Bløde fødselsdagsboller

Bløde fødselsdagsboller

Bløde fødselsdagsboller er et must! En fødselsdag skal (udover en masse lækker kage) også indeholde en omgang hvide, bløde fødselsdagsboller. Og de her boller er både bløde og luftige, og så er de perfekte med et lag smør eller Nutella på. Eller begge dele. De er meget nemme at bikse sammen, og de vil helt sikkert være et hit på fødselsdagsbordet. Og det bedste af det hele? De kan også sagtens bages og nydes, selvom der ikke er en fødselsdag, der skal fejres 🙂

Fødselsdagsboller og kage

Udover fødselsdagsboller, så skal en rigtig fødselsdag selvfølgelig også indeholde kage. Hvis du mangler inspiration til kagebagning, så kan du gå på opdagelse i alle kageopskrifterne her på Cakewoman.dk. Der er helt sikkert kager, der vil passe perfekt til en fødselsdag. Hvis du vil bage uden gluten og laktose, så kan du f.eks. bage den her lækre citronmåne. Hvis du hellere vil kaste dig over en skøn islagkage, så skal du prøve den her supernemme og virkelig lækre islagkage med Nutella-is. Men nu til det vigtigste: opskriften på de lækre og nemme fødselsdagsboller 🙂

Bløde fødselsdagsboller

Bløde fødselsdagsboller, 15-16 stk

Ingredienser
  

  • 100 gram smør
  • 50 gram gær
  • 2 dl sødmælk
  • 1 æg sammenpisket
  • 50 gram sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • Cirka 500 gram hvedemel
  • Til pensling: 1 æg

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret og lad det køle af.
  • Lun mælken til den er fingervarm, opløs gæren heri.
  • Tilsæt afkølet, smeltet smør, sammenpisket æg, sukker, kardemomme og rør godt rundt.
  • Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem til den er ensartet og smidig, Har du en røremaskine til rådighed, så brug den. Ellers kan det også gøres med håndkraft.
  • Kom dejen tilbage i en skål, kom et viskestykke henover og sæt til hævning på køkkenbordet i en times tid.
  • Herefter slåes dejen sammen og formes til boller (jeg får cirka 15-16 boller ud af én portion) og sættes på bagepapir på en bageplade.
  • Læg et viskestykke henover bollerne og lad dem hæve i 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 220 grader alm. ovn.
  • Pensl forsigtigt bollerne med et sammenpisket æg og bag dem i 10-12 minutter på midterste rille i ovnen.
  • Lad bollerne køle af på en rist, før de serveres.
Bløde fødselsdagsboller

Har du set, at du kan følge med på Instagram? Derinde smider jeg op hver gang, der er en ny opskrift på www.cakewoman.dk. Følg endelig med, hvis du har lyst 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*