Brownie med is – klassisk og godt! I den her version er det med den lækreste, hjemmelavet is med chokoladeskildpadder. Det er er en skøn og og nem dessert, der er perfekt, hvis du vil være i god tid med en dessert. Både kagen og isen kan nemlig forberedes dagen i forvejen.
Dessert til 8 – 10 personer
Hvis du bager denne brownie med is til, så vil jeg sige, at der er dessert til 8-10 personer. Hvis der skulle være rester af kagen tilbage, så kom den på frys. Resterne kan du trylle om til trøfler eller træstammer på et senere tidspunkt 🙂
Is uden ismaskine
Den hjemmelavet is består af tre ingredienser: Chokoladeskildpadder, fløde og kondenseret mælk. Udover den korte ingrediensliste, så behøver du heller ingen ismaskine. Isen skal blot røres sammen, en tur på køl og efter 3-4 timer har du en lækker is.
Jeg smelter seks chokoladeskildpadder og rører sammen med den kondenseret mælk, inden den blandes med flødeskummet. Derudover kommer jeg to hakkede chokoladeskildpadder i isen. Derudover synes jeg, at det er meget lækkert at servere lidt mini-chokoladeskildpadder til desserten ved siden af.
Både is og brownie kan selvfølgelig laves hver for sig. Så har du kun lyst til isen, så laver du blot den 😀 Jeg håber, du synes om denne brownie med is – rigtig god fornøjelse.

Ingredienser
- Skildpadde-is:
- 8 kæmpe chokoladeskildpadder
- 1 ds kondenseret mælk
- 1/2 liter piskefløde
- Brownie:
- 150 gram mørk chokolade
- 150 gram smør
- 250 gram sukker
- 3 æg
- 150 gram hvedemel
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 spsk kakao
Instruktioner
- Skildpadde-is: Smelt 6 chokoladeskildpadder over vandbad og rør efterfølgende sammen med kondenseret mælk.
- Pisk fløden til skum og vend det samme med chokoladeblandingen.
- Hak 2 chokoladeskildpadder og rør det i.
- Fordel isen i en form og kom det i fryseren i 3-4 timer, gerne natten over.
- Brownie: Start med at tænde ovnen på 200 grader alm ovn.
- Smelt chokolade og smør over et vandbad ved middelvarme.
- Rør halvdelen af sukkeret i chokolademassen og lad det efterfølgende køle af.
- Pisk æggene sammen med resten af sukkeret i cirka fem minutter.
- Hæld chokolademassen i sukker-og ægblandingen og rør godt sammen.
- Kom mel, vaniljesukker og kakao i blandingen og rør sammen til en ensartet masse.
- Fordel dejen i en springform (ca. 23 cm) beklædt med med bagepapir.
- Bag kagen i 25-30 minutter og lad den efterfølgende køle af. Den skal føles en smule ubagt, det gør den lækker og svampet efterfølgende.
- Til servering: Server brownie sammen med isen. Det er en god ide at tage isen ud af fryseren et kvarters tid inden servering, så er den lettere at skære i.

Lyst til andre, lækre is-desserter? Så kan du finde flere lige her!