En svampet squashkage med smørcreme. Det er lige præcis det, du får opskriften på her.
Det er en af de slags kager, der sagtens kan bages dagen i forvejen. Den er nemlig dejlig svampet i konsistensen, og det er den også dagen efter bagning.
Hvis du bager kagen dagen i forvejen og kommer smørcremen på, så vil jeg anbefale at opbevare kagen på køl. Hvis du venter med smørcremen, så kan selve squashkagen godt stå tildækket på køkkenbordet, til dagen efter.
Squashkage med olie
I denne squashkage med smørcreme er der brugt olie. På toppen er der en sød smørcreme, der består af smør og flormelis. Her vil jeg anbefale at bruge rigtig smør. Kærgården eller et andet blandingsprodukt er ikke særlig godt, når det skal bruges til en smørcreme, da det bliver for blødt.
Kagen er supernem at bage, og den kræver ikke mange ingredienser eller særlige bageredskaber. Har du ikke en springfom til rådighed, så kan kagens sagtens bages i en anden form. Husk at justere bagetiden og hold øje med kagen undervejs, hvis du bruger en anden slags form.
Kager med frugt
Udover squash er der også æbler i kagen. Jeg synes æblernes sødme passer rigtig godt i kagen, og de bidrager også til den færdigbagte kages lækre konsistens.
Pisk æg, brun farin og olie sammen i et par minutter.
Riv squash og æbler og rør i.
Kom hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og kanel i blandingen og rør godt rundt.
Kom dejen i en springform (ca. 24 cm), der er beklædt med bagepapir.
Bag i ovnen i ca. 30-35 minutter, til kagen er gennembagt.
Lad kagen køle af.
Smørcreme: Start med at piske smørret og kom flormelis i lidt ad gangen. Pisk det godt sammen til det får en frosting-konsistens. Det tager lidt tid før det samler sammen, og på et tidspunkt ligner det revet ost, men efter nok piskning vil det samle sig til en frosting.
Fordel med lidt forsigtig hånd cremen på den afkølede kage – kagens overflade kan godt hænge lidt fast i cremen, hvis ikke det bliver gjort forsigtigt. Pynt med bær – så er kagen klar til servering.
Hvis du er på Instagram, er du hjertelig velkommen til at følge med på min profil. Jeg deler alle kager her fra Cakewoman.dk. Så følger du med på Instagram, er du sikker på at høre, når der er kagenyt herinde fra.
OPSKRIFT: JULE-TRÆSTAMMER 😍🎄 Lækre træstammer med smag af jul og hygge 🥰 Opskriften får du lige herunder, så husk at gemme ❤️
🎄 OPSKRIFT – 12-14 STYK 🎄
INGREDIENSER:
500 g chokoladekagerester (købe-chokoladekage kan også bruges) 100 g revet marcipan 2 appelsiner (saften derfra) 1 tsk kanel 100 g Nutella eller smeltet chokolade kan undlades
Overtræk: 200 g marcipan 100 g flormelis 30 g glukosesirup 100 g chokolade Rød pastafarve kan undlades Julekrymmel
SÅDAN GØR DU:
Først skal selve trøffelmassen laves: Smuldr kageresterne sammen med revet marcipan, appelsinsaft og kanel. Ælt massen godt sammen. Hvis du har svært ved at få massen til at hænge sammen, kan du tilsætte lidt Nutella eller smeltet chokolade.
Del massen i tre og rul det til tre pølser, cirka 25 cm lange. Stil dem til side mens du forbereder marcipan-overtrækket.
Så skal marcipanovertrækket laves: Ælt marcipanen godt sammen med flormelis og glukosesirup. Del massen i tre kugler. Hvis du ønsker at nogle af træstammerne skal være røde, så ælt pastafarve ind i en eller flere af marcipankuglerne.
Pak de tre klumper ind i husholdningsfilm og læg i køleskabet i 30 minutter.
Efter de 30 minutter skal marcipanen rulles ud. Hver marcipankugle skal rulles ud og cirka være 25×10 cm. Gør det i mellem to stykker bagepapir, så hænger det ikke fast i bordpladen.
Kom én trøffelpølse på ét stykke udrullet marcipan og rul sammen. Skær ud i passende træstamme-størrelse, jeg får cirka 4 træstammer ud af en trøffelpølse.
Til slut dyppes enderne i chokolade, der er smeltet over et vandbad, og de pyntes med krymmel. Stil dem på køl til de skal serveres ❤️
OPSKRIFT: JULE-TRÆSTAMMER 😍🎄 Lækre træstammer med smag af jul og hygge 🥰 Opskriften får du lige herunder, så husk at gemme ❤️
🎄 OPSKRIFT – 12-14 STYK 🎄
INGREDIENSER:
500 g chokoladekagerester (købe-chokoladekage kan også bruges) 100 g revet marcipan 2 appelsiner (saften derfra) 1 tsk kanel 100 g Nutella eller smeltet chokolade kan undlades
Overtræk: 200 g marcipan 100 g flormelis 30 g glukosesirup 100 g chokolade Rød pastafarve kan undlades Julekrymmel
SÅDAN GØR DU:
Først skal selve trøffelmassen laves: Smuldr kageresterne sammen med revet marcipan, appelsinsaft og kanel. Ælt massen godt sammen. Hvis du har svært ved at få massen til at hænge sammen, kan du tilsætte lidt Nutella eller smeltet chokolade.
Del massen i tre og rul det til tre pølser, cirka 25 cm lange. Stil dem til side mens du forbereder marcipan-overtrækket.
Så skal marcipanovertrækket laves: Ælt marcipanen godt sammen med flormelis og glukosesirup. Del massen i tre kugler. Hvis du ønsker at nogle af træstammerne skal være røde, så ælt pastafarve ind i en eller flere af marcipankuglerne.
Pak de tre klumper ind i husholdningsfilm og læg i køleskabet i 30 minutter.
Efter de 30 minutter skal marcipanen rulles ud. Hver marcipankugle skal rulles ud og cirka være 25×10 cm. Gør det i mellem to stykker bagepapir, så hænger det ikke fast i bordpladen.
Kom én trøffelpølse på ét stykke udrullet marcipan og rul sammen. Skær ud i passende træstamme-størrelse, jeg får cirka 4 træstammer ud af en trøffelpølse.
Til slut dyppes enderne i chokolade, der er smeltet over et vandbad, og de pyntes med krymmel. Stil dem på køl til de skal serveres ❤️
OPSKRIFT 🎄 SVENSKE CHOKOLADESNITTER 🥰 De her er min absolutte julekage-favorit. Snitterne har været en fast del af december så lang tid tilbage, som jeg kan huske. For mig er kagerne et stort barndomsminde, som altså også er røget med videre i voksenlivet ❤️
De smager rigtig godt, og så er de nemme at bage 👌 Det er en blød småkage sammenlignet med eksempelvis en brunkage, men hos mig hitter den lidt mere chokoladekage-agtige småkage stort! 😍
🤎 OPSKRIFT – CA. 40 STYK 🤎
INGREDIENSER:
6 dl hvedemel 1 tsk bagepulver 2 1/2 dl sukker 1 tsk vaniljesukker 4 spsk kakao 200 gram koldt smør 2 æg – hvis æggene er små så kan det være nødvendigt med 3 æg for at samle dejen
Pynt: 1 æggehvide perlesukker
SÅDAN GØR DU:
Start med at tænde ovnen på 175 grader alm. ovn. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Skær smørret i tern og smuldr det sammen med de tørre ingredienser.
Saml dejen med de 2 (evt. 3) æg. Jeg anbefaler at hælde den tørre blanding med smør ud på et bord, lave en lille fordybning i toppen, hælde æg i, og så stille og roligt samle dejen.
Når dejen er samlet, deles den i fire dele. Rul ud i fire stænger på omkring 25-30 cm i længden, det er en god ide at komme lidt ekstra mel på bordpladen, når de rulles ud, så de ikke hænger fast. Tryk dem flade til 1 cm i højden.
Løft forsigtigt stængerne over på en bageplader beklædt med bagepapir. Jeg bager to stænger på én bageplade ad gangen i ovnen. Pisk æggehviden (med håndkraft) skummende og pensl stængerne. Drys efterfølgende med perlesukker.
Bag kagerne øverst i ovnen i ca. 12 minutter. Når stængerne kommer ud af ovnen, lader du dem blive på pladen i 5-10 minutter. Herefter skæres de i skrå snitter, mens de stadigvæk er på bagepladen. Dejen vil være lidt blød (når kagerne er kølet helt af, vil de blive mere faste i det), så vær en smule forsigtig. Lad kagerne køle yderligere af i 10 minutters tid, før de med en spartel flyttes over på en bagerist, hvor de køler helt af. Herefter opbevares kagerne i en kagedåse, og decemberhyggen kan begynde 🥰
OPSKRIFT 🎄 SVENSKE CHOKOLADESNITTER 🥰 De her er min absolutte julekage-favorit. Snitterne har været en fast del af december så lang tid tilbage, som jeg kan huske. For mig er kagerne et stort barndomsminde, som altså også er røget med videre i voksenlivet ❤️
De smager rigtig godt, og så er de nemme at bage 👌 Det er en blød småkage sammenlignet med eksempelvis en brunkage, men hos mig hitter den lidt mere chokoladekage-agtige småkage stort! 😍
🤎 OPSKRIFT – CA. 40 STYK 🤎
INGREDIENSER:
6 dl hvedemel 1 tsk bagepulver 2 1/2 dl sukker 1 tsk vaniljesukker 4 spsk kakao 200 gram koldt smør 2 æg – hvis æggene er små så kan det være nødvendigt med 3 æg for at samle dejen
Pynt: 1 æggehvide perlesukker
SÅDAN GØR DU:
Start med at tænde ovnen på 175 grader alm. ovn. Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Skær smørret i tern og smuldr det sammen med de tørre ingredienser.
Saml dejen med de 2 (evt. 3) æg. Jeg anbefaler at hælde den tørre blanding med smør ud på et bord, lave en lille fordybning i toppen, hælde æg i, og så stille og roligt samle dejen.
Når dejen er samlet, deles den i fire dele. Rul ud i fire stænger på omkring 25-30 cm i længden, det er en god ide at komme lidt ekstra mel på bordpladen, når de rulles ud, så de ikke hænger fast. Tryk dem flade til 1 cm i højden.
Løft forsigtigt stængerne over på en bageplader beklædt med bagepapir. Jeg bager to stænger på én bageplade ad gangen i ovnen. Pisk æggehviden (med håndkraft) skummende og pensl stængerne. Drys efterfølgende med perlesukker.
Bag kagerne øverst i ovnen i ca. 12 minutter. Når stængerne kommer ud af ovnen, lader du dem blive på pladen i 5-10 minutter. Herefter skæres de i skrå snitter, mens de stadigvæk er på bagepladen. Dejen vil være lidt blød (når kagerne er kølet helt af, vil de blive mere faste i det), så vær en smule forsigtig. Lad kagerne køle yderligere af i 10 minutters tid, før de med en spartel flyttes over på en bagerist, hvor de køler helt af. Herefter opbevares kagerne i en kagedåse, og decemberhyggen kan begynde 🥰
JULE-CHEESECAKE I GLAS 😍🎄❤️ Brunkager nederst, appelsinfyld i midten, og så toppet med kirsebærsauce og lidt fra brunkager 🤤 Så nemt og lækkert! Husk at gemme opskriften 😊
❤️ OPSKRIFT TIL 4 GLAS ❤️
Ingredienser:
150 g brunkager 200 g flødeost naturel 1 dl piskefløde Saften fra 1 appelsin 100 g flormelis 1-2 spsk kirsebærsauce pr. glas
Sådan gør du:
Knus brunkagerne i mindre stykker. Fordel 2/3 af de knuste kager i 4 glas. Gem de sidste til toppen.
Kom flødeost, piskefløde, appelsinsaft og flormelis i en skål, og pisk godt sammen. Fordel fyldet i de 4 glas.
Top med de sidste knuste kager og kirsebærsauce. Voila! Så er der juledessert! 😍🎄
JULE-CHEESECAKE I GLAS 😍🎄❤️ Brunkager nederst, appelsinfyld i midten, og så toppet med kirsebærsauce og lidt fra brunkager 🤤 Så nemt og lækkert! Husk at gemme opskriften 😊
❤️ OPSKRIFT TIL 4 GLAS ❤️
Ingredienser:
150 g brunkager 200 g flødeost naturel 1 dl piskefløde Saften fra 1 appelsin 100 g flormelis 1-2 spsk kirsebærsauce pr. glas
Sådan gør du:
Knus brunkagerne i mindre stykker. Fordel 2/3 af de knuste kager i 4 glas. Gem de sidste til toppen.
Kom flødeost, piskefløde, appelsinsaft og flormelis i en skål, og pisk godt sammen. Fordel fyldet i de 4 glas.
Top med de sidste knuste kager og kirsebærsauce. Voila! Så er der juledessert! 😍🎄
Svampet banankage med Nutellaglasur 😍😱 SÅ nemt og SÅ godt 🤤 Det er en af de kager, der sagtens kan bages dagen i forvejen, og så kan børn også være med i køkkenet ❤️☺️ Opskriften får du lige her 😍
💛 OPSKRIFT – KAGE TIL 8-10 PERSONER 💛
Ingredienser:
110 g smør 3 æg 200 g rørsukker (eller alm. sukker) 150 g hvedemel 1 tsk vaniljesukker 1 tsk bagepulver 3 modne bananer
200 g Nutella
Sådan gør du:
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde og stil til side.
Pisk æg og sukker godt sammen i en skål i et par minutter. Kom hvedemel, vaniljesukker og bagepulver i og rør sammen. Mos bananerne og rør det i blandingen. Hæld den smeltede smør i blandingen og rør det godt sammen.
Hæld dejen i en springform (ca. 24 cm) med bagepapir i. Bag i cirka 30 minutter, til kagen er gennembagt. Lad kagen køle af, før du kommer glasur på.
Med fordel kan du komme Nutellaen i en skål og give det kort tid i mikroovn, inden det fordeles på kagen 🤎 God bagning 😍
❣️ Hvis du bager kagen dagen i forvejen, anbefaler jeg at dække den bagte, afkølede kage godt til, og lade den stå på køkkenbordet til næste dag. Nutella-glasuren venter jeg med at komme på til serveringsdagen, da det godt kan blive noget gratværk at afdække kagen, mens der er Nutella på ❣️
Svampet banankage med Nutellaglasur 😍😱 SÅ nemt og SÅ godt 🤤 Det er en af de kager, der sagtens kan bages dagen i forvejen, og så kan børn også være med i køkkenet ❤️☺️ Opskriften får du lige her 😍
💛 OPSKRIFT – KAGE TIL 8-10 PERSONER 💛
Ingredienser:
110 g smør 3 æg 200 g rørsukker (eller alm. sukker) 150 g hvedemel 1 tsk vaniljesukker 1 tsk bagepulver 3 modne bananer
200 g Nutella
Sådan gør du:
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde og stil til side.
Pisk æg og sukker godt sammen i en skål i et par minutter. Kom hvedemel, vaniljesukker og bagepulver i og rør sammen. Mos bananerne og rør det i blandingen. Hæld den smeltede smør i blandingen og rør det godt sammen.
Hæld dejen i en springform (ca. 24 cm) med bagepapir i. Bag i cirka 30 minutter, til kagen er gennembagt. Lad kagen køle af, før du kommer glasur på.
Med fordel kan du komme Nutellaen i en skål og give det kort tid i mikroovn, inden det fordeles på kagen 🤎 God bagning 😍
❣️ Hvis du bager kagen dagen i forvejen, anbefaler jeg at dække den bagte, afkølede kage godt til, og lade den stå på køkkenbordet til næste dag. Nutella-glasuren venter jeg med at komme på til serveringsdagen, da det godt kan blive noget gratværk at afdække kagen, mens der er Nutella på ❣️
NUTELLA-IS MED 3 INGREDIENSER 😍🔥 Jeg har lige en advarsel, før du læser videre 🚨 Der er chance for afhængighed! 😀🤤 Det er virkelig nemt og lækkert at lave sin egen Nutella-is, så hvad venter du på? 😍 Opskriften får du lige her:
Pisk fløden til skum i en skål. I en anden skål pisker du kondenseret mælk og Nutella godt sammen. Vend efterfølgende flødeskummet i skålen med kondenseret mælk og Nutella – vend det hele sammen til en ensartet masse. Fordel isen i en form og kom på frys i minimum 4 timer. Herefter er isen klar til servering 🤎🍧
NUTELLA-IS MED 3 INGREDIENSER 😍🔥 Jeg har lige en advarsel, før du læser videre 🚨 Der er chance for afhængighed! 😀🤤 Det er virkelig nemt og lækkert at lave sin egen Nutella-is, så hvad venter du på? 😍 Opskriften får du lige her:
Pisk fløden til skum i en skål. I en anden skål pisker du kondenseret mælk og Nutella godt sammen. Vend efterfølgende flødeskummet i skålen med kondenseret mælk og Nutella – vend det hele sammen til en ensartet masse. Fordel isen i en form og kom på frys i minimum 4 timer. Herefter er isen klar til servering 🤎🍧
PRØV DEN HER IS – NU! 😱😍🔥 Altså det her fungerer 👌 Hjemmelavet is med kondenseret mælk og uden ismaskine – og resultatet er en cremet, fyldig is 🤤 Den er med Biscoff-smørepålæg og Bastognekiks 😍
👏 Prøv 👏 det 👏nu👏 Der er flere webshops, der sælger Biscoff smørepålæg, og du kan bl.a. købe det hos @kagerogsager.dk ❤️ Jeg har fundet Biscoff smørepålæg i en af de fysiske Normal-butikker, som ligger mange steder rundt i Danmark 😊
Opskriften får du lige her, og den er også på Cakewoman.dk 🤎
🤎 OPSKRIFT – IS TIL 6-8 PERSONER 🤎
INGREDIENSER:
1 ds kondenseret mælk 300 g Biscoff smørepålæg 1/2 liter piskefløde 100 g knuste Bastognekiks eller lign. kanelkiks
SÅDAN GØR DU:
Kom kondenseret mælk og Biscoff smørepålæg i en skål og pisk godt sammen. I en anden skål piskes fløden til blød skum. Tilsæt flødeskummet i skålen med kondenseret mælk og Biscoff smørepålæg. Tilsæt også 2/3 af de knuste Bastognekiks. Pisk sammen ved lav hastighed. Is-massen skal endelig ikke overpiskes. Fordel is-blandingen i en form. Kom de sidste knuste kiks henover. Kom is-blandingen i fryseren i minimum 4-5 timer, til isen har sat sig.
Inden servering: Tag gerne isen ud af fryseren 10 minutters tid inden servering, så er den lettere at skære i ❤️
PRØV DEN HER IS – NU! 😱😍🔥 Altså det her fungerer 👌 Hjemmelavet is med kondenseret mælk og uden ismaskine – og resultatet er en cremet, fyldig is 🤤 Den er med Biscoff-smørepålæg og Bastognekiks 😍
👏 Prøv 👏 det 👏nu👏 Der er flere webshops, der sælger Biscoff smørepålæg, og du kan bl.a. købe det hos @kagerogsager.dk ❤️ Jeg har fundet Biscoff smørepålæg i en af de fysiske Normal-butikker, som ligger mange steder rundt i Danmark 😊
Opskriften får du lige her, og den er også på Cakewoman.dk 🤎
🤎 OPSKRIFT – IS TIL 6-8 PERSONER 🤎
INGREDIENSER:
1 ds kondenseret mælk 300 g Biscoff smørepålæg 1/2 liter piskefløde 100 g knuste Bastognekiks eller lign. kanelkiks
SÅDAN GØR DU:
Kom kondenseret mælk og Biscoff smørepålæg i en skål og pisk godt sammen. I en anden skål piskes fløden til blød skum. Tilsæt flødeskummet i skålen med kondenseret mælk og Biscoff smørepålæg. Tilsæt også 2/3 af de knuste Bastognekiks. Pisk sammen ved lav hastighed. Is-massen skal endelig ikke overpiskes. Fordel is-blandingen i en form. Kom de sidste knuste kiks henover. Kom is-blandingen i fryseren i minimum 4-5 timer, til isen har sat sig.
Inden servering: Tag gerne isen ud af fryseren 10 minutters tid inden servering, så er den lettere at skære i ❤️
DAIM CHEESECAKE UDEN HUSBLAS 😍😱❤️ Ingen bøvl med husblas her, og resultatet er en lækker, lækker cheesecake med Daim-fyld, Bastognekiks-bund og massevis af chokolade på toppen 🤤 Opskriften får du herunder ❤️
❤️ OPSKRIFT – KAGE TIL 8 PERSONER ❤️
INGREDIENSER:
Bund: 250 g Bastognekiks – eller lignende kanelkiks 90 g smør
Fyld: 2 pk Daim – 128 gram i alt 200 g flormelis 400 g flødeost naturel 2,5 dl piskefløde
Pynt: 200 g blandet chokolade
SÅDAN GØR DU:
Bund: Hak kiksene helt fint i en minihakker. Hvis du ikke har en minihakker, så kom kiksene i en pose og bank dem med en kagerulle. Smelt smørret og bland det godt sammen med de knuste kiks. Placer en justerbar kagering (ca. 20 cm) eller ringen fra en springform på det fad, du vil servere kagen på. Beklæd indersiden med kageplast eller husholdningsfilm. Hæld den knuste kiksemasse op i formen og pres massen ud til en bund. Stil efterfølgende bunden på køl, mens fyldet forberedes.
Fyld: Hak Daim-chokoladen i mindre stykker og kom stykkerne i en skål med flormelis, flødeost naturel og fløde. Pisk sammen til en ensartet og fast masse. Tag bunden ud fra køl og og hæld fyldet over kiksebunden. Med fordel kan bagsiden af en ske bruges til at glatte fyldet ud. Stil herefter kagen på køl, til cremen har sat sig – minimum 4 timer, men meget gerne til dagen efter.
Inden servering befries kagen fra formen+kageplast, og kagen pyntes med chokolade på toppen 😍
DAIM CHEESECAKE UDEN HUSBLAS 😍😱❤️ Ingen bøvl med husblas her, og resultatet er en lækker, lækker cheesecake med Daim-fyld, Bastognekiks-bund og massevis af chokolade på toppen 🤤 Opskriften får du herunder ❤️
❤️ OPSKRIFT – KAGE TIL 8 PERSONER ❤️
INGREDIENSER:
Bund: 250 g Bastognekiks – eller lignende kanelkiks 90 g smør
Fyld: 2 pk Daim – 128 gram i alt 200 g flormelis 400 g flødeost naturel 2,5 dl piskefløde
Pynt: 200 g blandet chokolade
SÅDAN GØR DU:
Bund: Hak kiksene helt fint i en minihakker. Hvis du ikke har en minihakker, så kom kiksene i en pose og bank dem med en kagerulle. Smelt smørret og bland det godt sammen med de knuste kiks. Placer en justerbar kagering (ca. 20 cm) eller ringen fra en springform på det fad, du vil servere kagen på. Beklæd indersiden med kageplast eller husholdningsfilm. Hæld den knuste kiksemasse op i formen og pres massen ud til en bund. Stil efterfølgende bunden på køl, mens fyldet forberedes.
Fyld: Hak Daim-chokoladen i mindre stykker og kom stykkerne i en skål med flormelis, flødeost naturel og fløde. Pisk sammen til en ensartet og fast masse. Tag bunden ud fra køl og og hæld fyldet over kiksebunden. Med fordel kan bagsiden af en ske bruges til at glatte fyldet ud. Stil herefter kagen på køl, til cremen har sat sig – minimum 4 timer, men meget gerne til dagen efter.
Inden servering befries kagen fra formen+kageplast, og kagen pyntes med chokolade på toppen 😍
Tak for din kommentar – den var også væk for mig. Ved ikke hvad der lige er gået galt med teknikken. Den skulle meget gerne være der igen.
Sig til hvis du ikke kan se den 🙂
Mit navn er Julie Mia Lerche Møller. Det er mig, der stå bag Cakewoman.dk – en kageblog, hvor du finder massevis af opskrifter på nemme, lækre kager og søde sager.
For kontakt vedr. samarbejde eller lignende:
E-mail: mail@cakewoman.dk
Telefon: +45 2878 1987
Kan ikke se opskriften på denne squashkage med smørcreme 🤔
Hej Lisbeth 🙂
Tak for din kommentar – den var også væk for mig. Ved ikke hvad der lige er gået galt med teknikken. Den skulle meget gerne være der igen.
Sig til hvis du ikke kan se den 🙂
Mvh Julie