Koldhævede ølandshvedeboller

Koldhævede ølandshvedeboller

Her får du opskriften på koldhævede ølandshvedeboller. Det er en nem opskrift: du rører dejen sammen på en røremaskine (med armkræfter hvis du ikke har en røremaskine), så sætter du dejen på køl og lader den hæve natten over. Morgenen efter klatter du dejen ud på en bageplade, sætter bollerne i ovnen, og et kvarter efter er der friske, lækre boller.

Boller med ølandshvedemel

Jeg er absolut ikke mel-ekspert! Men jeg synes, det er sjovt at bage med lidt andre typer end kun hvedemel. Ølandshvede er en gammel nordisk kornsort og skulle være godt til rustikt bagværk. De her koldhævede ølandshvedeboller bliver lidt grovere i det end almindelige hvide boller bagt med hvedemel, men det er ikke sådan, at det flænser din gane 😀 De fylder blot lidt mere, på den gode måde, og så er de samtidig saftige og bløde i det.

koldhævede ølandshvedeboller

Hjemmebagt bagværk er skønt at kaste sig over, og der er ikke mange ting, der kan skabe stemning og duft, som nybagte boller eller brød. På Cakewoman.dk finder du nemme opskrifter på brød og boller, som du kan prøve af., og har du lyst til at afprøve nogle andre koldhævede boller, så kan du kaste dig over de her.

2 kommentarer

  1. Mogens Pagh

    Jeg syntes, at de koldhævede boller så spændende ud, så jeg indkøbte straks ølandshvedemel og gær og gik i gang med blandingen. Og hvad fik jeg ud af det: I bedste fald en masse, som kunne bruges til mur-eller havesten. Jeg ville end ikke bruge strøm på at varme ovnen op.
    Opskriften er fulgt nøjagtig, men 6 dl. vand til 900 g. mel er tilsyneladende ikke nok, Er der fejl i opskriften, eller hvad er galt?

    • Hej Mogens

      Det er jeg da ked af at høre.

      Jeg rørte dejen op på min røremaskine, og der gik de cirka 900 gram ølandshvedemel fint op med 6 dl vand. Det er i hvert fald resultatet, du kan se på billederne, og jeg havde en glad og tilfreds familie, der ikke fik serveret mursten eller havesten.

      Jeg brugte ølandshvedemel fra mærket Gram Slot. Jeg skal ikke kunne sige, om der er forskel på de forskellige slags mel-mærker, og dermed bagningen.

      Vh Julie

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*