Brunkagekrydderi, mælkechokolade, mandler og appelsin. Denne kæmpe julecookie kage er fyldt med dejlige smage. Derude er der en skøn midte i den sprøde cookiekage, der er nemlig et gavmildt lag karamel. Her er der altså tale om en kæmpe cookiekage, der indeholder rigtig mange skønne sager, som passer perfekt til den søde juletid.
Hurtig karamel på dåse
Jeg bruger denne karamel til kagen. Jeg ved, at den bl.a. er at finde på hylderne hos Bilka og Kvickly. Men kan du ikke opstøve en dåse Dulce de Leche, som karamellen hedder, så kan en anden færdig flydende karamel også sagtens bruges.
Nem og hurtig kage
Udover at være en virkelig lækker julecookie kage, så er det også en nem og forholdsvis hurtig kage at bage. Cookiekagedejen tager kort tid at røre sammen. Herefter skal dejen lige hvile på køl i 30 minutter, før kagen samles og bages. Halvdelen af cookiedejen fordeles i bunden af en form beklædt med bagepapir. Ovenpå kommer man karamel på, og til sidst skal den anden del af cookiedejen hen over karamel og bund som et låg. En tur i ovnen i ca. 20 minutter, og så er cookiekagen færdigbagt.
Kager der kan laves i forvejen
At have en kage, der kan bages dagen i forvejen, er en praktisk løsning i mange situationer. Det giver det en fleksibilitet, når man eksempelvis skal forberede sig til en sammenkomst eller en hyggelig aften. Samtidig er det også ind i mellem nødvendigt med kager, der kan transporteres
Denne julecookiekage lever op til begge dele. Den kan nemlig sagtens bages dagen i forvejen, og så er den nem at tage med. Jeg foretrækker at lade kagen køle helt af efter bagning, og herefter lade den stå tildækket på køkkenbordet til næste dag.
Lyst til en anden lækker cookiekage? Så prøv denne kæmpe cookiekage med Nutella!
Ingredienser
- Cookiedej:
- 110 g sukker
- 130 g brun farin
- 140 g blødt smør
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 tsk brunkagekrydderi
- 1 æg
- 350 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- Saft og revet skal fra én ubehandlet appelsin
- 100 g hakket mælkechokolade
- 50 g hakket mandler
- Fyld:
- 1/2 ds Dulce de leche ca. 200 gram karamel
Sådan gør du
- Cookiedej: Pisk sukker, brun farin, smør, vaniljesukker og brunkagekrydderi sammen.
- Tilsæt ægget og pisk det godt sammen.
- Bland hvedemel og bagepulver i og pisk dejen godt sammen.
- Tilsæt revet appelsinskal + saft, hakket chokolade og hakket mandler i dejen og rør/ælt rundt.
- Del dejen i to og sæt på køl i 30 minutter.
- Herefter tændes ovnen på 180 grader varmluft.
- Put bagepapir i en form (cirka 23-24 cm i diameter) og fordel den ene halvdel af cookiedejen i bunden. Pres dejen ud, så den fylder hele bunden. Det er okay, at dejen er ikke er meget mere end 1 cm tyk.
- Fordel Dulce de leche (karamel) oven på bunden.
- Fordel den anden halvdel af cookie-dejen ovenpå, det behøver ikke være ét låg. Det må gerne være klatter af cookie-dej, der er mast lidt ud, der fordeles udover karamel og bund.
- Bag kagen i ca. 20 minutter. Den kan godt føles en kende underbagt, når den tages ud af ovnen. Men når kagen har fået lov til at stå og sætte sig, vil cookiedejen blive sprød og lækker. Lad kagen køle af, inden den serveres.
Nem julekage opskrift
En kæmpe cookiekage er den perfekte kombination af traditionel cookie-hygge og julestemning. Forestil dig en stor, sprød, og sej kage, fyldt med smage, der vækker minder om juletid og hygge. Kombinationen af brunkagekrydderi, mælkechokolade, mandler og appelsin skaber en skøn smagsoplevelse, der både er krydret, sød og frisk. Samtidig er det en nem julekage, der hverken kræver avancerede teknikker eller særlige ingredienser.
Denne kæmpe cookiekage er en dejlig dessert med sæsonens bedste smage, samlet i én lækker kreation. Den er perfekt til både julens sammenkomster og hyggelige vinteraftener.