En no bake Oreo kage er, som navnet antyder, en kage, der ikke kræver en ovn. Så du behøver ikke være bange for at brænde den på 🙂
Den her no bake kage består af en Oreo-bund, karamel og hindbærmoussefyld. Den er ikke svær at lave, men tager lidt tid, da både mousse og karamelfyld gerne skal stå på køl i nogle timer. Kagen kan sagtens laves dagen inden, den skal serveres. Så hvis du har brug for at lave en kage, hvor du vil være i god tid, så er denne her lækre no bake Oreo kage et rigtig godt bud 🙂
No bake kage med karamel
Kagen består af en Oreo-bund, karamel og hindbærmousse. Karamellen er nem at lave, men det kræver et bagetermometer. Sådan et kan dog findes forholdvis billigt på mange webshops – eksempelvis her, og et termometer skal der også bruges, når der skal laves flødebolleskum. Til denne brownie med karamel og flødebolleskum bruger jeg et termometer.
Tærteform med løs bund
Jeg er glad for at bruge tærteforme med løs bund. Fordelen ved at bage i en tærteform med løs bund er, at kagerne kan komme fri fra formen uden at kanterne går i stykker. Til denne kage har jeg brugt en form med en diameter på 20 cm. Men har du ikke en tærteform med løs bund til rådighed, så kan en almindelig form også bruges.
No bake kage med Oreos, karamel og hindbærmousse
Ingredienser
- Bund:
- 2 ruller Oreos 308 gram – gem 4-5 kiks til pynt
- 120 gram smør
- Karamel:
- 30 gram brun farin
- 60 gram glukosesirup
- 100 gram sukker
- 2,5 dl fløde
- Hindbærmousse:
- 3 blade husblas
- 1 tsk vaniljesukker
- 250 gram frosne hindbær
- 50 gram sukker
- Saft fra 1 citron
- 3 dl fløde
- Pynt:
- 4-5 Oreo-kiks
- Ca. 100 gram friske hindbær
Sådan gør du
- Bund: Start med at smelte smørret og lad det køle lidt af.
- Knus Oreos i en minihakker. Hvis ikke du har en minihakker, kan du komme dem i en pose og knuse dem med en kagerulle.
- Bland smeltet smør og Oreos godt sammen. Pres massen ud i bunden og op ad kanterne i en tærteform (ca. 20 cm i diameter). Stil tærtebunden på køl, mens karamellen laves.
- Karamel: Kom brun farin, glukosesirup, sukker og fløde i en tykbundet gryde. Kog blandingen op – husk at røre i gryden undervejs og hold øje med blandingen, så det ikke brænder på. Blandingen skal ramme 112 grader, brug et bagetermometer til at tjekke det. Når det er 112 grader, tages det af varmen og køler en smule af, før det hældes ud over bunden. Sæt herefter kagen tilbage på køl i en times tid.
- Hindbærmousse: Læs husblas i blød i koldt vand i 10 minutter.
- Bring hindbær, vaniljesukker, sukker og citronsaft i kog i en gryde og lad det småkoge i 5 minutter. Tag gryden af varmen, tilsæt husblas og rør det godt ud i hindbærblandingen. Lad det køle af.
- Pisk fløde til en let skum og rør skummet sammen med hindbærblandingen.
- Fordel hindbærmoussen ud over Oreo-bunden og stil tilbage på køl i et kvarters tid. Herefter pyntes med knuste Oreos og friske hindbær. Sæt kagen tilbage på køl i minimum 3 timer, til moussen har sat sig. Så er kagen klar til servering.
Har du lyst til at lave andre no bake kage? Så kig forbi min no bake kategori, hvor du kan finde opskrifter, der ikke skal i ovnen og bages.