Nemme pitabrød med alverdens fyld er i hvert fald på menuen en gang om ugen hos mig. 50 procent af gangene køber jeg pitabrød i Netto – dem af mærket Premieur er rigtig gode. Og 50 procent af gangene bager jeg dem selv, og der bliver de mindst ligeså lækre som dem fra supermarkedet 🙂
Bag ved høj varme
Jeg har bagt pitabrød, der blev tunge, og hvor det var umuligt at komme fyld i, fordi det faktisk bare blev et fladbrød, og de var på ingen måder luftige. Nu har jeg forsøgt mig i et par omgange, og fundet frem til, at løsningen er høj varme og hvedemel. Det virker i hvert fald herhjemme 🙂
Det resulterer i lækre og luftige pitabrød, hvor der er plads til masser af fyld. De er nemme at lave, og i længden spares der også en del penge på at lave de nemme pitabrød selv.
Tilsæt melet lidt efter lidt og rør godt rundt. Når cirka halvdelen af melet er rør i, så tilsættes saltes.
Ælt dejen godt sammen. Har du en røremaskine til rådighed, så kan du bruge den. Ellers æltes den bare i hænderne. Ælt det sammen til en blank dej, som du kan røre ved uden at den klistrer alt for meget.
Smør en skål med lidt olie og lad dejen hæve der i tildækket i en times tid på køkkenbordet.
Efter hævning: Tænd ovnen på 225 grader varmluft og lad bagepladen blive i ovnen, så den bliver varmet op i ovnen.
Slå dejen sammen og del i 5-7 lige store boller, alt efter hvor store pitabrød du ønsker.
Bank bollerne flade og hiv dem ud i pitabrødstørrelse. Jeg bruger bare hænderne til det, ikke nogen kagerulle, det synes jeg giver et godt resultat. Sørg for at brødene får en diameter på 12-13 cm.
Lad brødene efterhæve 5-10 minutters tid på køkkenbordet, før de lægges over på den varme bageplade beklædt med bagepapir.
Bag pitabrødene i 11-12 minutter. Lad dem køle lidt af, før de spises med lækkert fyld. Pitabrødene kan fryses ned.
Når det kommer til fyld, så vil jeg anbefale at kigge forbi Valdemarsro.dk. I det her opskriftsindlæg er der inspiration til fyldet. Jeg er all in, når det gælder dip og fyld, og jeg kan også anbefale at prøve Ann-Christines lækre haydari af, som er en fetacreme med bagt peberfrugt. Velbekomme!
Så er du hjertelig velkommen til at følge med på på Cakewomans Instagram -profil Her poster jeg altid, når der er nye opskrifter på www.cakewoman.dk, så det er en nem måde at følge med.
Hvis du skulle få lyst til at lave nogle af opskrifterne herinde fra, så må du endelig også gerne tagge mig i billeder på Instagram. Det vil gøre mig så glad 🙂
NEM & LÆKKER HALLOWEENKAGE 👻🧡🎃 En svampet chokoladekage i spøgelsesform med karamel-lag og toppet med flødebolleskum og slik 😍 En halloweenkage der hitter hos både store og små 😋 Opskriften får du lige her 🧡
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Kom kærnemælk, olie og æg i en skål. Pisk godt sammen. Tilsæt hvedemel, sukker, kakao, natron, bagepulver og vaniljesukker, Pisk godt sammen. Tilsæt kaffe – eller kogende vand – og pisk dejen sammen, til den er jævn og ensartet. Fordel dejen i en bradepande (ca. 35×25 cm) beklædt med bagepapir. Kom kagen i ovnen og bag kagen i ca. 25 minutter, til kagen er gennembagt. Lad efterfølgende kagen køle helt af, inden den skæres ud i spøgelsesform og pyntes med karamel, flødebolleskum og slik.
Skær kagen ud i spøgelsesform – se video for inspiration 👻😊 Fordel karamel udover kagen.
Flødebolleskum: Kom æggehvider og 10 gram sukker i en skål. Pisk det godt sammen, til det er stift. Kog sukker (de resterende 90 gram), glukosesirup og vand op i en tykbundet gryde til 118 grader. Hæld sukkerblandingen i æggehviderne, mens der piskes ved høj hastighed. Pisk i 5-10 minutter, til det er en blød flødebolleskum.
Fordel forsigtig skum ovenpå karamel-laget og pynt med grammofonplader og vampyrer 👻 Så er kagen klar til servering 🧡
NEM & LÆKKER HALLOWEENKAGE 👻🧡🎃 En svampet chokoladekage i spøgelsesform med karamel-lag og toppet med flødebolleskum og slik 😍 En halloweenkage der hitter hos både store og små 😋 Opskriften får du lige her 🧡
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Kom kærnemælk, olie og æg i en skål. Pisk godt sammen. Tilsæt hvedemel, sukker, kakao, natron, bagepulver og vaniljesukker, Pisk godt sammen. Tilsæt kaffe – eller kogende vand – og pisk dejen sammen, til den er jævn og ensartet. Fordel dejen i en bradepande (ca. 35×25 cm) beklædt med bagepapir. Kom kagen i ovnen og bag kagen i ca. 25 minutter, til kagen er gennembagt. Lad efterfølgende kagen køle helt af, inden den skæres ud i spøgelsesform og pyntes med karamel, flødebolleskum og slik.
Skær kagen ud i spøgelsesform – se video for inspiration 👻😊 Fordel karamel udover kagen.
Flødebolleskum: Kom æggehvider og 10 gram sukker i en skål. Pisk det godt sammen, til det er stift. Kog sukker (de resterende 90 gram), glukosesirup og vand op i en tykbundet gryde til 118 grader. Hæld sukkerblandingen i æggehviderne, mens der piskes ved høj hastighed. Pisk i 5-10 minutter, til det er en blød flødebolleskum.
Fordel forsigtig skum ovenpå karamel-laget og pynt med grammofonplader og vampyrer 👻 Så er kagen klar til servering 🧡
Kanelsneglekage, chokolade-cookies og muffins med blåbær og marcipan 😍🫐🍫 En fællesnævner for disse tre kager er, at de er glutenfri 👌 Og du finder opskrifterne på Cakewoman.dk, hvor du kan kaste dig over endnu flere glutenfrie kageopskrifter 😍 Kanelsneglekagen får du også lige herunder, så skynd dig at gemme reelen 👏☺️
Dej: 50 g laktosefri smør 1/2 pk gær 2 dl fingerlunt vand 2 spsk fiberHusk – den gule pakke til bagning 1 dl laktosefri fingerlunt mælk 1 sammenpisket æg 1 tsk vaniljesukker 150 g boghvedemel Ca. 150 g rismel
Remonce: 125 g blødt laktosefri smør 50 g sukker 75 g brun farin 1,5 spsk kanel
Glasur: Flormelis + vand
SÅDAN GØR DU:
Start med at smelte smørret og lad det køle af. Rør gær ud i vandet og tilsæt fiberHusk. Lad det stå i fem minutter. Det klumper lidt, men det bliver rørt og æltet ud senere i opskriften. TIlsæt smeltet smør, lunet mælk, pisket æg og vaniljesukker og rør rundt Tilsæt begge meltyper lidt ad gangen og ælt godt sammen. Dejen skal kunne æltes på bordet uden at hænges fast. Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve under et viskestykke i 60 minutter. Imens dejen hæver, laves remonce. Remonce: Rør alle ingredienserne godt sammen. Slå dejen ned på et meldrysset bord og rul ud til en firkant (ca. 30 x 40 cm). Fordel remonce ud over dejen og rul sammen til en roulade. Skær snegle ud i 1-2 cm tykkelse. Du kan prøve at bruge et stykke sytråd i stedet for en kniv. Det giver en pænere form på sneglene. Tag fat i hver ende af tråden og placer tråden under dejen. Så trækker du tråden rundt, således at dine hænder krydser hinanden og tråden krydser hele vejen igennem dejen. Læg sneglene med lidt afstand i en form beklædt med bagepapir (jeg brugte en bradepande, ca. 35×25 cm). Lad dem efterhæve i 30 minutter i formen under et viskestykke. Varm imens ovnen op til 200 grader varmluft. Bag kagen i 20-25 minutter, til sneglene er gennembagte. Lad kagen køle af, før den pyntes med glasur 🤎
Kanelsneglekage, chokolade-cookies og muffins med blåbær og marcipan 😍🫐🍫 En fællesnævner for disse tre kager er, at de er glutenfri 👌 Og du finder opskrifterne på Cakewoman.dk, hvor du kan kaste dig over endnu flere glutenfrie kageopskrifter 😍 Kanelsneglekagen får du også lige herunder, så skynd dig at gemme reelen 👏☺️
Dej: 50 g laktosefri smør 1/2 pk gær 2 dl fingerlunt vand 2 spsk fiberHusk – den gule pakke til bagning 1 dl laktosefri fingerlunt mælk 1 sammenpisket æg 1 tsk vaniljesukker 150 g boghvedemel Ca. 150 g rismel
Remonce: 125 g blødt laktosefri smør 50 g sukker 75 g brun farin 1,5 spsk kanel
Glasur: Flormelis + vand
SÅDAN GØR DU:
Start med at smelte smørret og lad det køle af. Rør gær ud i vandet og tilsæt fiberHusk. Lad det stå i fem minutter. Det klumper lidt, men det bliver rørt og æltet ud senere i opskriften. TIlsæt smeltet smør, lunet mælk, pisket æg og vaniljesukker og rør rundt Tilsæt begge meltyper lidt ad gangen og ælt godt sammen. Dejen skal kunne æltes på bordet uden at hænges fast. Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve under et viskestykke i 60 minutter. Imens dejen hæver, laves remonce. Remonce: Rør alle ingredienserne godt sammen. Slå dejen ned på et meldrysset bord og rul ud til en firkant (ca. 30 x 40 cm). Fordel remonce ud over dejen og rul sammen til en roulade. Skær snegle ud i 1-2 cm tykkelse. Du kan prøve at bruge et stykke sytråd i stedet for en kniv. Det giver en pænere form på sneglene. Tag fat i hver ende af tråden og placer tråden under dejen. Så trækker du tråden rundt, således at dine hænder krydser hinanden og tråden krydser hele vejen igennem dejen. Læg sneglene med lidt afstand i en form beklædt med bagepapir (jeg brugte en bradepande, ca. 35×25 cm). Lad dem efterhæve i 30 minutter i formen under et viskestykke. Varm imens ovnen op til 200 grader varmluft. Bag kagen i 20-25 minutter, til sneglene er gennembagte. Lad kagen køle af, før den pyntes med glasur 🤎
DEN SKØNNESTE EFTERÅRSKAGE 😍🤎🥧🥕 Svampet, lækker gulerodskage som bliver ekstra god på grund af Biscoff spread, der smager 🤤 Det er Bastognekiks i smørepålæg 😍🫶 👏 Prøv 👏 det 👏Og så er den også lige toppet med en frosting og knuste Bastognekiks 😍 En skøn, skøn kage, som jeg synes passer perfekt til årstiden 🍂🥮🤎
Jeg har fundet Biscoff spread hos @normal_dk , og jeg har set, at man også kan finde det hos @kagerogsager.dk 🤎
🍂 OPSKRIFT – KAGE TIL 8-10 PERSONER 🍂
Ingredienser:
1 dl sukker 1 dl brun farin 1,5 dl smagsneutral olie 2 æg 2,5 dl hvedemel 1 tsk kanel 1 tsk bagepulver 250 g revet gulerod 200 g Biscoff spread 150 g flødeost naturel 100 g flormelis 40 g knuste Bastogne/kanel kiks
Sådan gør du:
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Kom sukker, brun farin og olie i en skål, og pisk sammen. Tilsæt æg og pisk godt sammen. Kom hvedemel, kanel og bagepulver i, og rør rundt. Tilsæt revet gulerød, og rør dem i dejen.
Beklæd en springform (ca. 24 cm i diameter) med bagepapir, og kom dejen i. Bag i ovnen i ca. 30-35 minutter, til kagen er gennembagt. Lad den køle af bagefter.
Når kagen er kølet af, fjernes formen, og kagen placeres på et fad. Evt. kan du vende kagen på hovedet, så bunden bliver toppen – så har du en mere jævn overflade. Smør Biscoff spread på.
Frosting består af flormelis og flødeost, der er pisket rigtig, rigtig godt sammen, så det får lidt mere fasthed. Frostingen fordeles ovenpå Biscoff-laget, og til sidst toppes der med knuste Bastogne/kanel-kiks 👌 Så er kagen klar til servering 🥧🤎
🥕 Hvis du vil være i god tid, kan kagen godt bages dagen i forvejen. Jeg anbefaler at sætte den på køl pga. frostingen. De knuste kiks på toppen putter jeg først på inden servering, da jeg synes, de bliver en smule bløde efter et døgn på køl 🥕
DEN SKØNNESTE EFTERÅRSKAGE 😍🤎🥧🥕 Svampet, lækker gulerodskage som bliver ekstra god på grund af Biscoff spread, der smager 🤤 Det er Bastognekiks i smørepålæg 😍🫶 👏 Prøv 👏 det 👏Og så er den også lige toppet med en frosting og knuste Bastognekiks 😍 En skøn, skøn kage, som jeg synes passer perfekt til årstiden 🍂🥮🤎
Jeg har fundet Biscoff spread hos @normal_dk , og jeg har set, at man også kan finde det hos @kagerogsager.dk 🤎
🍂 OPSKRIFT – KAGE TIL 8-10 PERSONER 🍂
Ingredienser:
1 dl sukker 1 dl brun farin 1,5 dl smagsneutral olie 2 æg 2,5 dl hvedemel 1 tsk kanel 1 tsk bagepulver 250 g revet gulerod 200 g Biscoff spread 150 g flødeost naturel 100 g flormelis 40 g knuste Bastogne/kanel kiks
Sådan gør du:
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Kom sukker, brun farin og olie i en skål, og pisk sammen. Tilsæt æg og pisk godt sammen. Kom hvedemel, kanel og bagepulver i, og rør rundt. Tilsæt revet gulerød, og rør dem i dejen.
Beklæd en springform (ca. 24 cm i diameter) med bagepapir, og kom dejen i. Bag i ovnen i ca. 30-35 minutter, til kagen er gennembagt. Lad den køle af bagefter.
Når kagen er kølet af, fjernes formen, og kagen placeres på et fad. Evt. kan du vende kagen på hovedet, så bunden bliver toppen – så har du en mere jævn overflade. Smør Biscoff spread på.
Frosting består af flormelis og flødeost, der er pisket rigtig, rigtig godt sammen, så det får lidt mere fasthed. Frostingen fordeles ovenpå Biscoff-laget, og til sidst toppes der med knuste Bastogne/kanel-kiks 👌 Så er kagen klar til servering 🥧🤎
🥕 Hvis du vil være i god tid, kan kagen godt bages dagen i forvejen. Jeg anbefaler at sætte den på køl pga. frostingen. De knuste kiks på toppen putter jeg først på inden servering, da jeg synes, de bliver en smule bløde efter et døgn på køl 🥕
OPSKRIFT: TRÆSTAMMER 🤎😍😱 Min besættelse af træstammer har stået på i mange år, men tilbage i 2022, hvor jeg var på barsel eksploderede det 😂 Jeg spiste absurd mange træstammer i de måneder 😍🫶 Og selvom jeg er stor fan af @lagkagehuset_official udgave, så er hjemmelavede træstammer altså også 👌 Herunder får du hele opskriften 📋 Og du kan selvfølgelig også finde den på Cakewoman.dk ❤️
🤎 OPSKRIFT – CA. 12 STYK 🤎
Ingredienser:
Trøffelmasse: 400 gram kagerester – jeg bruger chokoladekage-rester. En købe-chokoladekage kan sagtens bruges. 100 gram revet marcipan 100 gram smeltet chokolade eller Nutella 1 spsk kakaopulver 1 stor spsk hindbærmarmelade 2 tsk romessens
Først skal selve trøffelmassen laves. Smuldr kageresterne sammen med den revet marcipan og smeltet chokolade/Nutella. Hold lidt igen med chokoladen/Nutellaen, hvis du bruger kagerester, der er meget svampet. Rør kakaopulver, hindbærmarmelade og romessens i massen.
Del massen i to og rul det til to pølser, cirka 30-35 cm lange. Stil dem i køleskabet mens du forbereder marcipan-overtrækket. Hvis massen er for svær at rulle til pølser, så læg det i køleskabet i 15 minutter, så er massen lettere at arbejde med. Når massen er rullet til to pølser, skal de i køleskabet.
Så skal marcipanovertrækket laves. Ælt marcipanen godt sammen med flormelis og glukosesirup. Del massen i to kugler, pak dem ind i husholdningsfilm og læg i køleskabet i 30 minutter.
Efter de 30 minutter skal marcipanen rulles ud til to stykker flade overtræk på ca. 35×7 cm. Rul det ud i mellem to stykker bagepapir, så hænger det ikke fast i bordpladen.
Kom én trøffelpølse på ét stykke marcipan og rul sammen. Skær ud i passende træstamme-størrelse, jeg får cirka 6-7 træstammer ud af en trøffelpølse.
Til slut dyppes enderne i chokolade, der er smeltet over et vandbad eller i mikroovn. Når chokoladen er størknet, kan træstammerne serveres ❤️
OPSKRIFT: TRÆSTAMMER 🤎😍😱 Min besættelse af træstammer har stået på i mange år, men tilbage i 2022, hvor jeg var på barsel eksploderede det 😂 Jeg spiste absurd mange træstammer i de måneder 😍🫶 Og selvom jeg er stor fan af @lagkagehuset_official udgave, så er hjemmelavede træstammer altså også 👌 Herunder får du hele opskriften 📋 Og du kan selvfølgelig også finde den på Cakewoman.dk ❤️
🤎 OPSKRIFT – CA. 12 STYK 🤎
Ingredienser:
Trøffelmasse: 400 gram kagerester – jeg bruger chokoladekage-rester. En købe-chokoladekage kan sagtens bruges. 100 gram revet marcipan 100 gram smeltet chokolade eller Nutella 1 spsk kakaopulver 1 stor spsk hindbærmarmelade 2 tsk romessens
Først skal selve trøffelmassen laves. Smuldr kageresterne sammen med den revet marcipan og smeltet chokolade/Nutella. Hold lidt igen med chokoladen/Nutellaen, hvis du bruger kagerester, der er meget svampet. Rør kakaopulver, hindbærmarmelade og romessens i massen.
Del massen i to og rul det til to pølser, cirka 30-35 cm lange. Stil dem i køleskabet mens du forbereder marcipan-overtrækket. Hvis massen er for svær at rulle til pølser, så læg det i køleskabet i 15 minutter, så er massen lettere at arbejde med. Når massen er rullet til to pølser, skal de i køleskabet.
Så skal marcipanovertrækket laves. Ælt marcipanen godt sammen med flormelis og glukosesirup. Del massen i to kugler, pak dem ind i husholdningsfilm og læg i køleskabet i 30 minutter.
Efter de 30 minutter skal marcipanen rulles ud til to stykker flade overtræk på ca. 35×7 cm. Rul det ud i mellem to stykker bagepapir, så hænger det ikke fast i bordpladen.
Kom én trøffelpølse på ét stykke marcipan og rul sammen. Skær ud i passende træstamme-størrelse, jeg får cirka 6-7 træstammer ud af en trøffelpølse.
Til slut dyppes enderne i chokolade, der er smeltet over et vandbad eller i mikroovn. Når chokoladen er størknet, kan træstammerne serveres ❤️
OPSKRIFT: DAIM IS 😱😍🍨 3 ingredienser, maks 15 minutters arbejdstid og ingen ismaskine – det er så nemt at lave sin egen Daim is 🥰👏 Og så smager det skønt! Opskriften får du her, og du kan også finde den på Cakewoman.dk 🍨🍨
🍦 OPSKRIFT – IS TIL 6-8 PERSONER 🍦
Ingredienser:
3 pk Daim med 2 styk i hver (168 g Daim i alt) 1 ds kondenseret mælk 1/2 liter piskefløde
Instruktioner:
Start med at hakke Daim i små stykker. Hak 2 af pakkerne og gem den sidste pakke Daim til pynt ovenpå. Bland kondenseret mælk og hakkede Daim-stykker i en skål.
Pisk fløden til skum i en anden skål. Kom flødeskum i skålen med den kondenserede mælk og hakkede Daim. Rør blandingen sammen. Fordel is-blandingen i en form. Hak de sidste Daim og fordel henover. Kom is-blandingen i fryseren i minimum 4-5 timer, til isen har sat sig.
Inden servering: Tag gerne isen ud af fryseren 10 minutters tid inden servering, så er den lettere at skære i 🍦
OPSKRIFT: DAIM IS 😱😍🍨 3 ingredienser, maks 15 minutters arbejdstid og ingen ismaskine – det er så nemt at lave sin egen Daim is 🥰👏 Og så smager det skønt! Opskriften får du her, og du kan også finde den på Cakewoman.dk 🍨🍨
🍦 OPSKRIFT – IS TIL 6-8 PERSONER 🍦
Ingredienser:
3 pk Daim med 2 styk i hver (168 g Daim i alt) 1 ds kondenseret mælk 1/2 liter piskefløde
Instruktioner:
Start med at hakke Daim i små stykker. Hak 2 af pakkerne og gem den sidste pakke Daim til pynt ovenpå. Bland kondenseret mælk og hakkede Daim-stykker i en skål.
Pisk fløden til skum i en anden skål. Kom flødeskum i skålen med den kondenserede mælk og hakkede Daim. Rør blandingen sammen. Fordel is-blandingen i en form. Hak de sidste Daim og fordel henover. Kom is-blandingen i fryseren i minimum 4-5 timer, til isen har sat sig.
Inden servering: Tag gerne isen ud af fryseren 10 minutters tid inden servering, så er den lettere at skære i 🍦
KÆMPE COOKIEKAGE MED OREO & SMARTIES 🎨🍪 En supernem og lækker cookiekage fyldt med Oreo og toppet med Smarties. Blød indeni og sprød udenpå 🤤 Og med sit farverige look er den perfekt til en børnefødselsdag eller en anden festlig begivenhed 🥳
🎉 OPSKRIFT – KAGE TIL 8-10 PERSONER 🎉
INGREDIENSER:
110 g sukker 130 g brun farin 140 g blødt smør 1 tsk vaniljesukker 1 æg 250 g hvedemel 1 tsk bagepulver 1/2 rulle Oreo (ca. 80 gram) 1/2 pk Smarties (ca. 65 gram)
SÅDAN GØR DU:
Kom sukker, brun farin, smør og vaniljesukker i en skål og pisk godt sammen. Tilsæt ægget og pisk det godt sammen. Kom hvedemel og bagepulver i og rør/ælt dejen godt sammen. Hak Oreos i mindre stykker, og tilsæt i dejen. Rør rundt. Sæt dejen på køl i 30 minutter.
Herefter tændes ovnen på 180 grader varmluft. Put bagepapir i en form – cirka 23-24 cm i diameter. Fordel dejen i et jævnt lag i formen. Bag kagen i 18-20 minutter. Den kan godt føles en kende underbagt, når den tages ud af ovnen. Når kagen har fået lov til at stå og køle af, vil cookiedejen blive sprød og lækker.
Når kagen er kommet ud af ovnen og stadig er varm, fordeles Smarties udover. Lad kagen køle af, inden den serveres. Kagen kan godt bages i forvejen. I så fald anbefaler jeg at dække kagen rigtig godt til, og lade den stå tildækket på køkkenbordet til serveringstidspunktet 😍
KÆMPE COOKIEKAGE MED OREO & SMARTIES 🎨🍪 En supernem og lækker cookiekage fyldt med Oreo og toppet med Smarties. Blød indeni og sprød udenpå 🤤 Og med sit farverige look er den perfekt til en børnefødselsdag eller en anden festlig begivenhed 🥳
🎉 OPSKRIFT – KAGE TIL 8-10 PERSONER 🎉
INGREDIENSER:
110 g sukker 130 g brun farin 140 g blødt smør 1 tsk vaniljesukker 1 æg 250 g hvedemel 1 tsk bagepulver 1/2 rulle Oreo (ca. 80 gram) 1/2 pk Smarties (ca. 65 gram)
SÅDAN GØR DU:
Kom sukker, brun farin, smør og vaniljesukker i en skål og pisk godt sammen. Tilsæt ægget og pisk det godt sammen. Kom hvedemel og bagepulver i og rør/ælt dejen godt sammen. Hak Oreos i mindre stykker, og tilsæt i dejen. Rør rundt. Sæt dejen på køl i 30 minutter.
Herefter tændes ovnen på 180 grader varmluft. Put bagepapir i en form – cirka 23-24 cm i diameter. Fordel dejen i et jævnt lag i formen. Bag kagen i 18-20 minutter. Den kan godt føles en kende underbagt, når den tages ud af ovnen. Når kagen har fået lov til at stå og køle af, vil cookiedejen blive sprød og lækker.
Når kagen er kommet ud af ovnen og stadig er varm, fordeles Smarties udover. Lad kagen køle af, inden den serveres. Kagen kan godt bages i forvejen. I så fald anbefaler jeg at dække kagen rigtig godt til, og lade den stå tildækket på køkkenbordet til serveringstidspunktet 😍
🔥 CHOKOLADEBOMBEN! 💣😱😍 Fyldig chokoladekage med Nutella Fudge ovenpå og toppe med det bedste Kinder. Det er mer’ med mer’ på, når det er allerbedst 🤤 Opskriften får du lige her! 🍫😍
🤎 OPSKRIFT – KAGE TIL CA. 10 PERSONER 🤎
INGREDIENSER:
Chokoladekage:
200 g mørk chokolade 200 g smør 200 g sukker 2 tsk vaniljesukker 2 spsk kakao 3 æg 150 g hvedemel
Nutella-Fudge:
200 g mælkechokolade 50 g Nutella 200 g kondenseret mælk fra dåse (ca. 1/2 dåse)
Pynt:
200 g Blandet Kinder-chokolade eksempelvis Kinder Bueno, Kinder Schokobons og Kinder Maxi
SÅDAN GØR DU:
Start med at tænde ovnen på 180 varmluft. Smelt chokolade og smør i en gryde ved lav varme. Sørg for at røre i gryden undervejs, så det ikke brænder fast. En dejskraber er rigtig god at bruge her, synes jeg. Når det er smeltet, tages gryden af varmen.
Tilsæt sukker, vaniljesukker og kakao og rør det sammen.
Tilsæt et æg ad gangen og rør rundt og rør til sidst melet i. Hæld dejen i en springform (ca. 23 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 minutter, til den er gennembagt. Husk – den må godt føles lidt til den bløde side. Lad den efterfølgende køle af, mens Nutella-fudgen laves.
Nutella-fudge: Kom mælkechokoladen i en skål og smelt til en ensartet masse over vandbad. Tag af varmen, tilsæt Nutella og rør rundt. Tilsæt kondenseret mælk og rør blandingen sammen. Fordel Nutella-Fudgen over kagen, og lad fudgen køle af i et par minutter, før den pyntes med Kinder-chokolade. Sæt herefter kagen på køl i en times tid, til fudgen har sat sig. Herefter er kagen klar til servering.
🤎 Kagen kan sagtens bages dagen før servering. Jeg lader kagen stå tildækket på køkkenbordet, hvis jeg bager den i god tid 🤎
🔥 CHOKOLADEBOMBEN! 💣😱😍 Fyldig chokoladekage med Nutella Fudge ovenpå og toppe med det bedste Kinder. Det er mer’ med mer’ på, når det er allerbedst 🤤 Opskriften får du lige her! 🍫😍
🤎 OPSKRIFT – KAGE TIL CA. 10 PERSONER 🤎
INGREDIENSER:
Chokoladekage:
200 g mørk chokolade 200 g smør 200 g sukker 2 tsk vaniljesukker 2 spsk kakao 3 æg 150 g hvedemel
Nutella-Fudge:
200 g mælkechokolade 50 g Nutella 200 g kondenseret mælk fra dåse (ca. 1/2 dåse)
Pynt:
200 g Blandet Kinder-chokolade eksempelvis Kinder Bueno, Kinder Schokobons og Kinder Maxi
SÅDAN GØR DU:
Start med at tænde ovnen på 180 varmluft. Smelt chokolade og smør i en gryde ved lav varme. Sørg for at røre i gryden undervejs, så det ikke brænder fast. En dejskraber er rigtig god at bruge her, synes jeg. Når det er smeltet, tages gryden af varmen.
Tilsæt sukker, vaniljesukker og kakao og rør det sammen.
Tilsæt et æg ad gangen og rør rundt og rør til sidst melet i. Hæld dejen i en springform (ca. 23 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 minutter, til den er gennembagt. Husk – den må godt føles lidt til den bløde side. Lad den efterfølgende køle af, mens Nutella-fudgen laves.
Nutella-fudge: Kom mælkechokoladen i en skål og smelt til en ensartet masse over vandbad. Tag af varmen, tilsæt Nutella og rør rundt. Tilsæt kondenseret mælk og rør blandingen sammen. Fordel Nutella-Fudgen over kagen, og lad fudgen køle af i et par minutter, før den pyntes med Kinder-chokolade. Sæt herefter kagen på køl i en times tid, til fudgen har sat sig. Herefter er kagen klar til servering.
🤎 Kagen kan sagtens bages dagen før servering. Jeg lader kagen stå tildækket på køkkenbordet, hvis jeg bager den i god tid 🤎
🔥 DEN BEDSTE BROWNIE 💥😱😍 Den her skønne, skønne brownie med Oreos og chokoladeknapper håber jeg, du har lyst til at prøve af! Fyldig chokoladesmag i kombination med knasende Oreos og smeltet mælkechokolade 🤤 Opskriften får du lige herunder, så skynd dig at gemme reelen! 😍
🍫 OPSKRIFT – 12 STYKKER 🍫
Ingredienser: 200 g mørk chokolade 200 g smør 200 g sukker 2 tsk vaniljesukker 2 spsk kakao 3 æg 150 g hvedemel 1 rulle Oreo 50 g mælkechokolade-knapper
Sådan gør du:
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Smelt chokolade og smør i en gryde ved lav varme. Sørg for at røre i gryden undervejs, så det ikke brænder fast. En dejskraber er rigtig god at bruge her, synes jeg. Når det er smeltet, tages gryden af varmen. Tilsæt sukker, vaniljesukker og kakao og rør det sammen. Tilsæt et æg ad gangen og rør rundt. Tilsæt til sidst hvedemel og rør dejen til sammen.
Kom dejen i en bradepande (ca. 20×25 cm) beklædt med bagepapir. Fordel hele Oreos ovenpå kagedejen. Bag kagen i ca. 20 minutter, til den er gennembagt. Men husk – den må godt føles lidt til den bløde side 🤤 Fordel chokoladeknapper ud over kagen, mens den stadig er varm, så de kan smelte 👌
Når kagen er kølet af, kan den serveres 😍 Men den kan også sagtens få lov at stå tildækket på køkkenbordet til næste dag. Den fungerer nemlig mindst ligeså godt, når den har ‘sat’ sig 😋
🔥 DEN BEDSTE BROWNIE 💥😱😍 Den her skønne, skønne brownie med Oreos og chokoladeknapper håber jeg, du har lyst til at prøve af! Fyldig chokoladesmag i kombination med knasende Oreos og smeltet mælkechokolade 🤤 Opskriften får du lige herunder, så skynd dig at gemme reelen! 😍
🍫 OPSKRIFT – 12 STYKKER 🍫
Ingredienser: 200 g mørk chokolade 200 g smør 200 g sukker 2 tsk vaniljesukker 2 spsk kakao 3 æg 150 g hvedemel 1 rulle Oreo 50 g mælkechokolade-knapper
Sådan gør du:
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Smelt chokolade og smør i en gryde ved lav varme. Sørg for at røre i gryden undervejs, så det ikke brænder fast. En dejskraber er rigtig god at bruge her, synes jeg. Når det er smeltet, tages gryden af varmen. Tilsæt sukker, vaniljesukker og kakao og rør det sammen. Tilsæt et æg ad gangen og rør rundt. Tilsæt til sidst hvedemel og rør dejen til sammen.
Kom dejen i en bradepande (ca. 20×25 cm) beklædt med bagepapir. Fordel hele Oreos ovenpå kagedejen. Bag kagen i ca. 20 minutter, til den er gennembagt. Men husk – den må godt føles lidt til den bløde side 🤤 Fordel chokoladeknapper ud over kagen, mens den stadig er varm, så de kan smelte 👌
Når kagen er kølet af, kan den serveres 😍 Men den kan også sagtens få lov at stå tildækket på køkkenbordet til næste dag. Den fungerer nemlig mindst ligeså godt, når den har ‘sat’ sig 😋