Her får du opskriften på en lækker, koldhævet chokoladesneglekage i bradepande. Snegle er bare bedst på dagen, hvor de er bagt. Derfor synes jeg, det er genialt med en opskrift, hvor de er koldhævet. På den måde kan du forberede kagen dagen i forvejen, komme den på køl, og næste morgen kan du tænde for ovnen og bage nybagte snegle.
Har du ikke tid til at koldhæve kagen, så fortvivl ej. Længere nede kan du læse, hvordan du forkorter bagetiden.
Sneglekage med chokolade
Jeg har allerede et par opskrifter på kanelsneglekager herinde på min hjemmeside. Du kan finde opskriften på en kanelsneglekage med remonce, creme og hvid glasur her. Og har du brug for en gluten og laktosefri version, er den en opskrift her. Derfor synes jeg, der også er plads til en opskrift på en koldhævet chokoladesneglekage i bradepande med chokoladeremonce toppet med glasur.
Sådan bager du kagen uden lang hævetid
Du kan også godt bage denne kage uden at koldhæve den. Du følger blot opskriften, som er herunder. Når du kommer til punkt 12, hvor kagen sættes på køl til hævning, lader du den blot stå tildækket med et viskestykke på køkkenbordet og efterhæve i 20 minutter. Herefter bager du kagen i midten af ovnen i 13-15 minutter ved 225 grader alm. ovn.
Koldhævet chokoladesneglekage
Ingredienser
- Dej:
- 60 gram smør
- 1/2 pk gær
- 1 dl sødmælk eller letmælk
- 1 æg
- 40 gram sukker
- 1/2 tsk salt
- Ca. 300-350 gram hvedemel
- Chokoladeremonce:
- 100 gram hakket mælkechokolade
- 150 gram revet marcipan
- 100 gram blødt smør i tern
- 100 gram brun farin
- Glasur:
- Chokoladeglasur af flormelis kakao og vand
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde og lad det køle af.
- Lun mælken i en gryde eller i en skål i mikroovn, til det er fingervarmt.
- Rør gæren ud i mælken.
- Tilsæt smeltet smør, æg og sukker, og rør rundt.
- Bland salt og mel i en skål og rør det i blandingen lidt ad gangen.
- Rør rundt og ælt dejen, til den er glat og smidig, ca. 5 minutter.
- Lad dejen hæve i en skål på køkkenbordet under et viskestykke i en time.
- Chokoladeremonce: Mens dejen hæver laves chokoladeremoncen. Kom alle ingredienser i en skål og rør/ælt dem godt sammen. Brug gerne bagsiden af en grydeske eller en gaffel til at få chokoladeremoncen rørt rigtig godt sammen.
- Når dejen har hævet, slåes den ned på et meldækket bord. Tilsæt evt. lidt mere mel, så dejen ikke hænger fast.
- Rul dejen ud i et rektangel på 30×40 cm.
- Fordel chokoladeremoncen på dejen. Rul dejen sammen til en pølse og skær snegle ud i 1-2 cm tykkelse. Du kan prøve at bruge et stykke sytråd i stedet for en kniv. Det giver en pænere form på sneglene. Tag fat i hver ende af tråden og placer tråden under dejen. Så trækker du tråden rundt, således at dine hænder krydser hinanden og tråden krydser hele vejen igennem dejen.På den måde kan du ‘skære’ sneglene ud uden en kniv.
- Læg sneglene med lidt afstand i en bradepange (ca. 35×25 cm) beklædt med bagepapir. Tryk dem en anelse flade. Kom kagen på køl.
- Næste dag: Tag kagen ud af køleskabet og lad den står på køkkenbordet, mens ovnen varmes op til 225 grader alm. ovn.
- Bag kagen i midten af ovnen i 13-15 minutter.
- Lad kagen køle af. Rør en glasur af flormelis, kakao og vand og pynt den afkølede kage. Så er kagen klar til servering.