En lækker og nem jordbærkage – det går man aldrig fejl af. Her får du opskriften på en skøn jordbærkage, og er der egentlig noget, der smager mere end sommer end en jordbærkage? Det kan jeg ikke kommer i tanke om. Jo, jordbærkoldskål. Jordbærkager og jordbærkoldskål: så ved man, at det er blevet sommer i Danmark.
Kagen består af en mandelbund med et lag smeltet chokolade ovenpå. Herefter en kagecreme og til slut pyntet med danske jordbær.
Lækker og nem jordbærkage
Jeg har valgt at bage kagen i en form, og derefter udstikke kagen i forskellige størrelse hjerter. Det er dette udstikker-sæt, jeg har brugt. Hvis du ikke har udstikkere til rådighed, så kan du blot undlade den del af opskriften, hvor du udstikker kagen. Den smager absolut ligeså godt 🙂
Udover at være en nem jordbærkage, så er det også en af de slags kager, der ikke har en kilometerlang ingrediensliste, så kagen er dejlig let og overskuelig at give sig i kast med.
Rigtig god fornøjelse med jordbærkagen! Hvis du laver nogle af mine opskrifter, så meld endelig tilbage i kommentarfeltet under opskrifterne, hvad du synes. Eller tag mig på Instagram, så jeg kan se resultaterne – det vil gøre mig så glad 🙂
Nem jordbærkage
Ingredienser
- Bund:
- 200 gram smør
- 6 æg
- 100 gram rørsukker
- 2 tsk mandel aroma
- 200 gram mandler blendet helt fint
- 1 dl hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- Chokolade creme og jordbær:
- 100 gram mørk chokolade
- 2 dl fløde
- 100 gram mascarpone
- 2 tsk vaniljesukker
- 400-500 gram jordbær
Sådan gør du
- Start med at tænde oven på 180 grader alm. ovn.
- Smelt smørret og lad det køle af.
- Imens piskes æg og rørsukker godt sammen.
- Hæld mandel aroma og det smeltede smør i og pisk lidt mere.
- Rør alle de tørre dele i og rør godt rundt.
- Herefter hældes dejen over i en form beklædt med bagepapir (ca. 35×25 cm).
- Bag i 15-20 minutter og lad kagen køle af.
- Smelt chokoladen over vandbad og fordel det over kagen.
- Hvis du ønsker at udstikke kagen i hjerter, så gøres det nu (efter chokoladen er kommet på og inden cremen fordeles over kagen).
- Lad chokoladen få lov til at sætte sig lidt på kagen, ca. 20-30 minutter, før den pyntes med creme og jordbær.
- Pisk fløden til skum og vend med mascarpone og vaniljesukker. Fordel over kagen. Pynt til slut med friske jordbær.
Har du lyst til mere kage med jordbær? Så kan du prøve den her No bake Oreo tærte med jordbær eller en skøn islagkage med Nutella-is og pyntet med jordbær.