En banankage med peanutbutter-creme, chokoladeglasur og karamelpopcorn er en af de slags kager, hvor det hele bare spiller rigtig godt sammen.
Jeg lover dig, at hvis du er til banankage, så er du altså også til den her banankage med peanutbutter-creme med skøn chokoladeglasur og salte karamelpopcorn på toppen 🙂
Lagkagebunde af banankage
Jeg bruger en springform (23 cm) til at bage kagen i, og jeg bager banankage-dejen af tre omgange, så der i alt er tre kagebunde. Hvis du har flere springforme i samme størrelse, så kan du selvfølgelig bage alt dejen på én gang fordelt formene.
Bag aftenen i forvejen
Banankagebundene kan sagtens bages dagen i forvejen, hvis du vil være i god tid. Blot lad dem stå på køkkenbordet på noget bagepapir og dæk til med et viskestykke. De er også lækre og svampede dagen efter 🙂 Det er en nem og lækker kage, hvor der er kage til 8-10 mennesker.
Kage med dryp
Toppen af kagen og kanterne er pynter med en chokoladeglasur, der er dryppet ned langs siderne. Til det formål vil jeg anbefale at skaffe en klemmeflaske som denne. Det gør den nemmere at styre glasuren, når kagen skal pyntes 🙂

Banankage med peanutbutter creme, chokolade-glasur og karamelpopcorn
Ingredienser
- Banankage:
- 150 gram smør
- 4 æg
- 250 gram rørsukker
- 170 gram mel
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
- 4 modne bananer (ca. 400 gram)
- Peanutbutter-creme:
- 150 gram blødt smør
- 300 gram cremet peanutbutter
- 300 gram flormelis
- 2-3 spsk mælk
- Chokolade-glasur:
- 100 gram chokolade
- 1 dl piskefløde
- Karamel-popcorn:
- 1/2 dl lys sirup
- 1 spsk smør
- 50 gram poppede popcorn
Instruktioner
- Banankagen: Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
- Smelt smørret og lad det køle lidt af.
- Pisk æg og sukker luftigt og lyst.
- Bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver i en skål. Si det i den våde blanding.
- Mos bananerne og rør det i blandingen.
- Hæld den smeltede smør i blandingen og rør det godt sammen.
- Hæld 1/3 af dejen i en springform (cirka 23 cm) beklædt med bagepapir i bunden og smurt med lidt smør langs kanterne.
- Bag bunden i cirka 20 minutter. Gentag efterfølgende to gange med resten af dejen. Lad alle tre kagebunde køle helt af.
- Peanutbutter-creme: Kom alle ingredienserne i en skål og pisk sammen til en cremet masse.
- Chokolade-glasur: Hak chokoladen fint og kom det i en skål.
- Kog fløden op til kogepunktet og hæld det over chokoladen. Lad det stå i fem minutter, før du rører det til en ensartet masse.
- Hæld chokolade-glasuren over i en klemmeflaske. Har du ikke sådan en, så lader du bare glasuren blive i skålen.
- Karamel-popcorn: Smelt smør og sirup ved middelvarme.
- Når det begynder at boble hældes det ud over de poppede popcorn og fordeles.
- Saml og pynt kagen: Læg en kagebund på det fad, du vil servere kagen på. Smør peanutbutter-creme på og læg endnu en bund ovenpå. Gentag processen med resten af bundene. Smør også kagens kanter og top med peanutbutter-creme.
- Fordel chokolade-glasuren langs kanten med klemmeflasken, så det drypper ned af kagens side. Hvis ikke du har en klemmeflaske, så kan du fordele det langs kanten med en ske.
- Hæld også chokolade-glasur på kagens top og fordel det med en kagespatel eller kniv.
- Pynt med karamel-popcornene på toppen af kagen.

Har du lyst til en kage uden gluten og laktose? Så synes jeg, du skal prøve min lækre citronmåne!