En lagkage med hindbærskum er en rigtig sommerlig og skøn kage. Uanset om det er en fødselsdag, en studenterfest, nyt job, en bryllupsdag eller noget helt 5., så er denne lækre lagkage med hindbærskum et godt valg til specielle dage.
Den fungerer også helt perfekt til en eftermiddag på terrassen, hvor man har lyst til hjemmelavet forkælelse. Bærerne ovenpå lagkagen giver lagkagen et dejligt sommerligt look, og den vil helt sikkert også kunne pynte på et kagebord.
Bagepapir i springform
Lagkagen består blandt andet af tre bunde. De bliver bagt i en springform, der er beklædt med bagepapir i bunden, og kanten er smurt med smør.
Billedet herunder viser, hvordan bagepapiret skal sidde i formen.
Pynt med dine yndlingsbær
Lagkagen består af hjemmelavede bunde med hindbærskum imellem. På den øverste bund er der et lag chokoladeglasur, og toppen er pyntet med bær. Jeg synes hindbær og blåbær passer rigtig fint til lagkagen, men et miks af flere forskellige bær vil også smage skønt på kagen.
Lagkage med hindbærskum
Ingredienser
- Lagkagebunde:
- 5 æg
- 200 gram sukker
- 2 spsk vand
- 85 gram hvedemel
- 85 gram kartoffelmel
- 1 tsk bagepulver
- Hindbærskum:
- 1 dl hindbærmarmelade
- 2,5 dl piskefløde
- Glasur og bær:
- 100 gram mælkechokolade
- 150-200 gram friske hindbær og blåbær
Sådan gør du
- Lagkagebundene: Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluftsovn.
- Pisk æggene i et minut.
- Fortsæt med at piske, mens sukkeret tilsættes lidt efter lidt. Pisk det rigtig godt sammen i 10 minutter. Til slut i piskningen tilsættes vandet.
- Rør hvedemel, kartoffelmel og bagepulver sammen, og si det i i den våde blandingen. Rør/vend sammen til en ensartet masse.
- Hæld 1/3 af dejen i en springform (Ø 23 cm), hvor bunden er beklædt med bagepapir i bunden, og kanten er smurt med smør.
- Bag i ovnen i ca. 10-12 minutter, til bunden er gennembagt. Lad kagebunden køle af. Gentag med den resterende del af dejen, så du ender med at have tre kagebunde. Har du flere springforme, så kan du sagtens bage de tre bunde på samme tid. Bundene skal være helt kolde, før kagen samles.
- Hindbærskum: Kom hindbærmarmelade og piskefløde i en skål. Pisk sammen til en blød hindbærskum.
- Saml kagen: Læg en af lagkagebundene på et fad. Fordel halvdelen af hindbærskummet på bunden.
- Læg nummer to lagkagebund ovenpå og fordel igen hindbærskum ovenpå. Læg nummer tre lagkagebund ovenpå.
- Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn og fordel den smeltede chokolade over den øverste bund.
- Slut af med at pynte kagen med friske bær.
Kage der kan laves dagen i forvejen
Kagen kan sagtens bages og samles dagen i forvejen – blot stil den på køl natten over. Men jeg vil anbefale at vente med at komme chookoladeglasur og bær på lige inden servering. Den smeltede chokolade smager nemlig bedst, når det stadigvæk er flydende.
Følg med på Instagram
Hvis du har lyst til at få updates, når www.cakewoman.dk bliver opdateret med nye opskrifter, så følg med på Instagram. Hvis du skulle prøve nogle af mine opskrifter, så tag mig endeligt, så jeg kan se resultaterne. Det vil gøre mig så glad 🙂