Disse chokoladecupcakes med hindbærskum er kager, som kan serveres til mange slags begivenheder. Cupcakes fungerer især godt til kagetapas, hvor de er en del af et kagebord. Om det er en børnefødselsdag, et barnedåb eller et jubilæum, der skal fejres, så kan cupcakes altid serveres.
Cupcakes med hindbærskum
I den her opskrift er det som sagt chokoladecupcakes med hindbærskum, og den søde hindbærskum er rigtig god til chokoladen.
For at lave hindbærskummet, skal du bruge et bagetermometer. Har du ikke et termometer, så vil jeg anbefale dig at lave en frosting i stedet for en skum. Du kan f.eks. lave frostingen fra den her kage, og skifte Nutellaen ud med hindbærsaften fra opskriften herunder.
Jeg elsker at bage, og jeg kan virkelig også godt lide at pynte kagerne. Til at pynte de her cupcakes, har jeg brugt denne stjernetyl fra mærket Wilton, model 1M.
Ingredienser
- Cupcakes:
- 50 gram smør
- 1 dl sukker
- 1 æg
- 2 dl hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 spsk kakao
- 1,5 dl mælk
- Hindbærskum:
- 70 gram frosne hindbær + 1 spsk vand
- 70 gram sukker
- 30 gram glukosesirup
- 2 spsk vand
- 1 æggehvide
- Evt. rød frugtfarve
Instruktioner
- Cupcakes: Start med at tænde ovnen på 200 grader alm. ovn.
- Smelt smørret og lad det køle af.
- Pisk æg og sukker sammen, til det er lyst og luftigt.
- Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og kakao sammen i en skål. Si det i skålen med æg og sukker og rør sammen.
- Tilsæt mælk og smeltet smør og rør godt sammen.
- Fordel dejen i 10 muffinsforme. Placer meget gerne muffinsformene i en fast bageform, så undgår du, at kagerne flyder ud.
- Bag i ovnen cirka 15 minutter, til de er gennembagte. Lad dem efterfølgende køle helt af, før de pyntes med hindbærskum.
- Hindbærskum: Kom de frosne hindbær og 1 spsk vand i en gryde og kog op. Lad det simre ved svag varme i 5 minutters tid. Kom efterfølgende blandingen igennem en si, så du har hindbærsaften uden hele bær og kerner. Lad saften køle helt af.
- Bring glukosesirup, vand og sukker i kog i en lille gryde, og rør til massen har en temperatur på 117 grader.
- Mens massen koger op, piskes æggehviden skummende i en skål.
- Når sukkermassen når 117 grader (brug et termometer), hældes den i en tynd stråle i skålen med æggehvide, samtidig med, at der piskes videre.
- Fortsæt med at piske i 5 minutter, til skummet er mere fast i konsistensen.
- Tilsæt den afkølede hindbærsaft (og rød frugtfarve, hvis du ønsker en endnu mere lyserød skum) og pisk videre i ca, 5 minutter.
- Kom skummet i en sprøjtepose med tyl. Herefter pyntes kagerne, og de er klar til servering.
Er du til cupcakes? Så kan du også prøve mine lækre og nemme Bounty cupcakes eller hvad med de her Nutella cupcakes med karamel og flødebolleskum?