En svampet squashkage med smørcreme. Det er lige præcis det, du får opskriften på her.
Det er en af de slags kager, der sagtens kan bages dagen i forvejen. Den er nemlig dejlig svampet i konsistensen, og det er den også dagen efter bagning.
Hvis du bager kagen dagen i forvejen og kommer smørcremen på, så vil jeg anbefale at opbevare kagen på køl. Hvis du venter med smørcremen, så kan selve squashkagen godt stå tildækket på køkkenbordet, til dagen efter.
Squashkage med olie
I denne squashkage med smørcreme er der brugt olie. På toppen er der en sød smørcreme, der består af smør og flormelis. Her vil jeg anbefale at bruge rigtig smør. Kærgården eller et andet blandingsprodukt er ikke særlig godt, når det skal bruges til en smørcreme, da det bliver for blødt.
Kagen er supernem at bage, og den kræver ikke mange ingredienser eller særlige bageredskaber. Har du ikke en springfom til rådighed, så kan kagens sagtens bages i en anden form. Husk at justere bagetiden og hold øje med kagen undervejs, hvis du bruger en anden slags form.
Kager med frugt
Udover squash er der også æbler i kagen. Jeg synes æblernes sødme passer rigtig godt i kagen, og de bidrager også til den færdigbagte kages lækre konsistens.

Ingredienser
- Kage:
- 3 æg
- 200 gram brun farin
- 1 dl smagsneutral olie – eksempelvis solsikkeolie
- 1 squash (ca. 300 gram)
- 2 æbler (ca. 150 gram)
- 175 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 tsk kanel
- Smørcreme og bær:
- 125 gram blødt smør
- 250 gram flormelis
- Ca. 100 gram blåbær
Instruktioner
- Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
- Pisk æg, brun farin og olie sammen i et par minutter.
- Riv squash og æbler og rør i.
- Kom hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og kanel i blandingen og rør godt rundt.
- Kom dejen i en springform (ca. 24 cm), der er beklædt med bagepapir.
- Bag i ovnen i ca. 30-35 minutter, til kagen er gennembagt.
- Lad kagen køle af.
- Smørcreme: Start med at piske smørret og kom flormelis i lidt ad gangen. Pisk det godt sammen til det får en frosting-konsistens. Det tager lidt tid før det samler sammen, og på et tidspunkt ligner det revet ost, men efter nok piskning vil det samle sig til en frosting.
- Fordel med lidt forsigtig hånd cremen på den afkølede kage – kagens overflade kan godt hænge lidt fast i cremen, hvis ikke det bliver gjort forsigtigt. Pynt med bær – så er kagen klar til servering.

Hvis du synes om en svampet squashkage med smørcreme, så tror jeg også, at den her gulerodskage er noget for dig.
Følg med på Instagram
Hvis du er på Instagram, er du hjertelig velkommen til at følge med på min profil. Jeg deler alle kager her fra Cakewoman.dk. Så følger du med på Instagram, er du sikker på at høre, når der er kagenyt herinde fra.
Kan ikke se opskriften på denne squashkage med smørcreme 🤔
Hej Lisbeth 🙂
Tak for din kommentar – den var også væk for mig. Ved ikke hvad der lige er gået galt med teknikken. Den skulle meget gerne være der igen.
Sig til hvis du ikke kan se den 🙂
Mvh Julie