Marengskage med is

Marengskage med is og jordbær

Hvis du vil lave en nem og skøn dessert, så er svaret her: Marengskage med is, jordbær og chokolade. Den sprøde marengsbund med kølig is, friske jordbær og chokolade fungerer perfekt sammen, og desserten vil uden tvivl hitte hos både store og små.

Nem dessert

En marengskage med is må kategoriseres som en ‘nem dessert’. Marengsbunden kræver blot, at du har tålmodighed til at piske marengsen sej 🙂 Efterfølgende skal marengsen fordeles på en bageplade med bagepapir, og så skal den i ovnen og bage. Den færdigbagte bund skal køle helt af, før den toppes med is, jordbær og chokolade.

Jeg topper med Kinder Bueno-chokolade, fordi det er en af mine favoritter. Men al slags chokolade kan gå an. Er du vild med hvid chokolade, så er det også et hit. Er du mere til en meget mørk chokolade, så kommer du det på. Chokolade, jordbær og is har alle dage været en genial kombination, og det er uanset, om det er hvid, mørk eller mælkechokolade, der bruges.

Dessert der kan laves dagen i forvejen

Denne marengskage med is kan sagtens forberedes dagen i forvejen. Marengsbunden bages som beskrevet i opskriften herunder, og når bagetiden er forbi, slukkes ovnen. Den færdigbagte marengsbund bliver stående i den lukkede og slukkede ovn til næste dag, hvor den toppes med is, jordbær og chokolade og serveres.

Marengskage med is og jordbær | Cakewoman.dk

Marengskage med is og jordbær

Antal 6 -8

Ingredienser
  

  • Marengsbund:
  • 2 æggehvider
  • 100 gram sukker
  • 1/2 tsk citronsaft
  • Is. bær og chokolade:
  • 1 liter vanilje-is
  • 250 gram friske jordbær
  • 1 pk Kinder Bueno 43 gram

Sådan gør du
 

  • Marengsbund: Kom æggehviderne i en skål og pisk helt stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, mens du pisker. Tilsæt citronsaft og pisk til en sej marengs.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir. Smør marengsen ud i en cirkel – ca. på størrelse med en spisetallerken. Lav en forhøjning i siden.
  • Bag marengsbunden ved 125 varmluft i 40 minutter. Køl efterfølgende helt af.
  • Servering af kagen: Placer den afkølede bund på et fad. Fordel vanilje-is ovenpå. Skær jordbær i mindre stykker og kom på. Pynt med Kinder Bueno til slut. Så er kagen klar til servering.
Marengskage med is og jordbær | Cakewoman.dk

Lyst til en anden opskrift med marengs? Så prøv disse marengskager med flødeskum

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*