Kiksekage med Nutella

Kiksekage med Nutella og peanutbutter karamel

Spring til opskrift

Kiksekage med Nutella og peanutbutter-karamel er en nem og lækker kage. Den kræver ingen ovn, da kagen ikke skal bages.

Det er en af de slags kager, som er gode, hvis du vil være i god tid med en dessert. Den kan nemlig sagtens forberedes dagen inden, at den serveres.

Pasteuriserede æg i kager

Eftersom kiksekagen ikke skal bages, og der skal rå æggeblommer i, så kan der være forskellige holdninger til friske æg vs. pasteuriserede.

Hvis du er i tvivl, så kan du læse Fødevarestyrelsens anbefalinger. “Du kan godt bruge friske rå æg til den hjemmelavede is, den røgede sild og til for eksempel desserter og kager, som ikke bliver opvarmet,” skriver Fødevarestyrelsen.

Det er altså på baggrund af den anbefaling, at jeg i opskriften længere nede ikke skriver ‘pasteuriserede æggeblommer’. Men er du mere tryg ved at bruge pasteuriserede æggeblommer, så gør du selvfølgelig bare det.

Firkantede kiks til kiksekage

Der skal bruges vaniljekiks til denne opskrift, og jeg har brugt de her vaniljekiks, som jeg fandt i Bilka. Jeg kan se, at føtex også sælger dem.

Kiksekage med Nutella

Har du lyst til at bage andre ‘no bake’-kager, så kan du kaste dig over den her lækre No bake kage med Oreos, karamel og blåbærmousse eller hvad med skønne, hjemmelavede træstammer?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*