Brunkagekrydderi, mælkechokolade, mandler og appelsinskal. Denne kæmpe julecookie kage er fyldt med dejlige smage. Derude er der en skøn midte i den sprøde cookiekage. Der er nemlig et gavmildt lag karamel. Her er der altså tale om en kæmpe cookiekage, der indeholder rigtig mange skønne sager.
Hurtig karamel på dåse
Jeg bruger denne karamel til kagen. Jeg ved, at den bl.a. er at finde på hylderne hos Bilka og Kvickly. Men kan du ikke opstøve en dåse Dulce de Leche, som karamellen hedder, så kan en anden færdig flydende karamel også sagtens bruges.
Nem og hurtig kage
Udover at være en virkelig lækker julecookie kage, så er det også en nem og forholdsvis hurtig kage at bage. Cookiekagedejen tager kort tid at røre sammen. Herefter skal dejen lige hvile på køl i 30 minutter, før kagen samles og bages. Halvdelen af cookiedejen fordeles i bunden af en form beklædt med bagepapir. Ovenpå kommer man karamel på, og til sidst skal den anden del af cookiedejen hen over karamel og bund som et låg. En tur i ovnen i ca. 20 minutter, og så er cookiekagen færdigbagt.
Kager der kan laves i forvejen
Ind i mellem kan man have brug for at være i god tid med en kage. Det kan man være med denne julecookiekage. Den kan nemlig sagtens bages dagen i forvejen. Jeg foretrækker at lade kagen køle helt af, og herefter lade den stå tildækket på køkkenbordet til næste dag.
Ingredienser
- Cookiedej:
- 110 gram sukker
- 130 gram brun farin
- 140 gram blødt smør
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 tsk brunkagekrydderi
- 1 æg
- 250 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- Revet skal fra én ubehandlet appelsin
- 100 gram hakket mælkechokolade
- 50 gram hakket mandler
- Fyld:
- 1/2 ds Dulce de leche (ca. 200 gram karamel)
Instruktioner
- Cookiedej: Pisk sukker, brun farin, smør, vaniljesukker og brunkagekrydderi sammen.
- Tilsæt ægget og pisk det godt sammen.
- Bland hvedemel og bagepulver i og pisk dejen godt sammen.
- Tilsæt revet appelsinskal, hakket chokolade og hakket mandler i dejen og rør/ælt rundt.
- Del dejen i to og sæt på køl i 30 minutter.
- Herefter tændes ovnen på 180 grader varmluft.
- Put bagepapir i en form (cirka 23-24 cm i diameter) og fordel den ene halvdel af cookiedejen i bunden. Pres dejen ud, så den fylder hele bunden. Det er okay, at dejen er ikke er meget mere end 1 cm tyk.
- Fordel Dulce de leche (karamel) oven på bunden.
- Fordel den anden halvdel af cookie-dejen ovenpå, det behøver ikke være ét låg. Det må gerne være klatter af cookie-dej, der er mast lidt ud, der fordeles udover karamel og bund.
- Bag kagen i 18-20 minutter. Den kan godt føles en kende underbagt, når den tages ud af ovnen. Men når kagen har fået lov til at stå og sætte sig, vil cookiedejen blive sprød og lækker. Lad kagen køle af, inden den serveres.