Træstammer med marcipan er uden tvivl en af mine yndlingskager. Jeg elsker træstammer, og det er uden tvivl et must, når jeg besøger en bager. Men det gode er, at du selv kan lave træstammer, der sagtens kan måle sig med bagerens udgave. Ja, jeg vil mene, at de her faktisk overgår 🙂
Træstammer i en påske-udgave
Der findes allerede en opskrift på træstammer herinde på Cakewoman.dk. I den her opdaterede udgave har jeg bl.a. puttet Nutella i, jeg har dyppet enderne i frysetørret hindbær og kokosmel, og så har jeg farvet marcipanen med gul pulverfarve. Det giver en rigtig fin påskefarve, og vil passe perfekt på et påske-kagebord inden alt for længe. Smagsmæssigt gør det ingen forskel for de lækre træstammer med marcipan, så har du ingen gul pulverfarve, så kan det sagtens undlades 🙂
Udover at smage virkelig lækkert, så er træstammer også en god stop-madspilds-kage, for den består primært af kagerester. Jeg har brugt chokoladekagerester fra den her kage. Men har du ingen rester liggende, så kan købe-kage også sagtens bruges.
Påske træstammer med marcipan, 10-11 stk.
Ingredienser
- Trøffelmasse:
- 400 gram kagerester
- 100 gram revet marcipan
- 100 gram Nutella eller smeltet chokolade
- 1 spsk kakaopulver
- 1 stor spsk hindbærmarmelade
- 2 tsk romessens
- Overtræk:
- 200 gram marcipan
- 100 gram flormelis
- 30 gram glukosesirup
- Gul pulverfarve kan undlades
- 100 gram chokolade
- Frysetørret hindbær
- Kokosmel
Sådan gør du
- Først skal selve trøffelmassen laves: Smuldr kageresterne sammen med den revet marcipan og Nutella (eller smeltet chokolade).
- Rør kakaopulver, hindbærmarmelade og romessens i massen.
- Del massen i to og rul det til to pølser, cirka 35 cm lange. Stil dem i køleskabet mens du forbereder marcipan-overtrækket. Hvis massen er for svær at rulle til pølser, så læg det i køleskabet i 15 minutter, så er massen lettere at arbejde med. Når massen er rullet til to pølser, skal de i køleskabet.
- Så skal marcipanovertrækket laves: Ælt marcipanen godt sammen med flormelis, glukosesirup og gul pulverfarve. Del massen i to kugler, pak dem ind i husholdningsfilm og læg i køleskabet i 30 minutter.
- Efter de 30 minutter skal marcipanen rulles ud, cirka 35×7 cm, gør det i mellem to stykker bagepapir, så hænger det ikke fast i bordpladen.
- Kom én trøffelpølse på ét stykke marcipan og rul sammen. Skær ud i passende træstamme-størrelse, jeg får cirka 5 træstammer ud af én trøffelpølse. Men hvis du ønsker større eller mindre træstammer, så skærer du selvfølgelig blot ud i den ønskede størrelse.
- Til slut dyppes enderne i chokolade, der er smeltet over et vandbad, og derefter enten i frysetørret hindbær eller kokosmel. Stil dem på køl til de skal serveres.