Kokoskugler

Kokoskugler med peanutbutter

Kokoskugler med peanutbutter er en skøn lille snack. De er nemme at lave, og så er det også sådan et bageprojekt, hvor børn sagtens kan deltage.

Kuglerne består af smør, kokosmel, vaniljesukker, chokolade, rørsukker og peanutbutter, så det er altså heller ikke den store ingrediensliste, der står i vejen for at give sig i kast med opskriften :)’ Derudover tager de heller ikke lang tid at lave, så det er sådan et hyggeligt bageprojekt, som man kan gå i gang med, hvis lysten til en sød snack pludselig opstår.

Nemme kokoskugler med peanutbutter

Jeg triller kuglerne og pynter med smooth peanutbutter, hvilket smager skønt sammen med kokosblandingen. Men er du mere til Nutella, så kan du også pynte kuglerne med lidt af det. Det er jeg helt sikker på også vil smage godt.

Der bliver 11-12 kokoskugler ud af opskriften herunder. Har du brug for flere, så ganger du bare op. Hvis ikke alle kuglerne bliver spist af en omgang, så kan du opbevare dem i en lufttæt beholder i køleskabet, De kan godt holde sig 1-2 dage i køleskabet.

Kokuskugler med peanutbutter opskrift – Cakewoman

Kokoskugler med peanutbutter, 11-12 stk

Ret No bake kager, Opskrifter, Søde sager

Ingredienser
  

  • 125 gram smør
  • 150 gram kokosmel
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 40 gram mørk chokolade
  • 50 gram peanut butter

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret og rør det sammen med kokosmel, rørsukker og vaniljesukker.
  • Smelt chokolade (over vandbad eller i mikroovn) og rør sammen med kokosmel-blandingen. Rør det godt sammen og sæt efterfølgende på køl i 45 minutters tid.
  • Når massen har været på køl, skal den trilles til kugler.
  • Pynt kuglerne med peanutbutter.
  • Sæt på køl indtil servering. Tag gerne ud 5-10 minutter inden servering.
Kokoskugler med peanutbutter

Hvis du er til kokoskugler med peanutbutter, så kan du også prøve mine hjemmelavede trøfler eller de her havregrynskugler med portvin og marcipan. Du kan også finde alle opskrifter på søde lige her!

Følg med på Instagram

Hvis du har lyst til at få en opdatering, når der er nyt herinde på www.cakewoman.dk, så synes jeg, du skal følge med på Instagram. Her poster jeg nemlig altid, når der er nye opskrifter på kager og søde sager.

Hvis du skulle få lyst til at prøve en af mine opskrifter af, og resultatet ryger på Instagram, så må du endelig også gerne tagge mig. Det er altid hyggeligt at følge med i 😀

JULE-CHEESECAKE I GLAS 😍🎄❤️ Brunkager nederst, appelsinfyld i midten, og så toppet med kirsebærsauce og lidt fra brunkager 🤤 Så nemt og lækkert! Husk at gemme opskriften 😊

❤️ OPSKRIFT TIL 4 GLAS ❤️

Ingredienser:

150 g brunkager
200 g flødeost naturel
1 dl piskefløde
Saften fra 1 appelsin
100 g flormelis
1-2 spsk kirsebærsauce pr. glas

Sådan gør du:

Knus brunkagerne i mindre stykker. Fordel 2/3 af de knuste kager i 4 glas. Gem de sidste til toppen.

Kom flødeost, piskefløde, appelsinsaft og flormelis i en skål, og pisk godt sammen. Fordel fyldet i de 4 glas.

Top med de sidste knuste kager og kirsebærsauce. Voila! Så er der juledessert! 😍🎄

#brunkager #juledessert #julekage #cheesecake #cheesecakeiglas #cakewomandk #aarhus #jul #julen2024 #kirsebærsauce #nobakedessert #julehygge #julemad

JULE-CHEESECAKE I GLAS 😍🎄❤️ Brunkager nederst, appelsinfyld i midten, og så toppet med kirsebærsauce og lidt fra brunkager 🤤 Så nemt og lækkert! Husk at gemme opskriften 😊

❤️ OPSKRIFT TIL 4 GLAS ❤️

Ingredienser:

150 g brunkager
200 g flødeost naturel
1 dl piskefløde
Saften fra 1 appelsin
100 g flormelis
1-2 spsk kirsebærsauce pr. glas

Sådan gør du:

Knus brunkagerne i mindre stykker. Fordel 2/3 af de knuste kager i 4 glas. Gem de sidste til toppen.

Kom flødeost, piskefløde, appelsinsaft og flormelis i en skål, og pisk godt sammen. Fordel fyldet i de 4 glas.

Top med de sidste knuste kager og kirsebærsauce. Voila! Så er der juledessert! 😍🎄

#brunkager #juledessert #julekage #cheesecake #cheesecakeiglas #cakewomandk #aarhus #jul #julen2024 #kirsebærsauce #nobakedessert #julehygge #julemad

Svampet banankage med Nutellaglasur 😍😱 SÅ nemt og SÅ godt 🤤 Det er en af de kager, der sagtens kan bages dagen i forvejen, og så kan børn også være med i køkkenet ❤️☺️ Opskriften får du lige her 😍

💛 OPSKRIFT - KAGE TIL 8-10 PERSONER 💛

Ingredienser:

110 g smør
3 æg
200 g rørsukker (eller alm. sukker)
150 g hvedemel
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver 
3 modne bananer

200 g Nutella 

Sådan gør du:

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde og stil til side.

Pisk æg og sukker godt sammen i en skål i et par minutter. Kom hvedemel, vaniljesukker og bagepulver i og rør sammen. Mos bananerne og rør det i blandingen. Hæld den smeltede smør i blandingen og rør det godt sammen.

Hæld dejen i en springform (ca. 24 cm) med bagepapir i. Bag i cirka 30 minutter, til kagen er gennembagt.
Lad kagen køle af, før du kommer glasur på.

Med fordel kan du komme Nutellaen i en skål og give det kort tid i mikroovn, inden det fordeles på kagen 🤎 God bagning 😍

❣️ Hvis du bager kagen dagen i forvejen, anbefaler jeg at dække den bagte, afkølede kage godt til, og lade den stå på køkkenbordet til næste dag. Nutella-glasuren venter jeg med at komme på til serveringsdagen, da det godt kan blive noget gratværk at afdække kagen, mens der er Nutella på ❣️

#banankage #kagetilbørn #cakewomandk #aarhus #kageinspiration #nemkage #kage #sødesager #kollegakage #lækkerier #nutellakage #nutella #hygge #efterårshygge #deludkage #tagmedkage

Svampet banankage med Nutellaglasur 😍😱 SÅ nemt og SÅ godt 🤤 Det er en af de kager, der sagtens kan bages dagen i forvejen, og så kan børn også være med i køkkenet ❤️☺️ Opskriften får du lige her 😍

💛 OPSKRIFT – KAGE TIL 8-10 PERSONER 💛

Ingredienser:

110 g smør
3 æg
200 g rørsukker (eller alm. sukker)
150 g hvedemel
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
3 modne bananer

200 g Nutella

Sådan gør du:

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde og stil til side.

Pisk æg og sukker godt sammen i en skål i et par minutter. Kom hvedemel, vaniljesukker og bagepulver i og rør sammen. Mos bananerne og rør det i blandingen. Hæld den smeltede smør i blandingen og rør det godt sammen.

Hæld dejen i en springform (ca. 24 cm) med bagepapir i. Bag i cirka 30 minutter, til kagen er gennembagt.
Lad kagen køle af, før du kommer glasur på.

Med fordel kan du komme Nutellaen i en skål og give det kort tid i mikroovn, inden det fordeles på kagen 🤎 God bagning 😍

❣️ Hvis du bager kagen dagen i forvejen, anbefaler jeg at dække den bagte, afkølede kage godt til, og lade den stå på køkkenbordet til næste dag. Nutella-glasuren venter jeg med at komme på til serveringsdagen, da det godt kan blive noget gratværk at afdække kagen, mens der er Nutella på ❣️

#banankage #kagetilbørn #cakewomandk #aarhus #kageinspiration #nemkage #kage #sødesager #kollegakage #lækkerier #nutellakage #nutella #hygge #efterårshygge #deludkage #tagmedkage

NUTELLA-IS MED 3 INGREDIENSER 😍🔥 Jeg har lige en advarsel, før du læser videre 🚨 Der er chance for afhængighed! 😀🤤 Det er virkelig nemt og lækkert at lave sin egen Nutella-is, så hvad venter du på? 😍 Opskriften får du lige her:

🤎 OPSKRIFT - IS TIL 6-8 PERSONER 🤎

Ingredienser:

1/2 liter piskefløde
1 ds kondenseret mælk
300 gram Nutella

Sådan gør du:

Pisk fløden til skum i en skål. I en anden skål pisker du kondenseret mælk og Nutella godt sammen. Vend efterfølgende flødeskummet i skålen med kondenseret mælk og Nutella - vend det hele sammen til en ensartet masse. Fordel isen i en form og kom på frys i minimum 4 timer. Herefter er isen klar til servering 🤎🍧

#cakewomandk #nutella #nutellaicecream #nobakedessert #aarhus #efterår #hygge #lækkerier #hjemmelavetis #isudenismaskine #sødesager #børnevenligt

NUTELLA-IS MED 3 INGREDIENSER 😍🔥 Jeg har lige en advarsel, før du læser videre 🚨 Der er chance for afhængighed! 😀🤤 Det er virkelig nemt og lækkert at lave sin egen Nutella-is, så hvad venter du på? 😍 Opskriften får du lige her:

🤎 OPSKRIFT – IS TIL 6-8 PERSONER 🤎

Ingredienser:

1/2 liter piskefløde
1 ds kondenseret mælk
300 gram Nutella

Sådan gør du:

Pisk fløden til skum i en skål. I en anden skål pisker du kondenseret mælk og Nutella godt sammen. Vend efterfølgende flødeskummet i skålen med kondenseret mælk og Nutella – vend det hele sammen til en ensartet masse. Fordel isen i en form og kom på frys i minimum 4 timer. Herefter er isen klar til servering 🤎🍧

#cakewomandk #nutella #nutellaicecream #nobakedessert #aarhus #efterår #hygge #lækkerier #hjemmelavetis #isudenismaskine #sødesager #børnevenligt

PRØV DEN HER IS - NU! 😱😍🔥 Altså det her fungerer 👌 Hjemmelavet is med kondenseret mælk og uden ismaskine - og resultatet er en cremet, fyldig is 🤤 Den er med Biscoff-smørepålæg og Bastognekiks 😍 

👏 Prøv 👏 det 👏nu👏 Der er flere webshops, der sælger Biscoff smørepålæg, og du kan bl.a. købe det hos @kagerogsager.dk ❤️ Jeg har fundet Biscoff smørepålæg i en af de fysiske Normal-butikker, som ligger mange steder rundt i Danmark 😊

Opskriften får du lige her, og den er også på Cakewoman.dk 🤎

🤎 OPSKRIFT - IS TIL 6-8 PERSONER 🤎

INGREDIENSER:
 
1 ds kondenseret mælk
300 g Biscoff smørepålæg
1/2 liter piskefløde
100 g knuste Bastognekiks eller lign. kanelkiks

SÅDAN GØR DU:
 
Kom kondenseret mælk og Biscoff smørepålæg i en skål og pisk godt sammen. I en anden skål piskes fløden til blød skum. Tilsæt flødeskummet i skålen med kondenseret mælk og Biscoff smørepålæg. Tilsæt også 2/3 af de knuste Bastognekiks. Pisk sammen ved lav hastighed. Is-massen skal endelig ikke overpiskes. Fordel is-blandingen i en form. Kom de sidste knuste kiks henover. Kom is-blandingen i fryseren i minimum 4-5 timer, til isen har sat sig.

Inden servering: Tag gerne isen ud af fryseren 10 minutters tid inden servering, så er den lettere at skære i ❤️

#hjemmelavet #kondenseretmælk #isudenismaskine #hjemmelavetis #dessertinspiration #nobakedessert #aarhus #cakewomandk #lækkerier #sødesager #weekendhygge #efterårshygge

PRØV DEN HER IS – NU! 😱😍🔥 Altså det her fungerer 👌 Hjemmelavet is med kondenseret mælk og uden ismaskine – og resultatet er en cremet, fyldig is 🤤 Den er med Biscoff-smørepålæg og Bastognekiks 😍

👏 Prøv 👏 det 👏nu👏 Der er flere webshops, der sælger Biscoff smørepålæg, og du kan bl.a. købe det hos @kagerogsager.dk ❤️ Jeg har fundet Biscoff smørepålæg i en af de fysiske Normal-butikker, som ligger mange steder rundt i Danmark 😊

Opskriften får du lige her, og den er også på Cakewoman.dk 🤎

🤎 OPSKRIFT – IS TIL 6-8 PERSONER 🤎

INGREDIENSER:

1 ds kondenseret mælk
300 g Biscoff smørepålæg
1/2 liter piskefløde
100 g knuste Bastognekiks eller lign. kanelkiks

SÅDAN GØR DU:

Kom kondenseret mælk og Biscoff smørepålæg i en skål og pisk godt sammen. I en anden skål piskes fløden til blød skum. Tilsæt flødeskummet i skålen med kondenseret mælk og Biscoff smørepålæg. Tilsæt også 2/3 af de knuste Bastognekiks. Pisk sammen ved lav hastighed. Is-massen skal endelig ikke overpiskes. Fordel is-blandingen i en form. Kom de sidste knuste kiks henover. Kom is-blandingen i fryseren i minimum 4-5 timer, til isen har sat sig.

Inden servering: Tag gerne isen ud af fryseren 10 minutters tid inden servering, så er den lettere at skære i ❤️

#hjemmelavet #kondenseretmælk #isudenismaskine #hjemmelavetis #dessertinspiration #nobakedessert #aarhus #cakewomandk #lækkerier #sødesager #weekendhygge #efterårshygge

DAIM CHEESECAKE UDEN HUSBLAS 😍😱❤️ Ingen bøvl med husblas her, og resultatet er en lækker, lækker cheesecake med Daim-fyld, Bastognekiks-bund og massevis af chokolade på toppen 🤤 Opskriften får du herunder ❤️

❤️ OPSKRIFT - KAGE TIL 8 PERSONER ❤️

INGREDIENSER:
 
Bund:
250 g Bastognekiks – eller lignende kanelkiks
90 g smør

Fyld:
2 pk Daim – 128 gram i alt
200 g flormelis
400 g flødeost naturel
2,5 dl piskefløde

Pynt:
200 g blandet chokolade

SÅDAN GØR DU:
 
Bund: Hak kiksene helt fint i en minihakker. Hvis du ikke har en minihakker, så kom kiksene i en pose og bank dem med en kagerulle. Smelt smørret og bland det godt sammen med de knuste kiks. Placer en justerbar kagering (ca. 20 cm) eller ringen fra en springform på det fad, du vil servere kagen på. Beklæd indersiden med kageplast eller husholdningsfilm. Hæld den knuste kiksemasse op i formen og pres massen ud til en bund. Stil efterfølgende bunden på køl, mens fyldet forberedes.

Fyld: Hak Daim-chokoladen i mindre stykker og kom stykkerne i en skål med flormelis, flødeost naturel og fløde. Pisk sammen til en ensartet og fast masse. Tag bunden ud fra køl og og hæld fyldet over kiksebunden. Med fordel kan bagsiden af en ske bruges til at glatte fyldet ud. Stil herefter kagen på køl, til cremen har sat sig – minimum 4 timer, men meget gerne til dagen efter.

Inden servering befries kagen fra formen+kageplast, og kagen pyntes med chokolade på toppen 😍

#cakewomandk #cheesecake #daimcheesecake #cheesecakeudenhusblas #nobakekage #nobakedessert #aarhus #hygge #lækkerier #sødesager #kageinspiration #kage #dessertinspiration

DAIM CHEESECAKE UDEN HUSBLAS 😍😱❤️ Ingen bøvl med husblas her, og resultatet er en lækker, lækker cheesecake med Daim-fyld, Bastognekiks-bund og massevis af chokolade på toppen 🤤 Opskriften får du herunder ❤️

❤️ OPSKRIFT – KAGE TIL 8 PERSONER ❤️

INGREDIENSER:

Bund:
250 g Bastognekiks – eller lignende kanelkiks
90 g smør

Fyld:
2 pk Daim – 128 gram i alt
200 g flormelis
400 g flødeost naturel
2,5 dl piskefløde

Pynt:
200 g blandet chokolade

SÅDAN GØR DU:

Bund: Hak kiksene helt fint i en minihakker. Hvis du ikke har en minihakker, så kom kiksene i en pose og bank dem med en kagerulle. Smelt smørret og bland det godt sammen med de knuste kiks. Placer en justerbar kagering (ca. 20 cm) eller ringen fra en springform på det fad, du vil servere kagen på. Beklæd indersiden med kageplast eller husholdningsfilm. Hæld den knuste kiksemasse op i formen og pres massen ud til en bund. Stil efterfølgende bunden på køl, mens fyldet forberedes.

Fyld: Hak Daim-chokoladen i mindre stykker og kom stykkerne i en skål med flormelis, flødeost naturel og fløde. Pisk sammen til en ensartet og fast masse. Tag bunden ud fra køl og og hæld fyldet over kiksebunden. Med fordel kan bagsiden af en ske bruges til at glatte fyldet ud. Stil herefter kagen på køl, til cremen har sat sig – minimum 4 timer, men meget gerne til dagen efter.

Inden servering befries kagen fra formen+kageplast, og kagen pyntes med chokolade på toppen 😍

#cakewomandk #cheesecake #daimcheesecake #cheesecakeudenhusblas #nobakekage #nobakedessert #aarhus #hygge #lækkerier #sødesager #kageinspiration #kage #dessertinspiration

OPSKRIFT: GRÆSKARTÆRTE 🎃🧡 En lækker og sød græskartærte med hokkaido-græskar og Bastognekiks i bunden 🤤 Den både smager, ligner og dufter af efterår 🍂🤎 Opskriften får du liger herunder, så husk at gemme reelen 😍

🎃 OPSKRIFT TIL 8 PERSONER 🎃

INGREDIENSER:
 
Bund:
200 g Bastognekiks (eller lign. kanelkiks)
70 g smør

Fyld:
450 g hokkaido-græskar i tern (skallen kan sagtens bruges)
3 æg
1 dl sukker
1 dl brun farin
1 dl piskefløde
1 dl mælk
2 spsk hvedemel
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme

Pynt:
1 dl piskefløde
2-3 styk Bastognekiks

SÅDAN GØR DU:
 
Bunden: Smelt smørret i en gryde og sæt til side. Knus kiksede helt fint (enten i en minihakker eller i en pose med en kagerulle). Bland de knuste kiks sammen med den smeltede smør, og rør det godt sammen. Pres kikseblandingen ud i en tærteform, gerne med løs bund, (ca. 22 cm) og også op af kanterne. Stil bunden til side, mens fyldet laves.

Fyld: Kom græskarternene (husk at skallen også sagtens kan bruges) i en gryde med vand. Kog i 10-15 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra og blend til en ensartet puré.
Kom græskarpuré, æg, sukker og brun farin i en skål, og pisk godt sammen. Tilsæt piskefløde, mælk, hvedemel, kanel og kardemomme, og pisk fyldet sammen.
Hæld forsigtigt fyldet ud over bunden. Bag i ovnen ved 160 grader alm. ovn i 40-45 minutter. Lad efterfølgende tærten køle lidt af, inden den sættes på køl i minimum et par timer.

Inden servering: Hvis du har brugt en tærteform med løs bund, så kan du nu fjerne formen. Pisk fløden til en blød skum. Fordel udover tærten. Drys med lidt knuste kiks. Så er tærten klar til servering 🧡

#græskartærte #pumpkinpie #hokkaido #tærte #kageinspiration #kage #efterårskage #dessertinspiration #aarhus #cakewomandk #efterår #efterårshygge

OPSKRIFT: GRÆSKARTÆRTE 🎃🧡 En lækker og sød græskartærte med hokkaido-græskar og Bastognekiks i bunden 🤤 Den både smager, ligner og dufter af efterår 🍂🤎 Opskriften får du liger herunder, så husk at gemme reelen 😍

🎃 OPSKRIFT TIL 8 PERSONER 🎃

INGREDIENSER:

Bund:
200 g Bastognekiks (eller lign. kanelkiks)
70 g smør

Fyld:
450 g hokkaido-græskar i tern (skallen kan sagtens bruges)
3 æg
1 dl sukker
1 dl brun farin
1 dl piskefløde
1 dl mælk
2 spsk hvedemel
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme

Pynt:
1 dl piskefløde
2-3 styk Bastognekiks

SÅDAN GØR DU:

Bunden: Smelt smørret i en gryde og sæt til side. Knus kiksede helt fint (enten i en minihakker eller i en pose med en kagerulle). Bland de knuste kiks sammen med den smeltede smør, og rør det godt sammen. Pres kikseblandingen ud i en tærteform, gerne med løs bund, (ca. 22 cm) og også op af kanterne. Stil bunden til side, mens fyldet laves.

Fyld: Kom græskarternene (husk at skallen også sagtens kan bruges) i en gryde med vand. Kog i 10-15 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra og blend til en ensartet puré.
Kom græskarpuré, æg, sukker og brun farin i en skål, og pisk godt sammen. Tilsæt piskefløde, mælk, hvedemel, kanel og kardemomme, og pisk fyldet sammen.
Hæld forsigtigt fyldet ud over bunden. Bag i ovnen ved 160 grader alm. ovn i 40-45 minutter. Lad efterfølgende tærten køle lidt af, inden den sættes på køl i minimum et par timer.

Inden servering: Hvis du har brugt en tærteform med løs bund, så kan du nu fjerne formen. Pisk fløden til en blød skum. Fordel udover tærten. Drys med lidt knuste kiks. Så er tærten klar til servering 🧡

#græskartærte #pumpkinpie #hokkaido #tærte #kageinspiration #kage #efterårskage #dessertinspiration #aarhus #cakewomandk #efterår #efterårshygge

NEM & LÆKKER HALLOWEENKAGE 👻🧡🎃 En svampet chokoladekage i spøgelsesform med karamel-lag og toppet med flødebolleskum og slik 😍 En halloweenkage der hitter hos både store og små 😋 Opskriften får du lige her 🧡

👻 OPSKRIFT - KAGE TIL 12 PERSONER 👻

Ingredienser:

Chokoladekagen:
3 dl kærnemælk
1 dl smagsneutral olie
2 æg
250 g hvedemel
300 g sukker
80 g kakao
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
0,5 dl friskbrygget kaffe – evt. 0 5 dl kogende vand

Karamel-lag:
1 ds Dulce de leche fra @toersleffs - eller lignede færdiglavet karamel.

Flødebolleskum:
50 gram æggehvider
100 gram sukker
40 gram glukosesirup
2 spsk vand

Pynt:
Slik - grammofonplader og vampyrer

Sådan gør du:
 
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Kom kærnemælk, olie og æg i en skål. Pisk godt sammen.
Tilsæt hvedemel, sukker, kakao, natron, bagepulver og vaniljesukker, Pisk godt sammen. Tilsæt kaffe – eller kogende vand – og pisk dejen sammen, til den er jævn og ensartet. Fordel dejen i en bradepande (ca. 35×25 cm) beklædt med bagepapir. Kom kagen i ovnen og bag kagen i ca. 25 minutter, til kagen er gennembagt. Lad efterfølgende kagen køle helt af, inden den skæres ud i spøgelsesform og pyntes med karamel, flødebolleskum og slik.

Skær kagen ud i spøgelsesform - se video for inspiration 👻😊 Fordel karamel udover kagen.

Flødebolleskum: Kom æggehvider og 10 gram sukker i en skål. Pisk det godt sammen, til det er stift.
Kog sukker (de resterende 90 gram), glukosesirup og vand op i en tykbundet gryde til 118 grader.
Hæld sukkerblandingen i æggehviderne, mens der piskes ved høj hastighed. Pisk i 5-10 minutter, til det er en blød flødebolleskum.

Fordel forsigtig skum ovenpå karamel-laget og pynt med grammofonplader og vampyrer 👻 Så er kagen klar til servering 🧡

#halloween #halloweenkage #halloweenkager #chokoladekage #kageinspiration #nemkage #aarhus #efterår #hygge #lækkerier #sødesager

NEM & LÆKKER HALLOWEENKAGE 👻🧡🎃 En svampet chokoladekage i spøgelsesform med karamel-lag og toppet med flødebolleskum og slik 😍 En halloweenkage der hitter hos både store og små 😋 Opskriften får du lige her 🧡

👻 OPSKRIFT – KAGE TIL 12 PERSONER 👻

Ingredienser:

Chokoladekagen:
3 dl kærnemælk
1 dl smagsneutral olie
2 æg
250 g hvedemel
300 g sukker
80 g kakao
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
0,5 dl friskbrygget kaffe – evt. 0 5 dl kogende vand

Karamel-lag:
1 ds Dulce de leche fra @toersleffs – eller lignede færdiglavet karamel.

Flødebolleskum:
50 gram æggehvider
100 gram sukker
40 gram glukosesirup
2 spsk vand

Pynt:
Slik – grammofonplader og vampyrer

Sådan gør du:

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Kom kærnemælk, olie og æg i en skål. Pisk godt sammen.
Tilsæt hvedemel, sukker, kakao, natron, bagepulver og vaniljesukker, Pisk godt sammen. Tilsæt kaffe – eller kogende vand – og pisk dejen sammen, til den er jævn og ensartet. Fordel dejen i en bradepande (ca. 35×25 cm) beklædt med bagepapir. Kom kagen i ovnen og bag kagen i ca. 25 minutter, til kagen er gennembagt. Lad efterfølgende kagen køle helt af, inden den skæres ud i spøgelsesform og pyntes med karamel, flødebolleskum og slik.

Skær kagen ud i spøgelsesform – se video for inspiration 👻😊 Fordel karamel udover kagen.

Flødebolleskum: Kom æggehvider og 10 gram sukker i en skål. Pisk det godt sammen, til det er stift.
Kog sukker (de resterende 90 gram), glukosesirup og vand op i en tykbundet gryde til 118 grader.
Hæld sukkerblandingen i æggehviderne, mens der piskes ved høj hastighed. Pisk i 5-10 minutter, til det er en blød flødebolleskum.

Fordel forsigtig skum ovenpå karamel-laget og pynt med grammofonplader og vampyrer 👻 Så er kagen klar til servering 🧡

#halloween #halloweenkage #halloweenkager #chokoladekage #kageinspiration #nemkage #aarhus #efterår #hygge #lækkerier #sødesager

Kanelsneglekage, chokolade-cookies og muffins med blåbær og marcipan 😍🫐🍫 En fællesnævner for disse tre kager er, at de er glutenfri 👌 Og du finder opskrifterne på Cakewoman.dk, hvor du kan kaste dig over endnu flere glutenfrie kageopskrifter 😍 Kanelsneglekagen får du også lige herunder, så skynd dig at gemme reelen 👏☺️

🤎 GLUTENFRI SNEGLEKAGE 🤎
1 sneglekage/15 kanelsnegle

INGREDIENSER:
 
Dej:
50 g laktosefri smør
1/2 pk gær
2 dl fingerlunt vand
2 spsk fiberHusk – den gule pakke til bagning
1 dl laktosefri fingerlunt mælk
1 sammenpisket æg
1 tsk vaniljesukker
150 g boghvedemel
Ca. 150 g rismel

Remonce:
125 g blødt laktosefri smør
50 g sukker
75 g brun farin
1,5 spsk kanel

Glasur:
Flormelis + vand

SÅDAN GØR DU:
 
Start med at smelte smørret og lad det køle af.
Rør gær ud i vandet og tilsæt fiberHusk. Lad det stå i fem minutter. Det klumper lidt, men det bliver rørt og æltet ud senere i opskriften.
TIlsæt smeltet smør, lunet mælk, pisket æg og vaniljesukker og rør rundt
Tilsæt begge meltyper lidt ad gangen og ælt godt sammen. Dejen skal kunne æltes på bordet uden at hænges fast.
Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve under et viskestykke i 60 minutter.
Imens dejen hæver, laves remonce.
Remonce: Rør alle ingredienserne godt sammen.
Slå dejen ned på et meldrysset bord og rul ud til en firkant (ca. 30 x 40 cm).
Fordel remonce ud over dejen og rul sammen til en roulade.
Skær snegle ud i 1-2 cm tykkelse. Du kan prøve at bruge et stykke sytråd i stedet for en kniv. Det giver en pænere form på sneglene. Tag fat i hver ende af tråden og placer tråden under dejen. Så trækker du tråden rundt, således at dine hænder krydser hinanden og tråden krydser hele vejen igennem dejen.
Læg sneglene med lidt afstand i en form beklædt med bagepapir (jeg brugte en bradepande, ca. 35×25 cm). Lad dem efterhæve i 30 minutter i formen under et viskestykke. Varm imens ovnen op til 200 grader varmluft.
Bag kagen i 20-25 minutter, til sneglene er gennembagte. Lad kagen køle af, før den pyntes med glasur 🤎

#kanelsnegle #kanelsneglekage #glutenfri #glutenfrikage #glutenfridessert #muffins #blåbærmuffins #chokoladecookies #cookies #småkage #blåbærkage #cakewomandk #aarhus

Kanelsneglekage, chokolade-cookies og muffins med blåbær og marcipan 😍🫐🍫 En fællesnævner for disse tre kager er, at de er glutenfri 👌 Og du finder opskrifterne på Cakewoman.dk, hvor du kan kaste dig over endnu flere glutenfrie kageopskrifter 😍 Kanelsneglekagen får du også lige herunder, så skynd dig at gemme reelen 👏☺️

🤎 GLUTENFRI SNEGLEKAGE 🤎
1 sneglekage/15 kanelsnegle

INGREDIENSER:

Dej:
50 g laktosefri smør
1/2 pk gær
2 dl fingerlunt vand
2 spsk fiberHusk – den gule pakke til bagning
1 dl laktosefri fingerlunt mælk
1 sammenpisket æg
1 tsk vaniljesukker
150 g boghvedemel
Ca. 150 g rismel

Remonce:
125 g blødt laktosefri smør
50 g sukker
75 g brun farin
1,5 spsk kanel

Glasur:
Flormelis + vand

SÅDAN GØR DU:

Start med at smelte smørret og lad det køle af.
Rør gær ud i vandet og tilsæt fiberHusk. Lad det stå i fem minutter. Det klumper lidt, men det bliver rørt og æltet ud senere i opskriften.
TIlsæt smeltet smør, lunet mælk, pisket æg og vaniljesukker og rør rundt
Tilsæt begge meltyper lidt ad gangen og ælt godt sammen. Dejen skal kunne æltes på bordet uden at hænges fast.
Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve under et viskestykke i 60 minutter.
Imens dejen hæver, laves remonce.
Remonce: Rør alle ingredienserne godt sammen.
Slå dejen ned på et meldrysset bord og rul ud til en firkant (ca. 30 x 40 cm).
Fordel remonce ud over dejen og rul sammen til en roulade.
Skær snegle ud i 1-2 cm tykkelse. Du kan prøve at bruge et stykke sytråd i stedet for en kniv. Det giver en pænere form på sneglene. Tag fat i hver ende af tråden og placer tråden under dejen. Så trækker du tråden rundt, således at dine hænder krydser hinanden og tråden krydser hele vejen igennem dejen.
Læg sneglene med lidt afstand i en form beklædt med bagepapir (jeg brugte en bradepande, ca. 35×25 cm). Lad dem efterhæve i 30 minutter i formen under et viskestykke. Varm imens ovnen op til 200 grader varmluft.
Bag kagen i 20-25 minutter, til sneglene er gennembagte. Lad kagen køle af, før den pyntes med glasur 🤎

#kanelsnegle #kanelsneglekage #glutenfri #glutenfrikage #glutenfridessert #muffins #blåbærmuffins #chokoladecookies #cookies #småkage #blåbærkage #cakewomandk #aarhus

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*