Talkage af banankage er en nem og lækker opskrift. Talkager er blevet rigtig populære, og det kan jeg godt forstå. Det er en kage, der kan gøres personlig og er perfekt til en fødselsdag.
I denne version er det en talkage af banankage. En lækker og svampet en af slagsene. Efter kagen er bagt, skæres den ud i det tal, der passer til fødselaren. Herefter pyntes den med et lag glasur, derefter frosting og til slut Toffifee og spiselige guldflager.
Brug rigtig smør til frosting
Frostingen består af flormelis, smør og peanutbutter. Jeg vil anbefale at bruge rigtig smør til frostingen. Det giver en bedre konsistens på frostingen, end hvis man bruger Kærgården eller et andet smørbart blandingsprodukt. Når frostingen er rørt sammen, kommes den i en sprøjtepose med tyl, og herefter pyntes kagen. Jeg har anvendt en tyl fra mærket Wilton, model 4B, som blandt andet kan fås i dette tylsæt.
Talkage med pynt
Talkager er den perfekte kage, hvis du er glad for at pynte. Du kan både bruge forskellige slags tyller til frostingen. Derudover er det jo også kun fantasien, der sætter grænsen i forhold til pynt. Herunder har jeg valgt at pynte med Toffifee, men de kan sagtens byttes ud med en anden slags chokolade. Eller bær. Eller slik. Eller alle tre dele – mulighederne er mange 😀

Ingredienser
- Kagen:
- 150 gram smør
- 4 æg
- 250 gram rørsukker
- 170 gram mel
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
- 4 modne bananer (ca. 400 gram)
- Glasur og frosting:
- 50 gram mørk chokolade
- 150 gram smør
- 150 gram flormelis
- 2-3 store spsk peanutbutter smooth
- Pynt:
- Toffifee
- Spiselige guldflager (kan undlades)
Instruktioner
- Banankagen: Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
- Smelt smørret og lad det køle lidt af.
- Pisk æg og sukker godt sammen i et par minutter.
- Bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver i en skål. Si det i den våde blanding.
- Mos bananerne og rør det i blandingen.
- Hæld den smeltede smør i blandingen og rør det godt sammen.
- Hæld dejen i en form med bagepapir i (jeg brugte en bradepande, ca. 35×25 cm).
- Bag i cirka 30 minutter til kagen er gennembagt.
- Lad kagen køle af, før du skærer den ud og kommer glasur og frosting på.
- Når kagen er kølet af, skæres den ud i det tal, du ønsker.
- Smelt chokoladen enten i mikrobølgeovn eller over vandbad og fordel chokoladen ud over tallet.
- Frostingen: Pisk smørret sammen med flormelis, tilsæt flormelis lidt ad gangen og pisk til frostingen har samlet sig. Det tager lidt tid, før det samler sig, og undervejs ligner det revet ost, men det samler sig på et tidspunkt.
- Pisk peanutbutter i, og kom efterfølgende frostingen i en sprøjtepose med tyl på og pynt talkagen.
- Pynt med Toffifee og spiseligt guld.
