Vaniljeis med karamelsauce kan sagtens laves i en hjemmelavet version. Længere nede får du opskriften på en nem, hjemmelavet vaniljeis, der kan laves uden ismaskine. Isen skal blot blandes sammen og så på frys. Ikke noget med at røre i isen undervejs – den skal bare passe sig selv 🙂
Du får også opskriften på en lækker karamelsauce, der passer perfekt til vaniljeisen. Og sidst med ikke mindst er der lidt inspiration til toppings, der kan serveres til den nemme og lækre dessert.
Lav din egen isbar
Du kan lave din egen personlige isbar med vaniljeis med karamelsauce og forskellige slags toppings. Det er rigtig festligt, og det vil passe perfekt til en fødselsdag, studenterfest, barnedåb eller en anden begivenhed, hvor der er brug for en farvestrålende og lækker dessert.
Isbaren kan selvfølgelig også laves en helt almindelig lørdag aften, hvor der er brug for en anderledes og sjov dessert. Jeg har fundet inspiration til opskriften her – sundae-is med karamelsauce fra Den Gyldne Måge 😀 Dem har jeg i den grad kørt mange ind af. Og ikke mindst deres McFlurry versioner med Oreos, Twix, Daim og Smarties.

Ingredienser
- Hjemmelavet vaniljeis:
- 1/2 liter piskefløde
- 1 ds kondenseret mælk
- Kornene fra én vaniljestang – synes du, at isen skal smage endnu mere af vanilje, kan du smage til med vaniljesukker.
- Karamelsauce:
- 60 gram smør
- 60 brun farin
- 1 ds kondenseret mælk
- Ideer til toppings:
- Oreos
- Twix
- Smarties
- Daim
- Maltesers
Instruktioner
- Vaniljeisen: Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud.
- Bland dem sammen med den kondenserede mælk.
- Pisk fløden til blød skum. Rør flødeskummet sammen med den kondenserede mælk. Smag isen til. Mangler den vaniljesmag, kan du tilsætte vaniljesukker.
- Fordel isen i en form og kom isen i fryseren i 7-8 timer, gerne natten over.
- Karamelsaucen:
- Kom alle ingredienser til karamellen i en gryde og kog sammen under omrøring ved middelvarme. Det er vigtigt at røre undervejs, så det ikke brænder på.
- Efter ca. 10 minutter vil massen have fået karamel-konsistens, og gryden tages af varmen.
- Inden servering: Tag gerne isen ud af fryseren 15 minutter inden servering, så er den lettere at skære i. Server isen med karamelsaucen. Når karamelsaucen køler, vil den automatisk også tykne en smule. Men fordel kan saucen varmes hurtigt op i mikrobølgeovn, så vil den få en mere flydende konsistens igen. Den hjemmelavede is og karamelsaucen kan serveres med forskellige toppings for at skabe den helt rigtige isbar-stemning. Fordel toppings I skåle – så kan gæsterne selv sammensætte sin isdessert.

Lyst til andre lækre sager med is? Så kan du se flere opskrifter lige her!