Glutenfri citronmåne

Gluten- og laktosefri citronmåne

Den her gluten- og laktosefri citronmåne er en lækker og svampet kage. Det er den perfekte ‘kage til kaffen’-kage, og så er den nem at bage. Citron i kager, citron i tærter, citron i cheesecakes – citron er bare skønt i bagværk. Og den her citronmåne ville heller ikke helt være det samme uden citron 😉

Jeg kan godt tåle gluten og laktose, men jeg har en bror, der ikke kan. Så derfor har jeg bagt en del kager og brød uden gluten og laktose, noget med mere held end andet. Jeg lover jer, at den her gluten- og laktosefri citronmåne er en vinder-kage, uanset om du kan tåle laktose og gluten eller ej.

Laktosefri citronmåne med lækker glasur

Citronmånen er en dejlig, svampet kage, og den tykke, flormelisglasur passer perfekt til den syrlige kage. Jeg foretrækker en sej og tyk glasur, så derfor kan det måske også virke voldsomt med 400 gram flormelis til én omgang glasur 🙂 Men det kan selvfølgelig justeres, hvis du er til en tyndere glasur. 

Jeg bager kagen i en tærteform med aftagelig bund, hvis du ikke har det, så bruger du bare en anden. Jeg har valgt at dele kagen i to, så den får det helt rigtige citronmåne-look. Velbekomme!

Glutenfri mel til kager

Til at starte med brugte jeg kartoffelmel til denne opskrift. Det kan også sagtens fungere. Men efter at have bagt den med andre meltyper, er jeg kommet frem til, at en blanding af rismel og boghvedemel får kagen til at hænge lidt bedre sammen. Så derfor lyder min anbefaling at bage denne citronmåne med en blanding af de to meltyper. Har du ikke dem til rådighed, kan kartoffelmel også bruges som alternativ.

Laktosefri citronmåne

Er du til citron i kager, så kan du også prøve den her lækre citron cheesecake med Oreos, Maltesers og bær.

4 kommentarer

 1. Elisabeth

  Tak for en fin opskrift. Jeg havde desværre den oplevelse at min kage blev lagdelt. Nederst blev den meget fast, men den var lækker svampet øverst. Har du oplevet det? Ved du hvordan det kan udngåes?

  • Hej Elisabeth

   Tak skal du ha’ 🙂

   Det er jeg ked af at høre – øv! Jeg ved faktisk ikke, hvad det kan skyldes. Jeg har ikke selv oplevet det. Jeg har prøvet, at den blev en tør omgang, men det var, fordi jeg glemte den i ovnen 🙂

   Det svar kan du selvfølelig ikke bruge til det store – så jeg beklager, jeg ikke kan være til mere hjælp.

   De bedste hilsner,
   Julie

 2. Tak for opskriften!
  Min blev desværre meget tør og havde næsten ingen citronsmag, ved ikke hvor det er gået galt, har ellers fulgt opskriften til punkt og prikke 🌹
  (Jeg brugte Rismel og boghvedemel)

  • Hej Emilie

   Det er jeg virkelig ked af at høre.

   Min bedste bud på, hvorfor den er blevet tør, er, at ovne er forskellige og den har fået for lang tid.

   Jeg har hverken oplevet at den er blevet tør eller manglende smag af citron. Jeg synes, der er rigeligt med smag, når der kommer citronsaft fra samlet 3 citroner og skal fra 2 citroner i kage og glasur.

   Så det er jeg altså ked at at høre. Håber du alligevel har lyst til at prøve andet af herinde fra 🙂

   De bedste hilsner
   Julie

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*