Med den her opskrift på hjemmelavet snickers is, så bliver det ikke meget nemmere. Du skal kun bruge fem ingredienser, et par skåle, en håndmixer og en form. Isen kræver ingen is-maskine, da den er lavet på piskefløde og kondenseret mælk. Det betyder også, at du ikke behøver at åbne fryseren hver halve time og røre i isen, når den skal fryse for at undgå is-krystaller. Når isen er rørt sammen, skal den på frys og passe sig selv. Efter fire timers tid, er der lækker, hjemmelavet Snickers-is.
Karamelsauce til hjemmelavet Snickers is
Til denne opskrift bruger jeg færdiglavet karamelsauce. Der findes massevis af karamelsaucer på hylderne i de forskellige supermarkeder. Jeg fandt den her i Bilka, og den kan varmt anbefales. Skøn konsistens – ikke for tyk, ikke for tynd – og en dejlig smag.
Is med kondenseret mælk
Her på Cakewoman.dk er der efterhånden flere is-opskrifter. De har alle det til fælles, at de er lavet på en base af piskefløde og kondenseret mælk. De forskellige is er meget nemme at lave, og is-variationerne kan laves i uendelig mange udgaver. Du kan bl.a. finde opskrifterne på en Nutella-is og en Skildpadde-is.
Hjemmelavet Snickers is
Ingredienser
- 100 gram mørk chokolade
- 1 ds kondenseret mælk
- 1/2 liter piskefløde
- 200 gram saltede peanuts
- Ca. 150 gram færdigkøbt karamelsauce
Sådan gør du
- Smelt chokolade over vandbad eller i mikroovn.
- Kom kondenseret mælk og smeltet chokolade i en skål og rør godt sammen.
- Kom fløden i en anden skål og pisk til flødeskum.
- Vend chokoladeblandingen i flødeskummet og rør/vend forsigtigt sammen til en ensartet masse.
- Vend peanuts i (gem ca. gram 50 gram til pynt på toppen af isen).
- Fordel halvdelen af isen i en form. Fordel halvdelen af karamelsaucen ovenpå.
- Hæld efterfølgende den anden halvdel af isen ovenpå. Fordel de sidste peanuts og karamelsauce på toppen af isen.
- Kom isen på frys i minimum 3-4 timer. Herefter er isen klar til servering.
- Inden servering: Det er en god ide at tage isen ud af fryseren 10-15 minutter inden servering, så er den lettere at skære i.