen på med det samme, så skal kagerne på køl. Hvis du blot bager kagerne, så kan de stå tildækket på køkkenbordet, til dagen efter – hvor frostingen kommes på.
Banancupcakes med chokolade og peanutbutter frosting, 15-16 styk
Ingredienser
- Cupcakes:
- 150 gram smør
- 4 æg
- 250 gram rørsukker
- 4 modne bananer
- 170 gram hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 100 gram mørk chokolade
- Peanutbutterfrosting:
- 250 gram blødt smør
- 250 gram flormelis
- 3-4 gode spsk peanutbutter smooth
Sådan gør du
- Cupcakes: Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
- Smelt smørret og stil det til side.
- Pisk æg og rørsukker sammen i en skål.
- Pisk det smeltede smør i blandingen.
- Mos bananerne og rør i dejen.
- Kom hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i og rør dejen sammen.
- Hak chokoladen og tilsæt det i dejen. Rør dejen sammen til en ensartet masse.
- Fordel dejen i 15-16 muffinsforme. Placer meget gerne muffinsformene i en fast bageform, så undgår du, at kagerne flyder ud.
- Bag i ovnen ca. 15-20 minutter (hold øje undervejs) og lad dem køle helt af, før kagerne pyntes med peanutbutterfrosting.
- Peanutbutterfrosting: Kom det bløde smør og flormelis i en skål. Pisk det sammen til en sammenhængende frosting. Det tager lidt tid.
- Pisk peanutbutter i, og kom efterfølgende frostingen i en sprøjtepose med tyl på og pynt kagerne.
Lyst til flere cupcakes? Så kan du prøve de her chokoladecupcakes med hindbærskum eller de her lækre og nemme Bounty cupcakes.
Følg med på Instagram
Hvis du har en profil på Instagram, så er du mere end velkommen til at følge med på min profil derinde 🙂 Der opdaterer jeg altid med billeder, når der er nyt herinde fra www.cakewoman.dk. Så det er en nem måde at være opdateret på, når der kommer nye opskrifter på kager og søde sager herinde på domænet 🙂