Banancupcakes med karamel

Banancupcakes med karamel, popcorn og chokolade

Banancupcakes med karamel er faktisk en underdrivelse. De her bløde og lækre banancupcakes med karamel gemmer også på en blød peanutbutter, mørk chokoladeglasur og sprøde karamelpopcorn.

Nemme karamelpopcorn

Jeg har lavet karamelpopcorn på samme måde, som jeg gjorde til den her kage. De er supernemme og hurtige at lave, og de kræver kun tre ingredienser. Og hvis du få lavet lidt for mange popcorn i forhold til pyntning af kagerne, så kan de sagtens spises som en sød snack.

Karamel og peanutbutter i midten

Når kagerne er færdigbagt og afkølet, laves der et hul i midten. Heri skal der en blanding af karamel og peanutbutter. Jeg laver hullet ved hjælp af en spids kniv, herefter bruger jeg en sprøjtepose med rund tyl til at komme karamel og peanutbutter. Jeg bruger denne karamel til kagerne, som bl.a. kan købe i Bilka. Der vil cirka være en halv dåse tilovers, når du har lavet kagerne. Den resterende karamel kan serveres til kagerne, eller du kan putte det i køleskabet. Det smager skønt på vafler og pandekager – eller hvis du vil opgradere din havregrød, så kom en klat karamel ovenpå grøden 🙂

Banancupcakes med karamel, popcorn og chokolade

Banancupcakes med karamel, popcorn og chokolade, 12-14 stk

Ret Cupcakes

Ingredienser
  

  • Cupcakes:
  • 100 gram smør
  • 2 æg
  • 150 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 180 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 modne bananer
  • Karamel/peanutbutter-creme:
  • 160 gram dulce de leche
  • 160 gram peanutbutter
  • Chokoladeglasur:
  • 100 gram mørk chokolade
  • 100 gram fløde
  • Karamel-popcorn:
  • 1/2 dl lys sirup
  • 1 spsk smør
  • 50 gram poppede popcorn

Sådan gør du
 

  • Cupcakes: Start med at tænde ovnen på 200 grader alm. ovn.
  • Smelt smørret og lad det køle af.
  • Pisk æg og sukker sammen til det er lyst og luftigt, ca. 4-5 minutter.
  • Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker sammen i en skål. Si det i skålen med æg og sukker og rør sammen.
  • Mos bananerne og tilsæt dem i dejen sammen med smeltet smør. Rør dejen godt sammen til en ensartet masse.
  • Fordel dejen i 12-14 muffinsforme. Placer meget gerne muffinsformene i en fast bageform, så undgår du, at kagerne flyder ud.
  • Bag i ovnen cirka 20 minutter (hold øje undervejs) og lad dem køle helt af, før kagerne pyntes med karamel/peanutbutter-creme.
  • Karamel/peanutbutter-creme: Bland karamel og peanutbutter godt sammen. Brug enten et el-piskeris eller en minihakker. Lav en fordybning i alle kagerne og kom blandingen i kagerne. Jeg bruger en sprøjtepose med rund tyl til dette.
  • Chokoladeglasur: Hak chokoladen fint og kom det i en skål. Kog fløden op til kogepunktet og hæld det over chokoladen. Lad det stå i fem minutter, før du rører det til en ensartet masse. Hæld chokolade-glasuren over i en klemmeflaske. Har du ikke sådan en, så lader du bare glasuren blive i skålen.
  • Karamel-popcorn: Smelt smør og sirup ved middelvarme. Når det begynder at boble hældes det ud over de poppede popcorn og fordeles.
  • Pynt kagerne med chokoladeglasur nederst og karamelpopcorn ovenpå. Dryp også lidt chokoladeglasur udover karamelpopcornene.
Banancupcakes med karamel

Hvis du har lyst til at bage endnu flere cupcakes, så kan du se mine cupcakes-opskrifter lige her!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*