Denne laktose og glutenfri æbletærte er supernem. Selvom det er en gluten og laktosefri version, gør det absolut ikke noget ved smagen. Den smager stadigvæk skønt af æbler og marcipan.
Bag tærtebunden med ris ovenpå
Tærtebunden skal forbages i 15 minutter, før fyldet kommes ovenpå. Det gør, at tærtebunden bliver mere sprød. Jeg har ofte bøvlet med tærtebunde, der skulle forbages, hvor kanterne trak sig ned i formen. Derfor google-søgte jeg og fandt løsningen på den her side. Når tærtebunden er placeret i formen, kommer man et stykker bagepapir ovenpå og fylder ris/linser/bønner ovenpå, helt op til tærtekanten. Når tærtebunden har været i ovnen i de 15 minutter, så er kanterne stadigvæk flotte. Det er nemt, og de ris/bønner/linser, du har brugt, kan sagtens bruges næste gang, du skal bage en tærtebund.
Tærten er som sagt gluten og laktosefri. Det betyder bl.a., at det mel, jeg har anvendt, er uden gluten. Jeg bruger havremel, og det er den her slags fra Urtekram, som jeg har fundet i Bilka. Rigtig god fornøjelse med kagen 🙂
Ingredienser
- Bund:
- 125 gram koldt laktosefri smør
- 90 gram flormelis
- 1/2 tsk salt
- 200-250 gram havremel
- 2 æggeblommer
- Fyld:
- 3-4 æbler
- 115 gram laktosefri smør
- 125 gram rørsukker
- 2 æg
- 100 gram marcipan
- 50 gram havremel
- 50 gram hakket, afskallede mandler
- Til servering:
- Flormelis til drys
- Laktosefri cremefraiche
Instruktioner
- Bund: Skær smørret i tern. Smuldr det sammen med flormelis, salt og havremel.
- Saml dejen med de to æggeblommer.
- Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg dejen på køl i 30 minutter.
- Tænd herefter ovnen på 175 grader alm. ovn.
- Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform (ca. 28 cm). Jeg ruller dejen ud mellem to stykker bagepapir. Så er det let at få den på plads i formen. Prik dejen med en gaffel.
- Evt. placer et stykker bagepapir ovenpå og fyld ris/linser/bønner ovenpå. Så undgår du, at kanterne glider ned under bagning.
- Forbag bunden i 15 minutter. Når de 15 minutter er gået, fjernes bagepapiret og ris/linser/bønner.
- Fyld: Skær æblerne i både og placer dem oven på tærtebunden, der har været i ovnen i 15 minutter.
- Pisk sukker og smør sammen i en skål og tilsæt ét æg ad gangen.
- Skær marcipan i mindre stykker og kom det i skålen og pisk sammen med blandingen.
- Tilsæt mel og pisk det godt sammen.
- Hæld det udover tærtebunden og æblerne. Drys med de hakkede, afskallede mandler.
- Bag tærten ved 175 grader alm. ovn i ca. 45 minutter.
- Lad tærten køle af, før den drysses med flormelis.
- Server med laktosefri cremefraiche til..

Har du lyst til at bage uden gluten og laktose? Så vil jeg anbefale, at du også prøver min lækre citronmåne-kage.
Hej!
Er punkt 6 en fejl i opskriften? 😊
Hej 🙂
Nej, det er det ikke 🙂 Jeg har tilføjet lidt ekstra tekst, så det giver mere mening, hvorfor der kan bruges bagepapir og ris midt i det hele. Det er også beskrevet længere oppe i indlægget.
De bedste hilsner Julie
Hej Julie,
I punkt 9 – er det meningen at der skal stå “pisk sukker og smør sammen…”? Eller hvornår skal de 115 gr. smør tilsættes?
Mvh Karina
Hej Karina 🙂
Ja, det er fuldstændig rigtig. Det er min fejl. Det er rettet til nu.
Tak for din besked 🙂
Mvh Julie