Koldhævede ølandshvedeboller

Koldhævede ølandshvedeboller

Spring til opskrift

Her får du opskriften på lækre, koldhævede ølandshvedeboller. Det er en nem opskrift, hvor dejen røres sammen på en røremaskine eller med håndkraft.

Efterfølgende sættes dejen på køl og hæver natten over – eller minimum 12 timer. Næste morgen hældes dejen ud på et meldækket bord. Herefter skæres bollerne ud med en kniv og placeres på en bageplade beklædt med bagepapir. Ind i ovnen og bag – og et kvarter efter er der friske, lækre boller.

Boller med ølandshvedemel

Ølandshvede er en gammel nordisk kornsort, der indeholder et højt indhold af protein og gluten. Det resulterer i en mere smidig og saftig dej, og jeg synes også det kommer til udtryk i de færdigbagte boller.

Disse koldhævede ølandshvedeboller er i hvert fald både bløde i konsistensen og samtidige saftige og lækre. De er perfekte til morgenbordet eller en brunch, og så er de utrolig nemme at bikse sammen.

Hjemmebagt bagværk er skønt at kaste sig over. Der er ikke mange ting, der kan skabe stemning og duft, som nybagte boller eller brød. På Cakewoman.dk finder du nemme opskrifter på brød og boller, som du kan prøve af., og har du lyst til at afprøve nogle andre koldhævede boller, så kan du kaste dig over de her.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*