glutenfri æbletærte

Laktose og glutenfri æbletærte med marcipan

Spring til opskrift

Her får du opskriften på en laktose og glutenfri æbletærte. Den er supernem at bage, og selvom det er en gluten og laktosefri version, gør det absolut ikke noget ved smagen. Den smager stadigvæk skønt af æbler og marcipan.

Bag tærtebunden med ris ovenpå

Tærtebunden skal forbages i 10 minutter, før fyldet kommes ovenpå. Det gør, at tærtebunden bliver mere sprød. Jeg har ofte bøvlet med tærtebunde, der skulle forbages, hvor kanterne trak sig ned i formen.

Derfor Google-søgte jeg og fandt løsningen på den her side. Når tærtebunden er placeret i formen, kommer man et stykker bagepapir ovenpå og fylder ris/linser/bønner ovenpå, helt op til tærtekanten. Når tærtebunden har været i ovnen i de 10 minutter, så er kanterne stadigvæk flotte. Det er nemt, og de ris/bønner/linser, du har brugt, kan sagtens bruges næste gang, du skal bage en tærtebund.

Denne glutenfri æbletærte er som sagt gluten og laktosefri. Det betyder bl.a., at det mel, jeg har anvendt, er uden gluten. Jeg bruger havremel, og det er den her slags fra Urtekram, som jeg har fundet i Bilka.

Tærten kan sagtens spises uden noget til, men den smager også skønt med cremefraiche eller vaniljeis til.

Rigtig god fornøjelse med kagen 🙂

glutenfri æbletærte
glutenfri æbletærte

Har du lyst til at bage uden gluten og laktose? Så vil jeg anbefale, at du også prøver min lækre citronmåne-kage.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*