Kanelsneglekage med remonce, creme og glasur er den perfekte kage at servere til kaffen eller på morgenbordet. Det er en svampet og lækker kage med masser af remonce, klassisk kagecreme og hvid glasur. En favorit hos de fleste – også hos mig!
Tips til kanelsnegle
Når du har rullet dejen sammen til en pølse og skal skære kanelsneglene ud, så skal du ikke bruge en kniv. Hvis man bruger en kniv, kan man næsten ikke undgå at mase ned, så man ender ud med ovale snegle.
I stedet for skal du bruge et stykke sytråd. Du tager fat i hver ende af tråden og placerer tråden under dejen. Så trækker du tråden rundt, således at dine hænder krydser hinanden og tråden krydser hele vejen igennem dejen. Voila! Så har du kanelsnegle, der er runde og kan placeres i formen og resulterer i en lækker kanelsneglekage med remonce og creme.
Kanelsneglekage med remonce, creme og hvid glasur
Ingredienser
- Dej:
- 60 gram smør
- 1/2 pk gær
- 1 dl sødmælk
- 1 æg
- 40 gram rørsukker
- 1/2 tsk salt
- Ca. 250-300 gram hvedemel
- Remonce:
- 125 gram blødt smør
- 50 gram sukker
- 75 gram farin
- 1,5 spsk kanel
- Creme:
- 1 æggeblomme
- 1 spsk sukker
- 1 spsk Maizena
- 1,5 dl sødmælk
- 1 tsk vaniljesukker
- Pynt:
- Hvid glasur af flormelis og vand
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde og lad det køle af.
- Lun mælken i en gryde eller i en skål i mikroovn, til det er fingervarmt.
- Rør gæren ud i mælken.
- Tilsæt smeltet smør, æg, rørsukker og rør rundt.
- Bland salt og mel i en skål og rør det i blandingen.
- Rør rundt, brug gerne en røremaskine, til dejen er glat og smidig, ca. 5 minutter.
- Lad dejen hæve i en skål på køkkenbordet under et viskestykke i en times tid.
- Mens dejen hæver laves remonce og creme.
- Remonce: Rør alle ingredienserne godt sammen.
- Creme: Kom alle ingredienser i en gryde og varm op til det koger. Sørg for at røre undervejs, så det ikke brænder på. Når det koger, skrues ned til middelvarme. Fortsæt med at piske indtil konsistensen er cremet. Tag af varmen og lad det køle af.
- Når dejen har hæven, slåes den ned på et meldækket bord. Tilsæt evt. lidt mere mel, så dejen ikke hænger fast.
- Rul dejen ud i et rektangel på 30×40 cm.
- Fordel først remonce og herefter creme på dejen. Rul dejen sammen til en pølse og skær snegle ud i 1-2 cm tykkelse. Du kan prøve at bruge et stykke sytråd i stedet for en kniv. Det giver en pænere form på sneglene. Tag fat i hver ende af tråden og placer tråden under dejen. Så trækker du tråden rundt, således at dine hænder krydser hinanden og tråden krydser hele vejen igennem dejen.
- Læg sneglene med lidt afstand i en form (ca. 35×25 cm) beklædt med bagepapir. Tryk dem en anelse flade. Lad dem efterhæve i 20 minutter i formen under et viskestykke. Varm imens ovnen op til 225 grader alm. ovn.
- Når sneglekagen har efterhævet, bages kagen i midten af ovnen i 13-15 minutter.
- Lad kagen køle af og pynt herefter med glasur.
Hvis du vil have friskbagt kanelsneglekage til dit morgenbord, så kan du komme den ubagte kage på køl. Gør kagen klar og lad den koldhæve i køleskabet natten over. Om morgenen bages kagen, og på den måde er der helt friskbagte kanelsnegle på morgenbordet.
De her koldhævede boller er også et hit til morgenbordet og passer perfekt sammen med kanelsnegle.