Jeg er vild med de her Nutella cupcakes med karamel og flødebolleskum. Nutella er en sikker vinder i min bog, og så er jeg blevet stor fan af flødebolleskum på kager. Det fungerer bare! Hvis I ikke har prøvet det af, så kan jeg kun anbefale at komme i gang. Jeg var til madklub hos en veninde, der serverede en kage med flødebolleskum ovenpå, og det smager så godt sammen.
Nemme cupcakes med Nutella
De her Nutella cupcakes med karamel og flødebolleskum består af to dele; Chokolade-cupcaken med lækker karamel og Nutella indeni og så fluffy flødebolleskum ovenpå. Først bages kagerne, hvorefter de køler helt af. Så skal der laves et lille hul i midten af kagerne, hvor der skal fyldes karamel og Nutella i. Det er klart lettest at gøre, hvis du kommer fyldet i en sprøjtepose med rund tyl. Til slut laves flødebolleskummet, som kommes i en sprøjtepose med tyl, og derefter pyntes kagerne.
Jeg bruger denne færdiglavede karamel til fyldet, men andre flydende karameller kan også sagtens bruges i opskriften. Rigtig god fornøjelse 🙂
Ingredienser
- Cupcakes:
- 150 gram smør
- 100 gram chokolade
- 3 æg
- 2,5 dl sukker
- 2 dl mælk
- 4 spsk kakaopulver
- 3 dl hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
- Karamel og nutellamidte:
- 200 gram færdiglavet karamel, f.eks. Dulce de leche fra mærket Tørsleffs.
- 150 gram Nutella
- Flødebolleskum:
- 200 gram sukker
- 80 gram glukosesirup
- 3 æggehvider
- 3 spsk vand
Instruktioner
- Cupcakes: Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
- Smelt smørret og kom den mørke chokolade i. Tag det af varmen og lad det smelte sammen.
- Pisk æg og sukker luftigt i en skål.
- Chokoladesmørret røres i. Tilsæt mælk og rør rundt.
- Rør kakaopulver, hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen i den våde blanding.
- Fordel dejen i 16-18 muffinsforme. Placer meget gerne muffinsformene i en fast bageform, så undgår du, at kagerne flyder ud.
- Bag i ovnen i 15-17 minutter og lad dem køle helt af, før kagerne fyldes med karamel og Nutella og pyntes med skum.
- Karamel/Nutella-midten: Når kagerne er afkølede, udstikker du et hul i kagerne og fylder med karamel og Nutella, der er blandet sammen. Brug evt. en sprøjtepose med rund tyl.
- Flødebolleskum: Start med at piske æggehviderne stive og tilsæt 20 gram sukker. Pisk det godt sammen.
- Kog sukker (de resterende 180 gram), glukosesirup og vand op i en tykbundet gryde til 118 grader.
- Hæld sukkerblandingen forsigtigt i æggehviderne, mens der piskes ved høj hastighed.
- Pisk i ca 15 minutter, til det er en sej flødebolleskum.
- Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose med tyl, jeg bruger model 1M fra Wilton, og pynt de afkølede cupcakes.

Er du vild med cupcakes? Så skal du også prøve mine lækre og nemme Bounty cupcakes!