glutenfri fastelavnsboller

Laktose- og glutenfri fastelavnsboller

Spring til opskrift

Bløde, lækre glutenfri fastelavnsboller! Det kan sagtens lade sig gøre at lave dejlige fastelavnsboller uden hvedemel. I denne her udgave er der skruet op for fyldet. Der er både chokolade, creme og remonce indeni. På toppen er der pyntet med en lækker chokoladeglasur.

Glutenfri fastelavnsboller

Det kræver selvfølgelig lidt andre ingredienser, når der skal skal bages uden gluten og laktose. Blandt andet har jeg brugt rismel og boghvedemel. Dejen får også en lidt mere elastisk konsistens end en almindelig dej, men opskriften er ikke specielt krævende. Den tager blot lidt tid, da dejen skal hæve af to omgange.

Laktosefri chokolade og FiberHusk

Jeg har haft svært ved at finde laktosefri chokolade, men det er lykkes! Denne laktosefri chokolade, som jeg blandt andet har fundet i Bilka, Rema 1000 og Netto, bruger jeg til kager og søde sager med laktosefri chokolade.

I opskriften bruger jeg også FiberHusk. Det er den gule pakke, som kan bruges til bagning. Loppefrøskallerne gør, at dejen hæver bedre. Det færdige brød får også en lækre konsistens, der er saftigere og smuldrer mindre.

Jeg har tidligere købt det via Bilkatogo, men her er det ikke længere tilgængeligt. Til gengæld kunne jeg finde det på hylderne i Meny, og jeg har også fået et tip om, at det kan findes i Salling Super og Spar.

Glutenfri fastelavnsboller
Glutenfri fastelavnsboller

Lyst til andre lækre, glutenfri boller? Så skal du prøve denne opskrift. Det er glutenfri boller, der hverken er svære eller omstændige at bage. De er bagt på havremel og boghvedemel, og de smager skønt. Luftige, bløde boller som både kan bruges i madpakken eller på morgenbordet.

Følg med på Instagram

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*