Marcipantærte

Marcipantærte med hindbærmousse

Denne marcipantærte med hindbærmousse er en skøn og lækker kage. Den består af en mørdejsbund, marcipanfyld og hindbærmousse. På toppen er der pyntet med chokolade og Dronningmandler.

Det er en sød marcipantærte, hvor den friske hindbærmousse ovenpå passer perfekt til. Det er en rigtig skøn dessertkage, som sagtens kan laves dagen i forvejen.

Tærteform med løs bund

Hvis du har en tærteform med løs bund liggende – eksempelvis som denne – så vil jeg anbefale at bage tærten deri. Fordelen ved at bage i en tærteform med løs bund er, at kagerne kan komme fri fra formen, uden at kanterne går i stykker.

Tærten kan dog sagtens bages i en almindelig fast tærteform. Men har du en form med løs bund, så er det altså at foretrække.

Pynt med mandler og chokolade

Udover en mørdejsbund, marcipanfyld og hindbærmousse, så har jeg pyntet med Dronningmandler og mørk chokolade på toppen. Det smager dejligt sammen med kagen, og så giver det også et fint look.

Hvis du vil gøre kagen mere børnevenlig, så kan du skifte den mørke chokolade ud med mælkechokolade og bruge Smarties i stedet for Dronningmandler.

Marcipantærte

Marcipantærte med hindbærmousse

Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • Mørdej:
  • 60 gram koldt smør
  • 50 gram flormelis
  • 175 gram hvedemel
  • 1 æg
  • Marcipanfyld:
  • 50 gram smør
  • 60 gram sukker
  • 125 gram marcipan
  • 1 æg
  • Hindbærmousse:
  • 2 blade husblas
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 175 gram frosne hindbær
  • 50 gram sukker
  • Saft fra 1 citron
  • 1 dl fløde
  • 50 gram skyr eller creme fraiche
  • Pynt:
  • 50 gram mørk chokolade
  • 1 ps Dronningmandler 75 gram

Sådan gør du
 

  • Mørdej: Skær smørret i tern og kom det i en skål med flormelis og hvedemel. Smuldr smørret sammen med flormelis og mel. Hæld efterfølgende blandingen ud på et bord.
  • Tilsæt ægget i melblandingen på bordet og saml dejen forholdvis hurtigt. Undgå at ælte for meget i dejen. Når den er samlet, pakkes dejen ind i husholdningsfilm og lægges på køl i 30 minutter.
  • Imens tærtedejen er på køl kan marcipanfyld og hindbærmousse forberedes.
  • Marcipanfyld: Pisk smør, sukker og marcipan sammen, til det er sammenhængende. Tilsæt ægget og pisk det sammen med massen. Stil skålen til side og fortsæt med moussen.
  • Hindbærmousse: Læs husblas i blød i koldt vand i 10 minutter.
  • Bring hindbær, vaniljesukker, sukker og citronsaft i kog i en gryde og lad det småkoge i 5 minutter. Klem den opblødte husblas fri for vand og rør det godt ud i hindbærblandingen. Tag gryden af varmen og lad blandingen køle lidt af.
  • Kom fløden i en skål og pisk det til skum. Tilsæt skyr/creme fraiche og pisk sammen.
  • Rør lidt af flødeskumsblandingen ud i gryden med hindbær. Tilsæt efterfølgende resten af flødeskumsblandingen i gryden med hindbær og rør det sammen. Stil gryden til side og fortsæt med bagningen af tærtebunden.
  • Når tærtebunden har været på køl i 30 minutter, tændes ovnen på 175 grader alm. ovn.
  • Pres dejen ud i en tærteform (ca. 18-20 cm), så dejen dækker bund og kanterne.
  • Fordel marcipanfyldet over tærtebunden og bag tærten i ovnen i 20-25 minutter.
  • Lad herefter tærten køle af på køkkenbordet.
  • Fordel hindbærmoussen over tærten. Under bagning kan kanten på tærten godt have trukket sig lidt ned. Derfor er det ikke sikkert, at alt den flydende hindbærmousse skal over den bagte tærte. Hindbærmoussen skal være op til kanten, så hold evt. lidt igen.
  • Stil efterfølgende kagen på køl i minimum 3-4 timer, til moussen har sat sig.
  • Før servering pyntes kagen med hakket, mørk chokolade og dronningmandler.
Marcipantærte

Vild med hindbær i kager? Så kan du også prøve min cheesecake med chokoladekagebund, citronfromage og hindbærfromage.

Følg med på Instagram

Er du på Instagram, så er du hjertelig velkommen til at følge med på på Cakewomans Instagram -profil  Her poster jeg altid, når der er nye opskrifter på www.cakewoman.dk, så det er en nem måde at følge med. 

Hvis du skulle få lyst til at lave nogle af opskrifterne herinde fra, så må du endelig også gerne tagge mig i billeder på Instagram. Det vil gøre mig så glad 

https://www.instagram.com/p/CFumnZYlV8r/

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*