brownie med nutella

Brownie med Nutella frosting

Brownie med Nutella frosting er en virkelig nem og lækker kage. Det er en af de slags kager, som jeg kan forudse bliver en af de ‘sikre-kager’. Du ved, den der slags kage, som bare altid fungerer og er et hit. Det er den her lækre brownie med Nutella frosting helt sikkert.

Hvis du skal servere kagen efter en god middag, og du godt vil være i god tid, så kan kagen sagtens bages dagen inden. Men jeg vil anbefale at vente med at lave selve frostingen til dagen, hvor kagen skal serveres og spises. Så synes jeg, den smager allerbedst 🙂

Pynt med Nutella frostingen

Udover selve brownien, som er dejlig svampet og tung, så er frostingen også en vigtig del. Nutella-frostingen er den samme, som jeg også har brugt til Mazarinkagen med marcipan og nutella-frosting. Den er supernem og består kun af tre ingredienser, men smager skønt af Nutella.

Til at pynte kagen har jeg brugt tyller fra Wilton af modellerne 1M og 4B. Har du ingen tyller til rådighed, så kan frostingen selvfølgelig bare smøres på, smagen er stadigvæk herlig 🙂

Brownie med Nutella frosting | Cakewoman.dk

Brownie med Nutella-frosting

Antal 10

Ingredienser
  

  • Brownie:
  • 300 gram chokolade
  • 200 gram smør
  • 500 gram sukker
  • 6 æg
  • 300 gram hvedemel
  • 4 tsk vaniljesukker
  • 4 spsk kakao
  • 1/2 tsk salt
  • Nutella-frosting:
  • 300 gram blødt smør
  • 300 gram flormelis
  • 3 gode store spsk Nutella

Sådan gør du
 

  • Brownie: Start med at tænde ovnen på 200 grader alm ovn.
  • Smelt chokolade og smør over et vandbad.
  • Kom halvdelen af sukkeret i, rør rundt og lad det efterfølgende køle af.
  • Pisk æggene sammen med resten af sukkeret i en anden skål.
  • Hæld den smeltede chokolade/smør i og rør godt sammen.
  • Kom mel, vaniljesukker, salt og kakao i blandingen og rør sammen til en ensartet masse.
  • Fordel dejen i en form (ca. 35×25 cm) med bagepapir.
  • Bag kagen i ca. 30 minutter og lad den efterfølgende køle af. Den skal føles en smule ubagt, det gør den lækker og svampet efterfølgende.
  • Nutellafrosting: Kom smør og flormelis i en skål og pisk frostingen godt sammen. Det er en god ide at komme et viskestykke henover skålen, så undgår du flormelis i hele køkkenet.
  • Tilsæt Nutella og pisk frostingen sammen, til frostingen er lysebrun og cremet. Kom Nutellafrostingen i sprøjteposer med tyl på. Sprøjt dutter af Nutellafrostingen på kagen og stil efterfølgende kagen på køl, med mindre den skal serveres med det samme. Tag gerne kagen ud af køleskabet 30 minutter før, den skal serveres. Selve browniebunden kan bages dagen inden, den skal serveres og spises. Men jeg vil anbefale at vente med at lave frostingen til serveringsdagen.
Brownie med Nutella frosting | Cakewoman.dk

Har du lyst til flere opskrifter på chokoladekager? Så kan du se dem alle lige her!

4 kommentarer

  1. Avatar af Hanne Ebert Cappelen
    Hanne Ebert Cappelen

    Hej Julie.

    Tak for den lækreste Brownie med nutella frosting opskrift. Lavede den i foregårs til dessert til i går og det var et hit 🙂 Kan man fryse nutella frostingen?

    • Avatar af Julie

      Hej Hanne 🙂

      Mange tak for din søde kommentar! Det gør mig rigtig glad at høre.

      I forhold til frostingen så har jeg ikke selv forsøgt at fryse den ned. Men jeg kan se, at flere google-svar vidner om, at det kan man godt. Altså fryse en frosting ned for at tø den op og piske den ‘frisk’ igen.

      Så det bliver et lidt tvetydigt svar – men jeg håber alligevel, du kan bruge det 🙂

      De bedste hilsner
      Julie

  2. Avatar af Katrine
    Katrine

    Jeg kunne desværre ikke få brownien til at blive færdigbagt indvendigt, øv. Prøvede 2 gange hvoraf den ene gang fik den 45 minutter i ovnen – stadig ubagt indeni og sten hård ovenpå.
    Den ser ellers så lækker ud.

    • Avatar af Julie

      Hej Katrine

      Øv – det er træls at høre. Jeg skal ikke kunne sige, hvad der er gået galt 🙁 Bagetid kan jo godt variere, hvis du har brugt en anden størrelse form end angivet i opskriften? Og ovne kan bage forskelligt.

      Billederne viser, hvordan resultatet bliver, når jeg følger opskriften. Og som jeg skriver, må den godt føles lidt ubagt efter turen i ovnen. Den sætter sig efterhånden – men det er en svampet sag.

      Mvh Julie

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*