Her får du opskriften på en laktose og glutenfri æbletærte. Den er supernem at bage, og selvom det er en gluten og laktosefri version, gør det absolut ikke noget ved smagen. Den smager stadigvæk skønt af æbler og marcipan.
Det er en skøn efterårsdessert, som passer perfekt til årstiden, hvor vi er mange, der søger mod hyggelige stunder indendørs med varme drikke og duften af friskbagte kager. En klassisk æbletærte er den ultimative efterårsdessert, og med de rette justeringer kan den nemt laves både gluten- og laktosefri, så alle kan nyde den – også dem med allergier eller intolerancer.
Bag tærtebunden med ris ovenpå
Tærtebunden skal forbages i 10 minutter, før fyldet kommes ovenpå. Det gør, at tærtebunden bliver mere sprød. Jeg har ofte bøvlet med tærtebunde, der skulle forbages, hvor kanterne trak sig ned i formen. Derfor Google-søgte jeg og fandt løsningen på den her side. Når tærtebunden er placeret i formen, kommer man et stykker bagepapir ovenpå og fylder ris/linser/bønner ovenpå, helt op til tærtekanten. Når tærtebunden har været i ovnen i de 10 minutter, så er kanterne stadigvæk flotte. Det er nemt, og de ris/bønner/linser, du har brugt, kan sagtens bruges næste gang, du skal bage en tærtebund.
Nem og lækker glutenfri æbletærte
At bage uden gluten og laktose kan virke udfordrende for mange, men med de rette ingredienser kan du sagtens stadig opnå en sprød og smagfuld tærtebund. Denne glutenfri æbletærte er som sagt gluten og laktosefri. Det betyder bl.a., at det mel, jeg har anvendt, er uden gluten. Jeg bruger havremel, og det er den her slags fra Urtekram, som jeg har fundet i Bilka.
Tærten kan sagtens spises uden noget til, men den smager også skønt med cremefraiche eller vaniljeis til.
Rigtig god fornøjelse med kagen 🙂
Laktose og glutenfri æbletærte med marcipan
Ingredienser
- Bund:
- 100 gram koldt laktosefri smør
- 80 gram flormelis
- 1/4 tsk salt
- Ca. 180 gram glutenfri havremel
- 2 æggeblommer
- Fyld:
- 100 gram blødt laktosefri smør
- 100 gram marcipan
- 100 gram rørsukker
- 1 æggehvide
- 3 æbler
- 50 gram mandler
- Til servering:
- Ca. 1 spsk flormelis til drys
- Laktosefri cremefraiche
Sådan gør du
- Bund: Skær det kolde smør i tern. Smuldr det sammen med flormelis, salt og havremel i en skål.
- Hæld den smuldrede masse ud på et bord.
- Kom de to æggeblommer oveni og saml dejen. Evt. tilsæt lidt mere mel, hvis dejen klistrer.
- Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg dejen på køl i 30 minutter. Imens dejen er på køl, kan fyldet forberedes.
- Fyld: Skær det bløde smør og marcipan i tern og kom det i en skål. Tilsæt rørsukker. Pisk de tre ingredienser godt sammen.
- Tilsæt æggehviden og pisk sammen.
- Fjern skræl og kernehus fra æblerne. Skær æblerne i tern og kom i skålen. Rør fyldet sammen.
- Hak mandlerne i små stykker og tilsæt i skålen. Rør fyldet sammen. Så er fyldet klar, men først skal bunden forbages.
- Når dejen har været på køl i 30 minutter, skal den forbages i ovnen. Varm ovnen op til 180 grader varmluft. Pres dejen ud i en tærteform (ca. 20 cm i diameter), så dejen dækker hele bunden og op ad kanterne. Prik dejen med en gaffel.
- Forbag bunden i 10 minutter. Du kan evt. placere et stykker bagepapir ovenpå bunden og fylde ris/linser/bønner ovenpå. Så undgår du, at kanterne glider ned under bagning. Når tærten har forbagt i 10 minutter, tages den ud af ovnen. Har du brugt bagepapir/linser, så fjernes det nu.
- Fordel fyldet ovenpå den forbagte bund. Med fordel kan du dyppe bagsiden af en ske i koldt vand og glatte fyldet ud over bunden.
- Kom tærten tilbage i ovnen og bag i ca. 30 minutter, til tærten er gylden og færdigbagt.
- Lad kagen køle af og sætte sig, før den drysses med flormelis og serveres. Tærten kan sagtens spises som den er, men den smager også skønt med cremefraiche eller vaniljeis til.
Video
Har du lyst til at bage uden gluten og laktose? Så vil jeg anbefale, at du også prøver min lækre citronmåne-kage.