Nemme pitabrød med alverdens fyld er i hvert fald på menuen en gang om ugen hos mig. 50 procent af gangene køber jeg pitabrød i Netto – dem af mærket Premieur er rigtig gode. Og 50 procent af gangene bager jeg dem selv, og der bliver de mindst ligeså lækre som dem fra supermarkedet 🙂
Bag ved høj varme
Jeg har bagt pitabrød, der blev tunge, og hvor det var umuligt at komme fyld i, fordi det faktisk bare blev et fladbrød, og de var på ingen måder luftige. Nu har jeg forsøgt mig i et par omgange, og fundet frem til, at løsningen er høj varme og hvedemel. Det virker i hvert fald herhjemme 🙂
Det resulterer i lækre og luftige pitabrød, hvor der er plads til masser af fyld. De er nemme at lave, og i længden spares der også en del penge på at lave de nemme pitabrød selv.
Ingredienser
- 3 dl lunken vand
- 1/2 pakke gær
- 1 spsk olivenolie
- Ca. 450-500 gram hvedemel
- 1 tsk salt
Instruktioner
- Rør gæren ud i vandet.
- Rør olie i.
- Tilsæt melet lidt efter lidt og rør godt rundt. Når cirka halvdelen af melet er rør i, så tilsættes saltes.
- Ælt dejen godt sammen. Har du en røremaskine til rådighed, så kan du bruge den. Ellers æltes den bare i hænderne. Ælt det sammen til en blank dej, som du kan røre ved uden at den klistrer alt for meget.
- Smør en skål med lidt olie og lad dejen hæve der i tildækket i en times tid på køkkenbordet.
- Efter hævning: Tænd ovnen på 225 grader varmluft og lad bagepladen blive i ovnen, så den bliver varmet op i ovnen.
- Slå dejen sammen og del i 5-7 lige store boller, alt efter hvor store pitabrød du ønsker.
- Bank bollerne flade og hiv dem ud i pitabrødstørrelse. Jeg bruger bare hænderne til det, ikke nogen kagerulle, det synes jeg giver et godt resultat. Sørg for at brødene får en diameter på 12-13 cm.
- Lad brødene efterhæve 5-10 minutters tid på køkkenbordet, før de lægges over på den varme bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag pitabrødene i 11-12 minutter. Lad dem køle lidt af, før de spises med lækkert fyld. Pitabrødene kan fryses ned.

Når det kommer til fyld, så vil jeg anbefale at kigge forbi Valdemarsro.dk. I det her opskriftsindlæg er der inspiration til fyldet. Jeg er all in, når det gælder dip og fyld, og jeg kan også anbefale at prøve Ann-Christines lækre haydari af, som er en fetacreme med bagt peberfrugt. Velbekomme!
Har du lyst til at bage verdens letteste koldhævede boller? Så finder du opskriften lige her 🙂
Er du på Instagram?
Så er du hjertelig velkommen til at følge med på på Cakewomans Instagram -profil Her poster jeg altid, når der er nye opskrifter på www.cakewoman.dk, så det er en nem måde at følge med.
Hvis du skulle få lyst til at lave nogle af opskrifterne herinde fra, så må du endelig også gerne tagge mig i billeder på Instagram. Det vil gøre mig så glad 🙂