nem chokoladeroulade

Nem chokoladeroulade

Her får du opskriften på en lækker og nem chokoladeroulade. Den består af en let og luftig chokoladebund, en blød chokoladecreme og solbærmarmelade.

Let og lækker chokoladeroulade

Det er en let chokoladeroulade, som absolut ikke er en tung kage. Den er luftig og blød, og den kan både fungere som en dessertkage eller som en eftermiddagskage.

Det eneste man skal være opmærksom på i forhold til denne chokoladeroulade, er tiden. Kommer der gæster om en halv time, så kan du desværre ikke nå at bage denne kage. For cremen kræver minimum 6 timer på køl, før den piskes op. Når kagen er samlet, skal den have lov til at sætte sig på køl i en times tid før servering.

Rouladen kan godt sprække en anelse, når den rulles sammen, men det kan godt reddes. Når rouladen er rullet sammen, skal den nemlig pyntes med flormelis og chokoladecreme, og det kan skjule eventuelle revner.

Pynt med sprøjtepose

Til at pynte rouladen har jeg valgt at komme chokoladecremen i en sprøjtepose og dutte den ud med en tyl. Det er denne fra mærket Wilton, jeg har brugt. Det giver et fint og enkelt look, som passer godt til en roulade.

Nem chokoladeroulade | Cakewoman.dk

Chokoladeroulade

Antal 8

Ingredienser
  

  • Chokoladecreme:
  • 2 blade husblas
  • 150 gram mælkechokolade
  • 1/2 liter piskefløde
  • Rouladebund:
  • 5 æg
  • 100 gram sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 100 gram hvedemel
  • 3 spsk kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 1,5 spsk sukker til drys
  • 2-3 tsk flormelis til pynt
  • Marmeladefyld:
  • 200 gram solbærmarmelade

Sådan gør du
 

  • Chokoladecreme: Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10-15 minutter.
  • Hak chokoladen og kom den i en anden skål.
  • Kog fløden op til lige under kogepunktet og hæld det herefter over chokoladen. Rør rundt til chokoladen er smeltet.
  • Vrid let husblassen fri for vand og kom det i skålen under omrøringen. Det er vigtigt, at der røres, til husblassen er helt opløst.
  • Dæk skålen med husholdsningsfilm, så det rører ved cremen.
  • Sæt på køl i mindst 6 timer.
  • Rouladebund: Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker godt sammen.
  • Kom mel, kakao og bagepulver i en skål, si det herefter i den våde blanding og vend det let sammen.
  • Kom bagepapir på en bageplade og fordel dejen jævnt ud over papiret til en stor firkant.
  • Herefter bages bunden i midten af ovnen i ca. 10 minutter.
  • Lad bunden køle af i 5 minutter og drys efterfølgende et tyndt lag sukker ud over bunden.
  • Kom et stykke bagepapir ovenpå og vend bunden rundt, så siden, der er drysset med sukker, vender nedad.
  • Fjern det øverste stykke bagepapir.
  • Fordel solbærmarmeladen i et lag ud over bunden.
  • Tag den kolde chokoladecreme ud af køleskabet, og pisk det til en fast skum. Herefter fordeles det ud over bunden. Gem 1/3 af cremen, så du også har noget at pynte rouladen med, når den er rullet sammen.
  • Rul forsigtigt bunden til en roulade på den lange led. Rouladen kan godt sprække en anelse, men evt. revner kan pyntes med flormelis og chokoladecreme til slut.
  • Rul bagepapiret rundt om, så rouladen er i spænd. Sæt på køl i en times tid.
  • Herefter fjernes bagepapir og rouladen placeres på et fad. Evt. kan enderne skæres af, så rouladen får et helt lige snit.
  • Drys med flormelis. Kom resten af chokoladecremen i en sprøjtepose med tyl og pynt rouladen med cremen. Så er rouladen klar til servering.
Nem chokoladeroulade | Cakewoman.dk

Har du lyst til at bage en anden nem chokolade? Så kan jeg anbefale at prøve denne her!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*