Rabarbertærte med marengs

Rabarbertærte med marengs

Spring til opskrift

Denne lækre rabarbertærte med marengs er meget nem at lave. De syrlige rabarber bliver vendt med sukker og kanel, før de bages. Det resulterer i karamelliserede rabarber, som kommes over på tærtebunden. På toppen pyntes med sød marengs, som passer perfekt til mørdejsbunden og rabarberfyldet.

Den her rabarbertærte med marengs på toppen er en skøn og lækker dessert, der vil passe perfekt som et sødt punktum efter en middag. Den kan også sagtens serveres en søndag eftermiddag med en kop kaffe til.

Tip til en god mørdej

Når mørdejen til bunden skal samles, er det vigtigt, at det gøres forholdsvis hurtigt. Dejen må nemlig ikke blive for varm, da det gør det svært at få en sprød mørdejsbund. Hvis du har en foodprocessor eller minihakker til rådighed, er det godt. Så kan du nemlig hakke smørret ind i mel og flormelis – og dermed undgå at varme smørret for meget op ved at smuldr det med hænderne.

Hvis dejen bliver æltet for meget, bliver dejen også mere sej. Så når æggeblommer og vand er tilsat, så skal dejen hurtigt samles med hænderne. Stop med at ælte, så snart dejen er samlet til en kugle.

Tærteform med løs bund

Har du en tærteform med løs bund – eksempelvis som denne – så vil jeg anbefale at bage tærten deri. Ved at bage tærten i en tærteform med løs bund, kan tærten komme fri fra formen, uden at kanterne går i stykker.

Tærten kan dog sagtens bages i en almindelig fast tærteform. Men har du en form med løs bund, så synes jeg, at det er at foretrække.

Lyst til en anden lækker kage med rabarber? Så prøv den her rabarberkage med marcipan og hvid chokolade.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*