Jeg elsker jul! Især alt det spiselige, der følger med højtiden. De her juletrøfler med chokolade er især gode, synes jeg. De er super nemme at bikse sammen, og så smager de rigtig julede. De har fået et jule-touch i form af brunkagekrydderi og mandelaroma. Derudover er juletrøflerne rullet i hvid chokolade og kokosmel, så de ligner små snebolde.
Undgå madspild – lav juletrøfler
Juletrøfler med chokolade kræver ikke ret mange ingredienser. Der skal bruges 400 gram chokoladekage-rester i opskriften. Jeg bruger rester fra den her kageopskrift. Hvis du ikke har kagerester til rådighed, så kan en købe-chokoladekage også sagtens bruges.
Jeg glæder mig til at skulle i gang med flere julebageprojekter snart, og især til at bage svenske chokoladesnitter, som er nummer et på min liste over yndlingsjulekager. Hvad er jeres ultimative yndlingsjulekage? 🙂
Juletrøfler med chokolade
Ingredienser
- Trøfler:
- 400 gram chokoladekagerester evt fra den her opskrift
- 2 tsk mandel aroma
- 2 tsk brunkagekrydderi
- 1 stor spsk nutella
- Overtræk:
- 150 gram chokolade jeg bruger både mørk og hvid chokolade
- 2-3 dl kokosmel
Sådan gør du
- Smuldr kageresterne og bland dem sammen med mandelaroma, brunkagekrydderi og nutella til en ensartet masse.
- Form massen til trøffelkugler, der bliver 9-11 styks ud af massen.
- Overtræk: Smelt chokoladen over vandbad.
- Tril kugler i chokoladen og efterfølgende i kokosmelet.
- Stil trøflerne på køl til de skal serveres.