Talkage af banankage er en nem og lækker opskrift. Talkager er blevet rigtig populære, og det kan jeg godt forstå. Det er en kage, der kan gøres personlig og er perfekt til en fødselsdag.
I denne version er det en talkage af banankage. En lækker og svampet en af slagsene. Efter kagen er bagt, skæres den ud i det tal, der passer til fødselaren. Herefter pyntes den med frosting og til slut chokolade og bær.
Brug rigtig smør til frosting
Frostingen består af flormelis, smør og peanutbutter. Jeg vil anbefale at bruge rigtig smør til frostingen. Det giver en bedre konsistens på frostingen, end hvis man bruger Kærgården eller et andet smørbart blandingsprodukt. Når frostingen er rørt sammen, kommes den i en sprøjtepose med tyl, og herefter pyntes kagen. Jeg har anvendt en tyl fra mærket Wilton, model 4B, som blandt andet kan fås i dette tylsæt.
Talkage med pynt
Talkager er den perfekte kage, hvis du er glad for at pynte. Du kan både bruge forskellige slags tyller til frostingen. Derudover er det jo også kun fantasien, der sætter grænsen i forhold til pynt. Herunder har jeg blandt andet valgt at pynte med Toblerone, men det kan sagtens byttes ud med en anden slags chokolade. Eller bær. Eller slik. Eller alle tre dele – mulighederne er mange 😀

Ingredienser
- Kagen:
- 150 gram smør
- 4 æg
- 250 gram rørsukker
- 170 gram mel
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
- 4 modne bananer (ca. 400 gram)
- Frosting:
- 150 gram blødt smør
- 150 gram flormelis
- 2-3 store spsk peanutbutter smooth
- Pynt:
- Favorit bær og chokolade
Instruktioner
- Banankagen: Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
- Smelt smørret og lad det køle lidt af.
- Pisk æg og sukker godt sammen i et par minutter.
- Bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver i en skål. Si det i den våde blanding og rør rundt.
- Mos bananerne og rør det i blandingen.
- Hæld den smeltede smør i blandingen og rør det godt sammen.
- Hæld dejen i en bradepandeform med bagepapir i (ca. 35×25 cm).
- Bag i cirka 30 minutter til kagen er gennembagt.
- Lad kagen køle af, før du skærer den ud i det ønskede tal og kommer frosting på.
- Frostingen: Pisk smørret sammen med flormelis, tilsæt flormelis lidt ad gangen og pisk til frostingen har samlet sig. Det tager lidt tid, før det samler sig, og undervejs ligner det revet ost, men det samler sig på et tidspunkt.
- Pisk peanutbutter i, og kom efterfølgende frostingen i en sprøjtepose med tyl på og pynt talkagen.
- Pynt med chokolade og bær – så er kagen klar til servering.

Det lyder som en rigtig lækker opskrift!
Kan man mon lave den uden æg?
Hej Cecilie 🙂
Der må jeg simpelthen være dig svar skyldig – det ved jeg faktisk ikke.
Jeg har aldrig forsøgt uden, så ved ikke, hvordan resultatet vil blive.
Hvis du kaster dig ud i det, så krydser jeg fingre! 🙂
Mvh Julie
Hvor mange tror du, at der er kage til? 🙂
Hej 🙂
Jeg vil ca. der er kage til 8 personer ca.
Håber du kan li’ den 🙂
De bedste hilsner
Julie
Tusind tak. Man kan vel godt bruge opskriften til et bogstav ikke? 🙂
Mvh vicki
Jo – sagtens. Det er mening, at kagen skal bages i en bradepande. Og om du efterfølgende skærer den ud i tal eller bogstav – det er lige meget 🙂
Mvh Julie
Tusind tak for svar 🙂
Hvis du laver kagen dagen forinden hvordan vil du opbevare den og vil du vente med at pynte den?
Hej Stine 🙂
Jeg vil nøjes med at bage selve banankagen dagen inden – og blot lade den stå tildækket på køkkenbordet til dagen efter. Og jeg vil også vente med at skære den ud i det ønskede tal til dagen efter.
Det samme gør sig gældende med frostingen. Som jeg også vil vente med at piske sammen og komme på kagen til dagen efter.
Jeg håber, du synes om kagen, hvis du kaster dig over den 🙂
De bedste hilsner
Julie