Brownie med is – klassisk og godt! I den her version er det med den lækreste, hjemmelavet is med chokoladeskildpadder. Det er er en skøn og og nem dessert, der er perfekt, hvis du vil være i god tid med en dessert. Både kagen og isen kan nemlig forberedes dagen i forvejen.
Dessert til 8 – 10 personer
Hvis du bager denne brownie med is til, så vil jeg sige, at der er dessert til 8-10 personer. Hvis der skulle være rester af kagen tilbage, så kom den på frys. Resterne kan du trylle om til trøfler eller træstammer på et senere tidspunkt 🙂
Is uden ismaskine
Den hjemmelavet is består af tre ingredienser: Chokoladeskildpadder, fløde og kondenseret mælk. Udover den korte ingrediensliste, så behøver du heller ingen ismaskine. Isen skal blot røres sammen, en tur på køl og efter 3-4 timer har du en lækker is.
Jeg smelter seks chokoladeskildpadder og rører sammen med den kondenseret mælk, inden den blandes med flødeskummet. Derudover kommer jeg to hakkede chokoladeskildpadder i isen. Derudover synes jeg, at det er meget lækkert at servere lidt mini-chokoladeskildpadder til desserten ved siden af.
Både is og brownie kan selvfølgelig laves hver for sig. Så har du kun lyst til isen, så laver du blot den 😀 Jeg håber, du synes om denne brownie med is – rigtig god fornøjelse.
![](https://usercontent.one/wp/cakewoman.dk/wp-content/uploads/2020/12/brownie-med-is-1024x512.png?media=1669304117)
Ingredienser
- Skildpadde-is:
- 8 kæmpe chokoladeskildpadder
- 1 ds kondenseret mælk
- 1/2 liter piskefløde
- Brownie:
- 150 gram mørk chokolade
- 150 gram smør
- 250 gram sukker
- 3 æg
- 150 gram hvedemel
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 spsk kakao
Instruktioner
- Skildpadde-is: Smelt 6 chokoladeskildpadder over vandbad og rør efterfølgende sammen med kondenseret mælk.
- Pisk fløden til skum og vend det samme med chokoladeblandingen.
- Hak 2 chokoladeskildpadder og rør det i.
- Fordel isen i en form og kom det i fryseren i 3-4 timer, gerne natten over.
- Brownie: Start med at tænde ovnen på 200 grader alm ovn.
- Smelt chokolade og smør over et vandbad ved middelvarme.
- Rør halvdelen af sukkeret i chokolademassen og lad det efterfølgende køle af.
- Pisk æggene sammen med resten af sukkeret i cirka fem minutter.
- Hæld chokolademassen i sukker-og ægblandingen og rør godt sammen.
- Kom mel, vaniljesukker og kakao i blandingen og rør sammen til en ensartet masse.
- Fordel dejen i en springform (ca. 23 cm) beklædt med med bagepapir.
- Bag kagen i 25-30 minutter og lad den efterfølgende køle af. Den skal føles en smule ubagt, det gør den lækker og svampet efterfølgende.
- Til servering: Server brownie sammen med isen. Det er en god ide at tage isen ud af fryseren et kvarters tid inden servering, så er den lettere at skære i.
![](https://usercontent.one/wp/cakewoman.dk/wp-content/uploads/2020/12/brownie-med-is-2-1024x512.png?media=1669304117)
Lyst til andre, lækre is-desserter? Så kan du finde flere lige her!