Mazarinkage med marcipan

Mazarinkage med marcipan og nutella frosting

Her får du opskriften på en lækker mazarinkage med marcipan. Marcipanen har fået selskab af banan, og der et lækkert lag Nutellafrosting på toppen. Mums!

Kager der kan bages dagen før

Mazarinkagen er, udover at være super lækker, også en af de der gode kollegakager. Dvs. en kage, der kan bages dagen inden, den skal spises.

Hvis kagen bages dagen i forvejen, vil jeg anbefale at lade kagen stå tildækket (uden frosting) på køkkenbordet til næste dag. Hvis den kommer på køl, synes jeg, den har tendens til at blive lidt tør.

Frostingen kan også sagtens laves dagen inden. Den skal dog på køl, da der er smør i. Men så kan du blot vente med at pynte kagen til serveringsdagen.

Mazarinkage med marcipan og nutella frosting | Cakewoman.dk
Mazarinkage med marcipan

Mazarinkage med marcipan og nutellafrosting

Antal 10 -12

Ingredienser
  

  • Mazarinkage:
  • 1 moden banan cirka 90-100 gram
  • 200 gram marcipan
  • 90 gram blødt smør
  • 3 æg
  • 75 gram kartoffelmel
  • 120 gram hvedemel
  • 125 gram flormelis
  • 2 tsk bagepulver
  • Nutellafrosting:
  • 200 gram blødt smør
  • 200 gram flormelis
  • 2-3 gode spsk Nutella

Sådan gør du
 

  • Selve kagen: Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
  • Mos bananerne med en gaffel og riv marcipanen.
  • Pisk marcipan, banan og blødt smør godt sammen.
  • Del æggene i blommer og hvider.
  • Pisk æggehviderne helt stive i en skål og stil til side.
  • Kom æggeblommerne i blandingen med marcipan, banan og smør og pisk godt sammen.
  • Kom kartoffelmel, hvedemel, flormelis og bagepulver i og pisk sammen.
  • Vend de stive æggehvider i dejen.
  • Beklæd en springform (ca. 24 cm) med bagepapir og kom dejen i formen. Med fordel kan bagsiden af en ske dyppet i koldt vand bruges til at glatte bunden ud i formen.
  • Bag kagen i ca. 25-30 minutter, til kagen er gennembagt.
  • Lad kagen køle helt af i formen og begynd på Nutellafrostingen.
  • Nutellafrosting: Pisk smørret til en blød masse.
  • Tilsæt flormelis lidt ad gangen og pisk frostingen godt sammen.
  • Kom Nutella i og pisk sammen. Frostingen skal blive lysebrun og cremet.
  • Kom efterfølgende Nutellafrostingen i en sprøjtepose med tyl. Eller to sprøjteposer, hvis du bruger to forskellige slags tyller.
  • Befri kagen fra formen og sprøjt dutter af Nutellafrostingen på kagen og stil efterfølgende kagen på køl, med mindre den skal serveres med det samme. Har du ikke en sprøjtepose til rådighed, kan du smøre frostingen på.

Pynt med frosting

Jeg synes, det giver et fint finish at dekorere denne mazarinkage med marcipan med ‘roser’ og dutter af Nutellafrostingen. Hvis du har brug for hjælp til at lave ‘roserne’, så kan jeg anbefale den her video.

Det kræver sprøjteposer og tyller, hvis du vil kaste dig ud i at pynte kagen. Til at dekorere kagen bruger jeg tyl-modellerne 1M og 4B fra mærket Wilton, der fåes i dette sæt.

Mazarinkage med marcipan og nutella frosting | Cakewoman.dk

Lyst til andre opskrifter med Nutella? Så kan du finde flere her!

2 kommentarer

  1. Avatar af Z

    Hej Julie,
    Ved du, om man kan bruge majsmel/maizena fremfor kartoffelmel? 🙂

    Vh.

    • Avatar af Julie

      Hej Z 🙂

      Det er jeg faktisk ikke 100% sikker på.
      Altså i andre sammenhænge kan man jo godt bruge maizena i stedet for kartoffelmel, så hvis jeg var dig, ville jeg give det et forsøg 🙂

      Men som sagt, jeg er desværre ikke 100 på, hvordan resultatet bliver. Hvis du kaster dig over det, så meld endelig tilbage. Jeg krydser i hvert fald fingre 🙂

      Venlige hilsner
      Julie

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*