Her får du opskriften på lækre, koldhævede ølandshvedeboller. Det er en nem opskrift, hvor dejen røres sammen på en røremaskine eller med håndkraft.
Efterfølgende sættes dejen på køl og hæver natten over – eller minimum 12 timer. Næste morgen hældes dejen ud på et meldækket bord. Herefter skæres bollerne ud med en kniv og placeres på en bageplade beklædt med bagepapir. Ind i ovnen og bag – og et kvarter efter er der friske, lækre boller.
Boller med ølandshvedemel
Ølandshvede er en gammel nordisk kornsort, der indeholder et højt indhold af protein og gluten. Det resulterer i en mere smidig og saftig dej, og jeg synes også det kommer til udtryk i de færdigbagte boller.
Disse koldhævede ølandshvedeboller er i hvert fald både bløde i konsistensen og samtidige saftige og lækre. De er perfekte til morgenbordet eller en brunch, og så er de utrolig nemme at bikse sammen.
Koldhævede ølandshvedeboller, 10-11 styk
Ingredienser
- 10 gram gær
- 5 dl koldt vand
- 1 spsk flydende honning
- 1 tsk salt
- Ca. 300 gram ølandshvedemel
- Ca. 200 gram hvedemel
Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet i en skål.
- Tilsæt honning og salt og rør rundt.
- Tilsæt melet lidt efter lidt under omrøring. Dejen skal have en tyk, grødet konsistens.
- Ælt dejen godt igennem i 5-10 minutter. Enten på røremaskine eller med håndkraft.
- Dæk skålen til med husholdsningsfilm.
- Stil dejen i køleskabet til næste dag – minimum 12 timer.
- Næste dag: Varm ovnen op til 225 grader varmluftsovn.
- Hæld dejen ud på et meldækket bord, og skær bollerne ud med en kniv.
- Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag bollerne i 12-15 minutter, til de er gennembagte.
- Lad dem køle af på en rist inden servering.
Hjemmebagt bagværk er skønt at kaste sig over. Der er ikke mange ting, der kan skabe stemning og duft, som nybagte boller eller brød. På Cakewoman.dk finder du nemme opskrifter på brød og boller, som du kan prøve af., og har du lyst til at afprøve nogle andre koldhævede boller, så kan du kaste dig over de her.