Rabarberkage med marcipan og hvid chokolade er en lækker og nem kage. Der er rabarbersæson to gange i løbet af året: i maj-juni og august-september. Så ligesom med danske jordbær, så er det med at slå til, når kalenderen viser rabarbertid. Selvom rabarber på frost sagtens kan smage lækkert i bagværk, så er der bare noget skønt over friske rabarber 🙂
Børn i køkkenet
Den her opskrift på rabarberkage med marcipan og hvid chokolade er en af de slags opskrifter, hvor du sagtens kan have små hjælpere med i køkkenet. Min niece på 3 og min nevø på 6 år hjalp til, og selvom det går lidt langsommere og min hvilepuls lige stiger en smule, når min lille nevø skal skære med en kniv, så er det jo så hyggeligt at have dem med på sidelinjen.
Derudover er det også en god kage, hvis du skal bage til et arrangement af den ene eller anden art. Kagen bages i en bradepande, og derfor er den supernem at tage med, uanset om det er til en grill-aften, picnic på stranden eller onsdags-kage på jobbet.
Jeg serverer den med cremefraiche til, og den syrlige cremefraiche fungerer rigtig godt sammen med den søde kage. Så det kan jeg varmt anbefale, hvis du vil have lidt dyppelse ved siden af kagen.
Ingredienser
- 130 gram sukker
- 2 æg
- 100 gram smør
- 1 dl mælk
- 180 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 400 gram rabarber
- 200 gram revet marcipan
- 100 gram hvid, hakket chokolade
- Ide til servering:
- Cremefraiche
- Vanilje-is
Instruktioner
- Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
- Smelt smør i en gryde ved svag varme. Lad det køle af efterfølgende.
- Pisk æg og sukker luftigt.
- Rør smør, mælk, revet marcipan og hakket chokolade i blandingen.
- Rør hvedemel og bagepulver sammen i en skål.
- Skær rabarberne i tern og vend dem med melet og bagepulveret.
- Rør det i den våde masse.
- Hæld dejen i en bradepande (ca. 30 x 22 cm) beklædt med bagepapir.
- Bag i 35-40 minutter, lad kagen køle lidt af inden servering.
