Islagkage med Bounty er en nem og lækker dessert. Det kræver ingen ismaskine, kun lidt tålmodighed og ventetid. Så er du vild med Bounty, så vil du elske den her islagkage.
Kokoskage med Bounty
Den her islagkage med Bounty består af en bagt mandelkokoskagebund, et lag Bounty-is, og på toppen er der pyntet med Bounty-chokolade og kokosmel.
Jeg laver isen på kondenseret mælk, hvilket resulterer i en dejlig, cremet og blød is. Det er samme fremgangsmåde som den is, jeg har lavet i min Nutella islagkage og nytårskage med kransekagebund, jordbæris og guf.
Kager der kan laves dagen i forvejen
Hvis du vil være i god tid med en dessert, så er en islagkage en sikker vinder. Den kan laves dagen i forvejen, eller en uge i forvejen, så du har ingen dessert-stress, når gæsterne kommer.
Bounty islagkage
Ingredienser
- Mandelkokosbund:
- 150 gram mandler
- 100 gram kokosmel
- 4 æggehvider
- 200 gram sukker
- Bounty-is:
- 1/2 liter piskefløde
- 200 gram mælkechokolade
- 1 ds kondenseret mælk
- 100 gram kokosmel
- Pynt:
- 2 Bounty chokoladebar 114 gram
- 1-2 spsk kokosmel
Sådan gør du
- Kokosbunden: Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
- Kom mandlerne i en minihakker og hak dem helt fint.
- Kom i en skål og bland sammen med kokosmel.
- Kom æggehvider og sukker i en anden skål og pisk sammen til en blank og luftig masse.
- Kom hakkede mandler og kokosmel i skålen med æggehvidemassen. Rør det sammen.
- Placer en justerbar kagering (24 cm) på en bageplade, der er beklædt med bagepapir. Smør kanterne med lidt smør og kom massen deri. Alternativ kan du også bage bunden i en springform, hvor du fordeler massen i en springform (ca. 24 cm) beklædt med bagepapir i.
- Bag bunden i 20-25 minutter, til den er gylden. Lad kagebunden køle helt af, før Bounty-isen fordeles ovenpå.
- Bounty-is: Kom fløden i en skål og pisk til skum.
- Smelt mælkechokolade over et vandbad eller i mikroovn, og rør efterfølgende det smeltede mælkechokolade godt sammen med kondenseret mælk og kokosmel.
- Vend herefter blandingen i den bløde flødeskum til en ensartet masse.
- Når kagebunden er afkølet, fjernes springformens kant eller den justerbare kagering – ringen rengøres. Kagebunden lader du stå på springformens bund eller på bagepladen.
- Nu skal kagebunden over på det fad, du vil servere islagkagen på. Tag fadet, vend det på hovedet og læg det ovenpå kagebunden. Vend hurtigt fadet rundt, sådan at kagebunden nu er placeret på serveringsfadet. Fjern bagepapiret fra kagebunden.
- Herefter placeres den rengjorte kagering rundt om bunden igen. Kom kageplast langs kanten og hæld Bounty-isen over bunden. Kom kagen i fryseren 7-8 timer, gerne natten over.
- Inden servering skal kagen pyntes med stykker af Bounty-chokolade og kokosmel. Tag gerne kagen ud af fryseren 15 minutter inden servering, så er den lettere at skære igennem.
Følg med på Instagram
Hvis du er på Instagram, så skal du være hjertelig velkommen til at følge med på min profil derinde. Der poster jeg hver gang, der er nyt herinde på www.cakewoman.dk. Hvis du laver nogle af mine opskrifter og poster billede af det på Instagram, så må hellere end gerne tagge mig i opslaget. Det gør mig nemlig så glad at se, hvis I også får gavn af opskrifterne på kage og søde sager.
Lyst til andet med Bounty?
Hvis du er til søde sager med Bounty, så kan du også kaste dig ud i de her nemme trøfler med Bounty. Trøfler med Bounty er en lækker lille kage, som er let at lave og kræver få ingredienser.