Her får du opskriften på en lækker og nem brownie med karamel og Nutella-frosting. Det er en let kage på mange måder: Den kræver forholdsvis få ingredienser, den tager ikke lang tid at lave, og så kan du lave kagen dagen inden, den skal serveres. Det er dejlig afstressende, og hvis du for eksempel vil servere kagen som dessert til en madklub med veninder, eller have den med til familie tam tam, så kan du være i god tid.
Det vil sige, at du sagtens kan bage brownien, pynte med karamel og Nutella-frosting, og derefter stille den på køl til dagen efter. Blot sørg for at tage den ud af køleskabet en lille halv time, før den skal serveres. Så er kagen lettere at skære i, og frostingen og karamellen er også lækker og blød.
Pynt med karamel og frosting
Kagen består af en brownie i bunden, så et lag karamel og til sidst Nutella-frosting. Karamel-saucen er den her fra Tørsleffs, som er vidunderlig nem at bruge i sine kager, og så smager den skønt. Det er lykkes mig at finde den i Bilka. Nutella-frosting er duttet ud på kagen ved hjælp af to forskellige tyller fra Wilton, som er fra det her sæt, jeg har købt. Har du ikke tyller til rådighed, så kan frostingen fordeles over kagen med en kniv. Det smager absolut ligeså godt 😀
Brownie med karamel og Nutella-frosting
Ingredienser
- Brownie:
- 150 gram mørk chokolade
- 200 gram smør
- 250 gram sukker
- 3 æg
- 150 gram hvedemel
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 spsk kakao
- 1 nip salt
- Karamel:
- 1 dåse Dulce de leche 397 gram
- Nutella Frosting:
- 200 gram smør
- 200 gram flormelis
- 2-3 gode spsk Nutella
Sådan gør du
- Brownie: Start med at tænde ovnen på 200 grader alm ovn.
- Smelt chokolade og smør over et vandbad ved middelvarme.
- Rør halvdelen af sukkeret i chokolademassen og lad det efterfølgende køle af.
- Pisk æggene sammen med resten af sukkeret i cirka fem minutter.
- Hæld chokolademassen i sukker-og ægblandingen og rør godt sammen.
- Si mel, vaniljesukker, salt og kakao i blandingen og rør sammen til en ensartet masse.
- Fordel dejen i en form beklædt med med bagepapir. Jeg anvender en rund springform (23 cm).
- Bag kagen i ca. 25-30 minutter og lad den efterfølgende køle af. Den skal føles en smule ubagt, det gør den lækker og svampet efterfølgende.
- Karamel: Når kagen er kølet af, fordeles karamellen ud over bunden.
- Nutellafrosting: Pisk smør og flormelis sammen. Start på lav hastighed, så undgår du flormelis over det hele. Pisk til frostingen bliver luftig, ca. 5 minutter.
- Pisk nutella i. Frostingen skal blive lysebrun og cremet. Kom nutellafrostingen i sprøjteposer med tyl på. Jeg brugte to forskellige slags. Sprøjt dutter af nutellafrostingen på kagen og stil efterfølgende kagen på køl, med mindre den skal serveres med det samme. Tag gerne kagen ud af køleskabet 30 minutter før, den skal serveres. Kagen kan bages dagen inden den skal serveres og spises.
Hvor mange personer er der Ca beregnet til, i denne opskrift? 😊
Hej Nadia 🙂
Jeg vil sige, at der i hvert fald er dessert til 8-10 personer i denne kage.
De bedste hilsner Julie
Kan man lave frostingen klar dagen før og så putte den på sprøjtepose og i køleskabet til næste dag og så pynte kagen?
Hej Janni 🙂
Beklager mit sene svar!
Ja, det vil jeg sagtens mene kan fungere. Så bare lige lade den blive lidt ‘blød’ på køkkenbordet 10 minutters tid, inden det kommes på kagen.
De bedste hilsner
Julie