cookiekage

Kæmpe cookiekage med skildpadde® fyld

Her får du opskriften på en kæmpe cookiekage med skildpadde fyld. Jeg har før lavet kæmpe cookiekager med Snickers og Nutella, og jeg synes, det fungerer så godt.

Den sprøde cookiekage med det lækre chokoladefyld indeni er en lækker kombination, og kagen vil helt sikkert hitte hos chokoladefans.

Nem og lækker kæmpe cookiekage

Hvis du er til cookies og Skildpadder fra Toms, så er du helt 100 også til den her kage. Udover at smage skønt, så er den dejlig nem at lave.

Det er også en af de kager, som sagtens kan laves aftenen inden, at den skal serveres – #kollegakage 🙂 Blot lad den stå tildækket på køkkenbordet indtil da.

Jeg vil anbefale at lade kagen køle helt af, før den serveres. Så er den nemmere at skære ud og servere. Den skal kun bages i 18-20 minutter, og den kan godt føles en kende underbagt, når den tages ud af ovnen. Men når den har fået lov til at stå bliver cookiedejen sprød og lækker.

Kæmpe cookiekage med skildpadde® fyld | Cakewoman.dk

Cookiekage med skildpadde fyld

Antal 8

Ingredienser
  

  • Cookiedej:
  • 110 gram sukker
  • 130 gram brun farin
  • 140 gram blødt smør
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 250 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 gram mørk hakket chokolade
  • Fyld
  • 6 x kæmpe chokoladeskildpadder 168 gram

Sådan gør du
 

  • Cookiedej: Pisk sukker, brun farin, smør og vaniljesukker sammen.
  • Tilsæt ægget og pisk det godt sammen.
  • Bland hvedemel og bagepulver i og pisk dejen godt sammen.
  • Tilsæt chokolade i dejen og rør/ælt rundt.
  • Del dejen i to og sæt på køl i 30 minutter.
  • Herefter tændes ovnen på 180 grader varmluft.
  • Put bagepapir i en form (cirka 23-24 cm i diameter) og fordel den ene halvdel af cookiedejen i bunden. Pres dejen ud, så den fylder hele bunden. Det er okay, at dejen er ikke er meget mere end 1 cm tyk.
  • Fordel skildpadderne oven på bunden.
  • Fordel den anden halvdel af cookie-dejen ovenpå, det behøver ikke være ét låg. Det må gerne være klatter af cookie-dej, der er mast lidt ud, der fordeles udover skildpadderne og bunden
  • Bag kagen i 18-20 minutter. Den kan godt føles en kende underbagt, når den tages ud af ovnen. Men når kagen har fået lov til at stå, vil cookiedejen blive sprød og lækker. Lad kagen køle af, inden den serveres.
Kæmpe cookiekage med skildpadde® fyld | Cakewoman.dk

Har du lyst til flere cookies? Så kan du se flere opskrifter lige her!

Følg med på Instagram

Hvis du har lyst til at få en opdatering, når der er nyt herinde på www.cakewoman.dk, så synes jeg, du skal følge med på Instagram. Her poster jeg nemlig altid, når der er nye opskrifter på kager og søde sager ?

14 Comments

  1. Avatar af Ilse

    Uhm….ser lækker ud ? Vil dog lige spørge om du ikke serverer flødeskum eller måske is til ?

  2. Avatar af Marie

    Hakker du skildpadderne/knækker dem lidt over når du ligger dem i formen?🤔

    • Avatar af Julie

      Hej Marie

      Jeg placerer dem bare hele på cookiebunden 🙂
      Håber du synes om kagen.

      Bedste hilsner
      Julie 🙂

  3. Avatar af Mette Jensen
    Mette Jensen

    Hej
    Kan man lave dejen dagen i forvejen og samle den, men først bage den dagen efter?

    • Avatar af Julie

      Hej Mette 🙂

      Ja, det kan du sagtens. Bare sørg for at den står på køl, når den er samlet.

      Bedste hilsner
      Julie

  4. Avatar af Hanne Ebert
    Hanne Ebert

    Hej Julie. Den ser mega lækker ud glæder mig til at bage den 😋 Lader du kagen køle af i springformen på en rist og afmonterer du ringen fra springformen?

    Mvh. Hanne 🙂

    • Avatar af Julie

      Hej Hanne 🙂

      Jeg synes, det er en god ide, at kagen lige får lov til at køle af i formen på en rist i en halv times tid, inden ringen afmonteres. Så er kagen lidt mere fast i det.

      Jeg håber, du synes om kagen 🙂

      De bedste hilsner
      Julie

  5. Avatar af Ruth

    Hej Julie. Kan jeg ligge en hindbærmusse over, da jeg synes chokolade og hindbær passer godt sammen. VH Ruth

  6. Avatar af Ida

    Hej julie
    Kan man lave små tærter i muffins forme, så man putter en skildpadde i hver og pakker dem ind?
    Vh. Ida

    • Avatar af Julie

      Hej Ida

      Det tænker jeg sagtens kan fungere. Altså samme koncept: Så lidt cookiedej nederst, en skildpadde og så et låg af cookiedej.

      Jeg håber, det bliver en succes.

      Kh Julie

  7. Avatar af Ane Marie Mosbek
    Ane Marie Mosbek

    Kan den færdige kage fryses?

    • Avatar af Julie

      Hej Ane Marie 🙂

      Jeg har kun selv prøvet at fryse ubagte cookies ned. Som så er blevet bagt. Men efter en hurtig Google-søgning kan jeg se, at flere skriver, at det også sagtens kan lade sige gøre at fryse bagte cookies ned.

      Så på den baggrund vil jeg mene, at det godt kan fungere.
      Mvh Julie

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*