Rabarberkage med marcipan og hvid chokolade er en lækker og nem kage. Der er rabarbersæson to gange i løbet af året: i maj-juni og august-september. Så ligesom med danske jordbær, så er det med at slå til, når kalenderen viser rabarbertid.
Selvom rabarber på frost sagtens kan smage lækkert i bagværk, så er der bare noget skønt over friske rabarber 🙂
Børn i køkkenet
Den her opskrift på rabarberkage med marcipan og hvid chokolade er en af de slags opskrifter, hvor man kan have små hjælpere med i køkkenet. Det er en nem kage, hvor børn på sidelinjen sagtens kan lade sig gøre.
Kage til kollegaer
Derudover er det også en god kage, hvis du skal bage til et arrangement af den ene eller anden art. Kagen bages i en bradepande, og derfor er den supernem at tage med, uanset om det er til en grill-aften, picnic på stranden eller onsdags-kage på jobbet.
Den smager dejligt dagen efter, at den er bagt. Så kagen kan også bages dagen i forvejen. Jeg serverer den med cremefraiche til, og den syrlige cremefraiche fungerer rigtig godt sammen med den søde kage.
Ingredienser
- 100 gram smør
- 130 gram sukker
- 2 æg
- 180 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 dl mælk
- 200 gram revet marcipan
- 100 gram hvid, hakket chokolade
- 250 gram rabarber, rengjort og i tern
- Ide til servering:
- Cremefraiche eller vaniljeis
Instruktioner
- Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
- Smelt smør i en gryde ved svag varme. Tag af varmen og stil til side.
- Kom sukker og æg i en skål og pisk det lyst og luftigt.
- Tilsæt det smeltede smør og pisk sammen.
- Tilsæt hvedemel og bagepulver og rør sammen.
- Tilsæt mælk og rør sammen.
- Tilsæt revet marcipan og hakket chokolade i blandingen og rør sammen.
- Kom dejen i en bradepande (ca. 30 x 22 cm) beklædt med bagepapir.
- Fordel de rengjorte rabarberstykker henover dejen.
- Bag kagen i 25-30 minutter, til kagen er gennembagt. Lad kagen køle af inden servering.